Preview la seria 7



Deoarece se asteapta prezentarea sa in 2008, noua generatie a Seriei 7 de la BMW a fost deja zarita in ultimele luni. Cateva module de testare trec prin "furcile caudine" ale tertelor pe ambele maluri ale Atlanticului. Desi masinile-test releva elemente de baza precum forma si ampatamentul, camuflajul greu face ca forma finala a masinii sa ramana un mister.
Imginele create pe calculator au fost realizate luand in considerare cele mai noi informatii despre noua limuzina. Tot ce putem spune deocamdata e ca stilul noii serii 7 va fi puternic influentat de recenta serie 3 si nu va fi asa de radical precum au prezis multi din piata.

H3 black-edition


Masina care eu nu inteleg de ce exista, Hummer H3 va avea in curand o editie speciala. Fanii europeni ai modelului vor putea sa se inscrie pentru primirea unei editii limitate Hummer H3 vopsita complet in negru (Bleah!!!) si echipata cu extraoptiuni de peste 5.000 de euro. Doar 50 de astfel de exemplare vor fi oferite spre vanzare in ultimele saptamani ale acestui an.H3 Black Edition este bazat pe un model automatic H3 Adventure si combina exteriorul negru cu un interior (si mai) negru combinat cu acesorii de aceeasi culoare, la care se adauga toata gama specifica de bare. Douazeci si cinci dintre modelele H3 Black Edition vor fi dotate cu un acoperis electric retractabil.

Planurile Audi pana in 2012 au fost dezvaluite in cea mai recenta editie a "Quattro Quarterly", o publicatie a Clubului Audi America de Nord. Informatiile includ datele lansarilor unor noi modele printre care si mult asteptat-ul R4 cu motorul plasat median. Lista mai confirma si lansarea RS-ului cu propulsor V10 precum si aparitia versiunilor Targa ale R8, A5 Sportback, A7 si R4 sports car.

* septembrie 2007 - B8 A4

* septembrie 2007 - C6 RS6

* ianuarie 2008 - A3 Cabrio

* martie 2008 - B8 A4 Avant

* iunie 2008 - A3 Facelift

* iulie 2008 - Q5
* august 2008 - TT-S

* septembrie 2008 - R8 V10

* decembrie 2008 - Q7 Hybrid

* ianuarie 2009 - A5 Cabrio

* februarie 2009 - RS5

* martie 2009 - R8 Targa

* iunie 2009 - A7 Coupe

* iulie 2009 - Q3

* August 2009 - TT-RS

* septembrie 2009 - A5 Sportback

* decembrie 2009 - A1

* februarie 2010 - Q5 Hybrid

* iunie 2010 - New D4 A8

* octombrie 2010 - New A3

* ianuarie 2010 - A7 Cabrio

* ianuarie 2011 - New C7 A6

* mai 2011 - C7 A6 Avant

* iunie 2011 - R4

* octombrie 2011 - A1 Cabrio

* ianuarie 2012 - A4 Facelift



Porsche a dezvoltat un kit aerodinamic special pentru 911 Turbo coupe. Pachetul cuprinde o prelungire pentru spoilerul fata, o noua capota de motor cu o admisie si o parte spate revizuita cu un nou spoiler.
Kitul a fost dezvoltat de inginerii de la centrul Weissach din Germany. Scopul proiectului a fost imbunatatirea manevrabilitatii, si obtinerea unui coeficient aerodinamic de 0,31 in comparatie cu versiunea precedenta. Kitul va asigura un parcurs mult mai stabil la viteze ridicate.
Daca este montat inca din productie, kitul va primi aceleasi nuante ca si restul masinii. Pachetul costa 4.500 de euro daca este comandat odata cu masina sau 4.100 de euro "pe raft". Pentru cei care decid sa achizi]ioneze kitul dupa ce au cumparat masina vor fi necesare costuri aditionale.

Hyundai lanseaza sedanul Genesis


Hyundai a lansat oficial de curand noul sedan Genesis in cadrul unei ceremonii private desfasurate la centrul producatorului de la Namyang din Coreea de Sud.
Noua masina cu transmisie spate va primi un motor de 4.6 l Tau V8 cu o putere de 380 CP (283kW) sau unul dintre cele doua propulsoare Lambda V6 de 3.3 l sau 3.8 l ce dezvolta 265 CP (197kW) sau, respectiv 305 CP (227kW). Acestea sunt cifre impresionante, in special la V8, motor care intrece cel al Pontiac-ului GT de 6.0 l V8 cu 18 CP. Cutiile de viteze disponibile sunt automate.
Puterea nu este singurul aspect impresionant al noului sedan Hyundai. Masina va mai fi echipata printre altele cu un sistem denumit Smart Cruise Control (SCC), faruri adaptive si o multime de alte caracteristici de confort.

Saab va adauga curand un nou model entry gamei sale sub forma unei masini de clasa compacta derivata din 9-1. Verisiunea finala de productie urmand a fi prezentata in 2009.
Intre tip, SAAB va prezenta o versiune stilizata de concept la Salonul Auto de la Londra. Presedintele Jan Ake Jonsson a dat inca de mai devreme indicii despre presupusa aparitie a unei masini care va tinti rivali precum BMW Seria 1 si Audi A3.
O sursa din interiorul GM a dezvaluit ca acelasi sistem hibrid dezvoltat pentru Opel Astra va fi folosit si pentru viitorul SAAB. Noul 9-1 este un model important pentru compania suedeza, urmand sa fie si unul de volum. Versiunea finala va fi construita la fabrica din Trollhatten, Suedia.

Murcielago imbunatatit


In timp ce supercarul Lamborghini Murcielago se apropie de sfarsitul ciclului de viata, designerii intentioneaza sa lanseze o versiune mai usoara care, insa sa beneficieze de o putere mai mare decat cei 641 CP de pe Reventon. Noul model ce va prelua numele ‘SV’, folosit ulterior de Diablo, va cantari cu 100 kg mai putin decat variata initiala si va aparea in 2008.
Sursele care anunta noul model sustin ca s-a renuntat la diferentialul fata pentru a se obtine un model cu transmisie spate. Ca si la Superleggera, inginerii s-au concentrat asupra a trei zone principale interior, exterior si partile mecanice. Interiorul clasic a fost inlocuit in intregime cu unul din carbon. Spoilerele automatice vor fi inlocuite cu o aripa fixa de carbon de tip GT, iar rotile stock vor fi inlocuite cu unele mult mai usoare. Schimbari vor avea loc si in interiorul transmisiei, unde in locul pieselor de aluminiu vor fi aduse unele din magneziu.


La o prima vedere, aceste fotografii pare ca sunt de la un nou prototip X3 - dar in realitate masina prinsa de fotografi pe drumurile germane sunt ale celui mai mic off-roader al gigantului bavarez, X1.

Recent oficialii firmei au dat unda verde productiei si au confirmat deja aparitia unui model pe aceeasi platforma a SUV-ul Mini Monte. Bazat pe hatchback-ul seria 1, noul venit este cea mai noua incercare a BMW de a-si extinde portofoliul si va intra in vanzare in 2010.

Modelul va rivaliza cu alte off-roadere compacte precum viitorul Ford Kuga sau traditionalul Toyota RAV4. Dimensiunile BMW se pare ca vor fi similare cu cele ale Kuga, desi modelul german va fi un putin mai lung. Partea stilistica este inspirata de X5, grila fiind indrazneata si garda la sol ridicata. Nou venitul va avea un look impunator si iar masivele arcuri ale prototipului vor fi "umplute" de niste roti de dimensiuni mari. In interior este loc pentru cinci persoane, iar modelul imparte multe caracteristici cu seria 1.

Motoarele ce vor echipa SUV-ul vor fi aceleasi de la Seria 1, varful de gama fiind un twin-turbo de 3.0 litri cu o putere de 305 CP. Toate masinile vor beneficia de sistemul BMW Efficient Dynamics. Pretul de pornire pentru aceasta gama se pare ca va fi de 30.000 euro.

Se pare ca un nou model Bugatti va uimi saloanele din lumea intreaga, o versiune Targa sau Spider cu acoperis retractabil. Doar 80 de modele vor fi produse conform ultimelor zvonuri, si tot conform acestora, intreaga productie a fost deja produsa.
Potrivit publicatiei AutoGespot, Bugatti a comandat 400 de unitati din motorul mamut quad-turbo W16 dar doar 300 de coupe-uri Veyron sunt planificate pentru productie, oficialii firmei ramanand cu 100 de motoare in plus.
Fara acoperis masina va avea nevoie de intariri si schimbari sub caroserie pentru a-si mentine rigiditatea torsionala. Aceste schimbari vor surveni fara a aduce atingere performantelor, dar viteza maxima se spune ca va fi limitate electronic la 340 kmh (211mph).
Primele livrari pentru acest model sunt asteptate in a doua parte a anului urmator.




Porsche isi va updata modelul 911 Turbo pentru anul 2009, o practica obisnuita pentru producatorul german care ne-a obisnuit sa isi schimbe modelele la trei sau patru ani. Diferentele dintre noul si vechiul model sunt greu de depistat din fotografii pentru ca mare parte dintre ele se afla sub "carcasa" de metal.
Modelul cu face-lift urmeaza sa primeasca cu 20 de CP in plus pentru a se plasa peste noul Nissan GT-R si sa isi recastige suprematia la Nurburgring. Cresterea in putere va fi posibila multumita unui nou sistem de injectie directa care va imbunatati economia de combustibil.
Vizual, masina a fost imbunatatita prin primirea unor admisii de aer mai mare si prin montarea unor noi lumini de ceata in bara de protectie fata, elemente care ii dau un look mai agresiv. Pe partea spate au fost montate blocuri optice de tip LED si un nou scut spate similar celui de pe GT3.

Un nou Papa are nevoie de un nou papamobil si ce se poate potrivi mai bine dorintelor Sfintiei Sale decat un Mercedes G Wagon. Papa Benedict al XVI-lea va aparea in fata a 40.000 de pelerini, in piata Sfantul Petru, miercuri, intr-un Mercedes G-Class proiectat special.
Noul Popamobil a fost creat in urma unei perioade de dezvoltare de doi ani in stransa colaborare cu Vaticanul si a fost inmanat de curand oficial catre Sfantul Parinte. Baza acestui vehicul a fost G500. Masina este echipata cu geamuri rabatante si manere si ca si predecesoarele sale este vopsita in nuanta alba specifica Vaticanului.
Pope Benedict continua de fapt traditia prin intermediul noului Papamobil. Papa Pius al XI-lea a fost primul suveran pontif care a primit un Benz ca masina oficiala in 1930 - o limuzina Nürburg 460 Pullman. Astazi Papa are la dispozitie cateva Mercedes-uri la dispozitie printre care si modele din clasa M si S.

Audi TT-S roadster


In primele zile ale lunii decembrie, un prototip Audi TT despre care nu se stia nimic a fost vazut, masina avea un nou desing al barei de protectie fata si blocuri optice fata cu lumini de intalnire de tip led (intalnite la noile modele Audi). Se pare ca aceasta noua varianta a TT este viitoarea versiune de performanta "S" care va debuta la Salonul auto de la Geneva de anul urmator.
Masina primeste o versiune mai buna a a motorului de 2.0L TFSI ce va dezvolta puteri cuprinse in jurul valorii de 270 CP. Pe langa propulsorul imbunatatit, TT-S poate fi diferentiat de modelele standard prin intermediul noii bare de protectie fata, a admisiilor mai mari, a suspensiei mai rigide, si a franelor imbunatatite. Cele patru tevi de evacuare vor da si ele o nota de sportivitate modelului.
Inca asteptam vesti despre ultraperformanta varianta

Mai multe detalii incep sa "transpire" din jurul celor care proiecteaza viitorul supercar Hennessey incluzand aceasta schita a partii spate a vehiculului. Deja stim ca lantul cinematic se va baza pe unitatea propulsoare twin-turbo 8.5L V10 de 1.000 CP (745kW) existenta deja pe Hennessey Dodge Viper Venom, dar potrivit website-ului producatorului mai este dinsponibil si un kit de 1.200 CP (895kW). Cuplul maxim pus la dispozitie de motor va fi de 1.490Nm.
Masina are o greutate de 1.225 kg si este asteptata de toata lumea cu sufletul la gura "la lucru" banuind ca vor "cade" multe recorduri de viteza. Supercarul Hennesey va ajunge la 300 km/h in doar 14 secunde. Viteza maxima va ajunge la uimitoarea valoare de 421km/h

Tot mai des este repetat zvonul conform caruia Kia poarta discutii cu producatorul german de masini Karmann pentru semnarea unui contract de productie a ceea ce se presupune ca o sa fie un cabrio. Compania din Osnabrück are antecedente de colaborare cu producatorul corean, construind SUV-ul Kia Sportage pe parcursul anilor '90. Recent Karmann a dezvoltat conceptul de decapotabila Ex Cee’d ce a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva.
Oficialii Kia nu recunosc decat ca discutii se poarta pe marginea unei colaborari, dar ca nu se stie daca producatorul coreean va avea in viitorul imediat urmator in portofoliu un cabrio. Totusi, sustin ei, daca un astfel de proiect este apropbat, Karmann va fi una dintre firmele favorite la negocieri.

Anul acesta Mazda a celebreaza a 40-a aniversare a motorului sau rotativ. Si cum poate fi mai frumos de a sarbatori o astfel de performanta decat printr-o Editie Limitata a RX-8. Cele 400 din aceasta editie vor fi disponibile doar in Marea Britanie \n doua culori: Metropolitan Grey si Crystal White Pearlescent. Alte detalii exterioare includ jante de 18 inch, lumini de ceata albastre si aripa spate, pe langa inscriptiile aniversare specifice. In interior, cumparatorii norocosi, vor sta pe o piele in doua nuante (neagra si gri Alcantara) - volanul, schimbatorul de viteze si frana de mana sunt imbracate in piele. Pe bord este trecut numarul unitatii produse, astfel incat oricine sa isi dea seama ca este o masina rara.
Din fericire, schimbarile aduse RX-8 nu sunt doar vizuale, suspensia fiind modificata si dotata acum cu amortizoare, motorul montat fiind varful de gama Renesis de 231 CP. Editia Limitata ajunge la 100 km/h in doar 6,4 secunde. Echiparea este oarecum similara cu varianta "full" a RX-8, cu un sistem audio Bose cu 9 boxe si cu scaune fata preincalzite printre altele.

Program de tuning pentru AS4


Daca ai deja un Audi A4 si simti nevoia de ceva mai bun si mai si locuiesti in Germania, merita sa treci pe la atelierul ABT pentru a vedea programul de tuning pentru Audi AS4. Poate este ceea ce iti doresti... Varianta stock a A4 este disponibila cu un motor pe benzina de 1.8 l de 160 CP, un turbodiesel de 2.0 l ce "produce" 143 CP, un turbodiesel de 2.7 l cu 190 "cai" sau cu un turbodiesel de 3.0 l cu putere de 240 CP. Aceasta oferta ametitoare de motoare nu a reprezentat o problema pentru ABT, care a dezvoltat un kit de tuning pentru fiecare, oferind cresteri de putere cuprinse intre 30 si 60 CP.
Dar obtinerea unei puteri mai mari nu reprezinta un tuning complet. Exteriorul a fost si el reviziut in mod considerabil. Partea frontala, cele laterale si spatele masinii au primit noi elemente. Un spoiler spate si cele patru tevi de evacuare ne spun ca AS4 este un model "business". Dar suspensia sport sistemul de franare si jantele mai mari (poti alege modele cu dimensiuni cuprinse intre 18-20 inch) certifica ideea ca AS4 "cauta" performanta.

Volkswagen a prezentat de curand versiunea R-Line a recent lansatului Tiguan. Vehiculul prezentat la Essen Motor Show a fost apreciat de critica ca fiind un exemplu "indraznet" al gamei R-Line.
Kitul R-Line a fost creat de VW Individual, un departament de proiectare detinut in intergime de VW, responsabil pentru proiecte speciale precum Golf R32 si gama de vehicule BlueMotion. Pentru R-Line, echipa a adaugat un set de jante de 19 inch cu spite, bare de protectie fata si spate noi, extensii ale arcurilor rotilor si o grila fata speciala cu 2 bare de crom. In interior, doua scaune sport sunt "asortate" la volanul asimetric si multifunctional.
Motoarele raman aceleasi, deoarece schimbarile au doar rol cosmetic. totusi, pana in vara anului urmator VW intentioneaza sa adauge 2 noi motoare la aceasta gama odata cu lansarea unui nou TDI de 170 CP si un "varf" TSI de 200 CP.

Putin mai devreme, compania Chrysler a dat publicitatii detalii despre preturile modelului Dodge Challenger SRT8 lista de optionale fiind deja publicata pe internet. Conform acestei surse, primele versiuni Challenger vor fi SRT8-urile echipate cu transmisii automate cu cinci viteze (in standard). Transmisii cu sase rapoarte vor fi disponibile odata cu aparitia celorlalte versiuni, ce vor avea sub capota motoare de genul 3.5L V6 sau 5.7L V8 HEMI. SRT8 va avea pare de un puternic motor de 6.1L HEMI V8.
Modelele cu transmisii manuale vor primi si programul de tip Hill Start Assist (HSA). In 2009, Dodge va lansa o varianta decapotabil, iar in 2011 motorul de 3.5L V6 va fi inlocuit cu un nou motor Phoenix de 4.0L engine. HEMI-ul de 6.1L se asteapta sa fie updatat cu o versiune de 6.4L cu o putere de 450 sau 500 CP.



Hatchback-ul Audi, A3 se pare ca va fi urmatorul pe lista care va primi o restilizare. Masina va primi o parte frontala mai agresiva, cu o grila fata cu o forma noua si blocuri optice care aduc compacta pe aceeasi linie stilistica cu A4 si A5.
Dupa ultimele fotografii, se pare ca Audi intentioneazasa dezvolte si o alta varianta sportback
Gama de motorizari va fi in mare aceeasi, incluzand, "sportivul" motor 3.2L V6 de pe S3 de 265 CP. Este posibil ca varful de gama A3 sa primeasca optional si o transmisie DSG, dar acest zvon nu a fost inca confirmat oficial de Audi.
Modelul cu face-lift va fi lansat in prima decada a anului urmator, urmand ca noua generatie sa apara in 2009.

Inca functional dupa 103 ani, cel mai vechi Rolls-Royce inca functional din lume a fost vandut recet la licitatie pentru suma record de 3,521,500 lire sterline ($7,275,000, €4,961,000). Masina care a fost vanduta de casa "Bonhams’ collectible cars and automobilia" din Londra a "spart" doua recorduri: cel mai mare pret platit la o licitatie atat pentru un Rolls-Royce cat si pentru o masina de epoca, masina fiind clasificata ca fiind fabricata inainte de 1905.
Modelul, construit cel mai probabil in 1904, are un motor de 10 CP si doua locuri a fost prezentat si la Salonul Auto din 2004. De la restaurarea sa din 1950, masina a fost ingrijita cu grija. Conform directorului de vanzari de la Bonhams’, Tim Schofield, "cumparatorul putea sa urce in masina si sa plece cu ea". Masina a avut doar trei proprietari in peste un secol de existenta. Ultimul proprietar, pilotul Oliver Langton - a restaurat masina si a avut grija de ea pana acum, astfel incat pielea rosie originala si interiorul stralucesc ca in prima zi cand masina a iesit de pe linia de productie.

Editie speciala de la Koenigsegg



Un nou challenger se pregateste sa “atace” Buggati Veyron. Supermasina care tinde sa ameninte pozitia Veyron-ului este noul CCXR de la Koenigsegg. Primele detalii asupra proiectului au fost prezentante in martie, iar acum avem reperele oficiale ale versiunii finale care va intra in productie.

Dupa cum s-a anuntat pana acum, CCXR va fi o “sportiva” cu un motor V8 din aluminiu capabil sa functioneze si cu biocombustibil. engine capable of running on biofuel. Arderea etanolului in amastecul de biocombustibili are efectul pozitiv de a mai raci camerele de combustie. Acest lucru combinat cu o cifra octanica mai mare, ofera primului supercar prietenos cu mediul inconjurator o putere de 1.018 CP la 7.200rpm si un moment maxim de 1.060Nm la 6.100rpm

Propulsorul de 4.7L are o rata de compresie de 8.2:1 si o sistem de injectie multipunct. Doua superchargere Rotrex centrifugale creeaza presiune de propulsie la 1,5 bari . Acceleratia de la la 100 km/h ia mai putin de 2,9 secunde, producatorul suedez anuntand o viteza maxima de peste 400 km/h. Pretul pentru toate aceste performante nu este mic pretul anuntandu-se in jurul valorii de 1 milion si jumatate de euro per exemplar.

Producatorul Subaru este faimos pentru doua lucruri: motoarele boxer si transmisiile simetrice AWD. Noua mini-masina Justy, ce va intra in vanzare in Europa, nu are niciunul dintre aceste atribute. In schimb, masina “promite” sa faca o figura buna pe piata cu ajutorul unui ultra eficient motor pe benzina de 1.0L cu trei cilindri in linie si cu o configuratie de tip FWD.Micuta unitate de propulsie a masinii dezvolta 69 CP si un cuplu de 93Nm. Desi, trebuie sa recunosc ca cifrele nu sunt uimitoare, pot spune in apararea noului Justy ca are anuntat un consum mixt de 3,67 l la 100km.
Echiparile standard pentru model includ ABS cu EBD, airbag-uri (pentru sofer, pasager, de tip cortina), jante din aliaj, aer conditionat, oglinzi electrice si senzori pentru parcarea cu spatele. Justy este bazat pe modelul Daihatsu Sirion si imprumuta de la acesta sistemul de suspensie la care se adauga bare antiruliu.


De curand un model in teste din ceea ce va fi urmatoarea gama Fiesta a producatorului american Ford a fost “prins” de curand de fotografi. Setul de poze ne arata deocamdata cat de aproape va fi masina de serie de conceptul Verve.

Caracteristicile distinctive ale noii masini de clasa B, sunt blocurile optice fata “desenate” in stilul noului Mondeo, precum si o admisie de aer mai mare si plasata mai jos, completata de o finisare cromata. Varinata in 3 usi a modelului tinteste sa atinga sportivitatea celui mai bun model din vechea gama – ST-ul.

Jantele de aluminiu mai mari, spoilerul spate si usile profilate puternic ajuta masina sa faca o impresie puternica. Oricum ramane inca o incertitudine asupra numelui care va fi folosit la comercializarea noului hatchback. Desi reprezentantii presei sustin ca “eticheta” Fiesta va supravietui, oficialii “ovalului albastru” sustin ca numele Verve a capatat o notorietate mare si nu va fi dat usor laoparte.
Noul model va imparti platforma cu Mazda 2.

Noul supermini al Fiat, 500 a fost votat de curand “Masina Anului in Europa pentru anul 2008. Combinatia dintre lookul retro, interiorul superb si pretul accesibil a castigat “inimile” celor 58 de componenti ai juriului care au acordat modelului 385 de puncte. Putem spune ca aceasta competitie a fost dominata de dupermini-uri avand in vedere ca cea de-a doua clasata a fost Mazda 2 care a primit 325 de puncte. Locul al treilea a fost adjudecat de Ford Mondeo, cu 202 de puncte. Celelalte modele au trebuit sa se multumeasca cu locurile urmatoare. Ordinea finala a fost Kia Cee’d (166 puncte), Nissan Qashqai (147), Mercedes C-Class (128) si Peugeot 308 (97). este pentru cea de-a 13-a oara cand un model al Grupului Fiat a castigat un acest premiu in istoria de 44 de ani a competitiei.

Dupa o serie de imagini furate si amanunte obtinute cu ajutorul surselor de la Volkswagen, acum avem confirmarea ca a sasea generatie de Golf va fi gata pana la sfarsitul lui 2008.

Evident ca exista si imagini cu masina la teste, dar, ca de obicei, prototipul este bine mascat in spatele unor huse opace. Exista insa si o simulare cu noua generatie de Golf pe care v-o prezentam alaturat.
Golf VI este creat de Walter de Silva, seful designului Volkswagen, si va fi creat cu accent pe „calitate si stil", dupa cum declara oficialii germani. Noua generatie se doreste un model economic si ecologic, doua caracteristici tot mai la moda in prezent.
Dincolo de motorizarile BlueMotion care sunt, in prezent, create pe acest pattern, dupa 2009 Golf VI este posibil sa primeasca si o versiune de motorizare hibrida.
Viitoarea gama Golf VI va cuprinde atat variantele cu 3 si 5 usi sau break, dar si GTi sau R32. Este posibila si o versiune decapotabila.

Prima data cand Porsche Cayenne a aparut la lumina, toti s-au grabit sa critice firma faimoasa pentru masinile sale sport ca intentioneaza sa vanda un SUV supraponderal derivat din masinile "transportatoare de familii" de la companiile "sora" VW si chiar Audi. Curand, au aparut si zvonuri care sustineau ca Porsche va lansa un SUV mai mic, dar ultra performant pentru a mentine imaginea sportiva a brandului, dar presedintele Wendelin Wiedeking s-a grabit sa le dezminta.
Totusi, se pare ca urmatoarea generatie a Poreche Cayenne va fi acel SUV "mai mic". Datorita "sosirii" sale pe piata la sfarsitul anului 2009, noul Cayenne se poate sa fie bazat pe arhitectura viitorului Audi Q5 – fiind directionat spre segmentul SUV-urilor medii. Primele imagini ne arata ca va fi intr-adevar un vehicul mai mic ce isi va pierde o mare parte din caracteristicile si pretentiile unui off-roader veritabil.
Cayenne va fi un vehicul de preformanta cu manevrabilitate si cu o dinamica superioare modelului actual. In ciuda faptului ca va fi mai mic, lanturile cinematice vor ramane neschimbate, poate chiar vor primi o crestere in putere. Este vorba din nou despre motoare V6 si V8 cu turbina. Conform oficialilor Porsche, va exista si o versiune hibrida, fiind dezvoltat un grup propulsor ce va fi disponibil si pe Panamera.



Salonul Auto de la Essen s-a dovedit a fi un adevarat festival de tunning. Chiar Volkswagen a intrat in joc prin intermediul unui prototip denumit Golf RaVe 270. Concept-carul ilustreaza capacitatile VW in ceea ce priveste echiparea cu noile tehnologii si customizarea interioara, RaVe 270 nu este programat inca pentru productie dar arata ce se poate realiza pe o platforma de Golf.
Noua varianta Volkswagen Golf si-a luat o parte din nume de la puterea motorului - 270 CP. Sistemul audio este de-a dreptul impresionant cu 1,400W. Treisprezece difuzoare, un subwoofer de 880W alaturi de alte doua auxiliare de 250W se asigura ca ocupantii simt ca se "lichefiaza" atunci cand muzica este data la maximum. Pe partea spate mai sunt montate monitoare de 12inch. Iar sistemul de navigatie si computerul de bord cu procesor PowerPC de 400mhz.
Motorul conceptului Golf RaVe 270 este cu adevarat special, la 266 CP (198kW), motorul de patru cilindri supra alimentat este cel mai puternic de pe un Golf (cu exceptia W12-650) si cel mai puternic motor cu aceasta arhitectura facut vreodata de VW. O alta premiera pentru Golf este transmisia integrala 4Motion. Ca si GTi, RaVe 270 a primit o cutie DSG cu dublu ambreiaj.

Modelul Kia Cee’d a fost desemnat de catre UZEAR (Uniunea Ziaristilor Auto din Romania) Masina Anului 2008 in Romania.

Cel mai ravnit titlu al importatorilor romani de autovehicule a fost acordat de un juriu alcatuit din 18 ziaristi de specialitate din presa scrisa, radio, TV, precum si de la cateva dintre site-urile auto.

Compacta coreeana a devansat cu doar patru puncte Ford Mondeo si cu sapte „lungimi" a treia clasata, Mazda2.Cele opt masini ajunse in finala - Fiat 500, Fiat Bravo, Ford Mondeo, Hyundai i30, Kia cee’d, Mazda2, Nissan Qashqai si Peugeot 308 – au fost stabilite la mijlocul lunii noiembrie, la incheierea primei etape a concursului. Juriul a votat online modelele preferate dintr-un total de 31 de automobile eligibile.

Acestea au fost selectate de UZEAR dintre modelele noi care au fost lansate in acest an sau vor fi lansate in curand pe piata romaneasca (fara restilizari sau variante de caroserie).

Ca si la competitia europeana „Car of The Year", fiecare membru al juriului a avut la dispozitie 25 de puncte pe care le-a acordat unui numar de minimum cinci modele, astfel incat punctajul maxim sa nu depaseasca 10 puncte pentru o masinna.

In paralel cu acest concurs se desfasoara si cel pentru atribuirea titlului de Masina Anului 2008 in Romania de catre Asociatia Presei Auto din Romania (APAR).

Castigatoarea in versiunea APAR va fi desemnata prin vot, in preajma Sarbatorilor de iarna, dupa ce juriul va fi efectuat o sesiune de teste cu finalistele.

Cele 10 modele care se afla in lupta pentru acest titlu sunt: Fiat Linea, Ford Mondeo, Kia c'eed, Mazda2, Mitsubishi Lancer, Peugeot 308, Renault Laguna, Skoda Fabia, Subaru Impreza si Toyota Auris/Corolla.Anul trecut, titlul de Masina Anului in Romania a fost castigat de Opel Corsa.
1. Kia cee’d – 73 puncte
2. Ford Mondeo – 69
3. Mazda 2 – 66
4. Fiat 500 – 65
5. Fiat Bravo - 62
6. Nissan Qashqai – 40
7. Peugeot 308 – 39
8. Hyndai i30 – 36

Mercedes-Benz SLR McLaren Brabus Roadster


Mercedes SLR este una din masinile care nu au nevoie de un upgrade, dar asta nu i-a oprit pe cei de la Brabus sa creasca performantele masinii pana la cele ale celor mai rapide supercaruri din lume. Pentru a minimaliza efectul de ridicare asupra puntii fata, designerii au dezvoltat un spoiler fata care se ataseaza pe bara stock. Spoilerul este realizat din fibra de carbon si a fost modelat in tunelul aerodinamic. Masina "sta" pe roti cu jante de 20 de inch Brabus Monoblock VI cu sase spite duble. Rotile sunt "incaltate" in anvelope Pirelli sau Yokohama.
Tuningul de putere pentru motorul supraalimentat de 5,5 litri consta in tije pentru pistoane speciale, un sistem de racire al combustibilului si o evacuare de performanta. Puterea propulsorului V8 compressor a fost crescuta cu 24 CP (18 kW) pana la 650 CP (478kW).
Brabus mai ofera un diferential cu o rata de inchidere de 40 %. Roadsterul modificat sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 3,6 secunde si atinge o viteza maxima de 337km/h.

Abt Motorsports nu este doar un tunner cunoscut - aceasta firma este furnizor si sponsor pentru una dintre cele mai bune echipe din cursele germane DTM. Astfel, specialistii acestei firme s-au bazat pe experienta capatata in motorsport pentru a crea niste masini extraordinare. Audi AS5 nu face exceptie masina primind niste modificari extraordinare.
Motorul de 3.0L TDi turbodiesel a primit 300 CP de la doar 240. Cuplul maxim este de 600Nm la doar 2.400rpm. Puterea obtinuta in plus se datoreaza kitului turbo Abt Power S turbo kit. Pentru a putea face fata noilor parametri, si vitezei maxime atinse de 264km/h, Abt a echipat aceasta masina cu suspensii noi si cu frane cu discuri de 380mm diamentru.
Imbunatatirile exterioare includ vopsea in doua nuante, un kit de caroserie si un spoiler spate nou. Jantele sunt de 20 de inch din aliaj, produse de BR. Volanul custom de la Abt si pedalele de aluminiu completeaza "pachetul".
Un diesel de 300 CP care sa ajunga la 100 km/h in doar 5,3 secunde si apoi sa consume combustibil eficient in timp ce te duce la munca este visul oricui, iar ABT a fost in stare sa indeplineasca acest vis.

R8-ul "aratat" de ABT anul acesta la Essen nu ne va impresiona cu tuninguri de performanta, avand doar modificari de infatisare si la trenul de rulare.
Un sistem ce "infasoara" masina compus din praguri si alte diverse elemente din fibra de carbon, dau o alura high-tech intregului automobil. Aripa spate functionala este realizata si ea din fibra de carbon. Intregul kit este creat pentru a inbunatati caracterul aerodinamic al masinii. Bolidul a primit cu aceasta ocazie si un nou set de roti, de 20×9 inch in fata si 20×11 inch in spate. Un kit de suspensie si cobrare de la Kempten creste capacitatile dinamice ale masinii, iar un alt "pachet" pentru franare incheie tabloul unei supermasini de 420 CP, la care tuningul a adaugat numai plusuri.



Daca aveam vreo indoiala in ceea ce priveste o viitoare aparitie a unui MPV de la BMW, iata ca aceasta s-a spulberat odata cu aparitia unor poze spion care vin sa cons\firme ca aceast` masina se afla in teste si este deja aprobata de superiorii firmei bavareze.
Denumit Progressive Activity Sedan (PAS), masina va umple golul dintre Touring-ul seriei 5 si urmatorul SUV X6. Oricum, BMW intentioneaza sa pastreze masina intr-o clasa a sa. Cu suspensia sa ridicata subtil, linia acoperisului curbata si spatele de hatchback, PAS va arata in mod sigur deosebit pe strada. In ciuda faptului ca are aceleasi dimensiuni cu seria 5, PAS va avea parte de un interior mai spatios, dar cu doar cinci locuri. Ocupantii locurilor din spate vor beneficia cel mai mult de configurarea interioara, avand la dispozitie indeajuns de mult spatiu pentru cap si picioare. Se va pune in special baza pe lux, preturile fiind oarecum similare cu cele ale limuzinei Seria 7. Sub designul uimitor se va ascunde o linie de motorizari deja binecunoscuta. Dieselurile precum si motoarele pe benzina cu sase cilindri de 3.0 litri sunt deja cele mai populare, iar V8 de 4.8 de pe X5 va fi si el oferit.
Mazda Motor Corporation and HyNor (Hydrogen Road of Norway) vor colabora pentru dezvoltarea combustibilului bazat pe hidrogen şi a vehiculelor cu alimentare pe hidrogen. Această colaborarea a fost anunţată oficial în cadrul unei ceremonii desfăşurate la ambasada Norvegiei din Tokyo. Excelenţa Sa domnul Åge B. Grutle, ambasadorul Norvegiei în Japonia, şi domnul Hisakazu Imaki, Preşedinte şi CEO Mazda, au participat la evenimentul în cadrul căruia Ulf Hafseld, Preşedintele HyNor şi Seita Kanai, Director şi Senior Managing Executive Officer responsabil cu Cercetarea şi Dezvoltarea pentru Mazda au semnat un memorandum privind colaborarea şi suportul în dezvoltarea unei „economii bazate pe hidrogen" (Hydrogen Economy). Memorandumul specifică intenţia HyNor de a achiziţiona 30 de vehicule Mazda RX-8 Hydrogen RE, începând cu vara anului 2008. Pentru Mazda, acestea vor fi primele vehicule pe bază de hidrogen vândute în afara Japoniei.

La fel cum Fiat a reinviat legenadara marca Abarth, Renault intentioneaza sa urmeze acest trend prin readucerea in lumina reflectoarelor a numelui Alpine. Pe langa reaparitia modelelor renault care poarta aceasta sigla, producatorul francez intentioneaza lansarea unui model de sine statator.
Noul Alpine, va fi pus in vanzare in Marea Britanie in anul 2010. Pe langa faptul ca va tinti modele ca Mazda MX-5, modelul intentioneaza sa tenteze si cumparatorii rivalilor mai costisitori, ca Nissan 350Z. Asa cum se poate observa in schita, designerii ce au conceput Alpine s-au inspirat si din trecut, luand linii si de la masina A110 din anii '60.
top