Golf R32 ABT



Golf R32 nu poate fi considerat sub nici o forma o masina lenta, dar se pare ca exista oameni care nu sunt satisfacuti de puterea acestei "bombite" hatch. Cel mai nou kit dezvoltat special pentru acest model vine de la germanii de la ABT Sportsline, si desi nu este nici pe departe la fel de potent ca modelul de 640 twin turbo de la HGP, noul R32 este demn de aprecieri.ABT Volkswagen Golf R32 este propulsat de un motor V6 cu o putere bruta de 370 CP (272kW). Aceasta putere este suficienta pentru a "duce" masina de la 0 la 100 km/h in doar cinci secunde. Noul ABT poate atinge o viteza maxima de 270 km/h.
Modificarile principale aduse la masina stock sunt: o noua turbina, un upgrade al ECU si jante de aliaj de 19 inch.



Deoarece in urltimul timp GT-R si IS-F au primit toata atentia, celelalte masini de performanta ale japonezilor, precum impreza WRX si Evo X, au cazut intr-un oarecare con de umbra. Totusi, tunerul american Perrin Performance nu a uitat potentialul unuia dintre cele mai populare motoare modificate din lume, Turbo Boxer de la Subaru, si a dezvoltat un nou kit pentru varful de gama WRX STI.Scopul inginerilor a fost sa dezvolte o intreaga gama de upgrade-uri de performanta de la componentele interioare ale motorului pana la suspensie. La acestea se adauga elemente exterioare. Una dintre primele masuri luate de echipa de tuneri a fost inlocuirea sistemului de evacuare stock cu unul din inox care asigura un flux mai bun al gazului de evacuare. Turbina standard a fost si ea inlocuita. Inginerii au venit cu o unitate mai mare de tip GT3071R "capabila" s` se descurce cu puteri de peste 400 CP. Noul Turbo a fost completat cu un set nou de injectoare de combustibil si o "rescriere' a ECU. Rezultatul final, 385 CP "sanatosi" si un cuplu de 540 Nm. Celelate imbunatatiri includ: un kit de suspensie H&R, bare stabilizatoare si jante de 17 inch Konig la care se adauga cauciucuri sport Yokohama Advan Neova de 245 de mm.
Toate bune, dar ce nu imi explic e modelul psihedelic de vopsire.

Dupa ce tocmai am facut cunostinta cu noul FX50 prin intermediul unor fotografii pe web, Nissan ne arata cum si modelul mai mic ce va imparte motorul cu sedanul G35.FX35 ce "scoate" cu usurinta 303 CP de la motorul sau de 3,5 l V6, este cu doar 87 CP sub fratele sau mai mare cu motor de 5,0 l V8. Amandoua modelele au in echiparea standard cutie de viteze automata care poate fi echipata optional cu schimbator de tip paddle de magneziu. In timp ce FX50 are doar transmisie integrala, FX35 mai este disponibil si cu transmisie spate. Liniile interiorului includ un sistem Bose cu 11 difuzoare, cruise control si "Around-View Monitor System", un sistem ce permite vizionarea partilor esentiale din perimetrul masinii prin intermediul unor camere montate in mod strategic.


Baietii de la Wald International "au facut-o din nou", lucrand la un pachet de tuning complet pentru Mercedes S-Class. Cel mai nou pachet de la tunerii japonezi include un kit de caroserie cu bare de protectie noi, praguri si spoilere personalizate. In interior masina are finisaje din carbon, volan si schimbator sport. "Taboul” e completat de presurile Wald.
Alte upgradeuri includ modificari minore ale suspensiei alaturi si un kit de franare de performanta. Tusa finala este data de jantele de aliaj superusoare cu diametru de 20 sau 22 inch.

Job design, pachet pentru gama Lexus LS



Casa de tuning Job Design specializata in modificarea produselor Lexus si Toyota, a prezentat cel mai recent kit pentru gama LS. Pachetul este destinat inclusiv hibridului LS600h si consta in mare parte din schimbari stilistice pentru exteriorul masinii, totusi incluzand si o masa plianta pentru pasagerul din fata. Aspectele cheie ale noului kit sunt gurile de aer gen Buick pozitionate \n spatele bozajelor rotilor, o noua configuratie a suspensiei, jante din aliaj cu spite duble de 22 inch de tip Varianza Schwert SC1 de la Work "incaltate" in cauciucuri de 295 mm pe partea spate si de 245 mm pe cea fata. Mai este oferit un nou set de bare de protectie cu deflector integrat pe partea spate si praguri inscriptionate.
Pretul de pornire pentru un asemenea kit este de 2.500 de euro si nu este piperat avand in vedere faptul ca oricine isi poate permite un LS poate avea acesti bani disponibili oricand.

Pentru a sarbatori cea de-a 85-a aniversare a lui Carroll Shelby, Shelby Distribution USA sub licenta Shelby Licensing si in parteneriat cu Shelby Automobiles Inc. va construi o serie limitata de replici a masinilor de curse din 1966 Shelby American GT40. Originalele au castigat in 1966 cursa de 24 de ore de la Le Mans, printre alte competitii prestigioase. Replicile de la Shelby Distribution USA vin cu certificate de licentiere si certificare de la Shelby Automobiles Inc. MKII Shelby GT40 va fi construit intr-o serie ce va cuprinde 85 de masini pentru fiecare culoare a trio-ului din anii 1966, incluzand modelul P/1015 in Arcadian Blue cu dungi albe, P/1046 in negru cu dungi argintii si P/1047 in rosu cu dungi albe.
Caracteristicile unice includ o placa pentru bord, manere gravate cu sigla Carroll Shelby, pleoape Carroll Shelby pentru blocurile optice fata, colante cu numere de curse, scaune din piele si scuturi deflectoare pe partea fata si spate, podea si presuri cu semnatura Carroll Shelby, si o emblema comemorativa pentru capota. Masinile sunt disponibile cu volan pe partea dreapta si pe partea stanga.

Tesla anunta intrarea in productie a Roadster



Dupa luni de amanari, schimbari ale conducerii si dificultati in gasirea unei transmisii potrivite, Tesla Motors a anuntat inceperea de serie a Roadster-ului sau electric. Anuntul presedintelui companiei, Ze’ev Drori confirma ca toate testele si etapele obisnuite au fost parcurse si 100 de masini vor iesi de pe linia de asamblare incepand cu primele luni ale anului 2009.Deoarece s-au intampinat dificultati in dezvoltarea unei transmisii in doua viteze viabile - cerute pentru a optimiza acceleratia masinii - prima generatie de Roadster va intra in productie folosindu-se o transmisie cu o treapta, ce va incetini acceleratia (de la 0 la 100 km/h) de la valoarea initiala anuntata de patru secunde - la una mai lejera de 5,7 secunde.

Casa de tuning germana A.R.T. a dezvoltat un nou pachet pentru Mercedes G55. Dupa o multime de modificari, puterea motorului a crescut cu 100 CP (74kW) pana a ajunge la valoarea finala de 580 CP (427kW) – aceleasi niveluri de putere ca si Audi RS6.
G este echivalentul firmei germane pentru Hummer H2 sau Toyota Land Cuiser si, mi se pare ca nu era modelul care avea nevoie de unitatea propulsoare a unei supermasini, dar in ciuda acestui lucru A.R.T. a considerat necesara marirea puterii motorului sau.Inginerii au adaugat o noua turbina si un nou sistem de management pe V8-ul al G55, ducand cuplul pana la 790 Nm. Mai mult, A.R.T a instalat un sistem de evacuare sport cu tevi cu un diametru de 80 mm. Filtrul de aer ce permite un flux mai mare a aparut si el in schema fiind neaparat necesar pentru obtinerea unor performante cat mai bune.
SUV-ul modifcat de A.R.T este echipat cu jante de 22 de inch MonoART pozitionate sub niste arcuri mai proeminente. Un deflector, cromul de pe grila fata, noile faruri, barele de protectie si spoilerul de pe acoperis dau Wagon-ului un look care il face sa arate de ca si cum ar fi fost "pimped".
In interior, consola centrala si scaunele au primit o doza sanatoasa de piele si lemn de cea mai buna calitate, iar lucruri "marunte" precum perdelele si presurile sunt si ele customizate. Clientii vor mai avea la dispozitie un volan A.R.T si un sistem de entertainment special. La cerere in interior se poate modifica totul de la cotiere, scaune, iluminare, pana la configuratia scaunelor.



La doar trei ani dupa aparitia pe piata a clasei B, Mercedes-Benz a revizuit designul si partea mecanica a MPV-ului de dimensiuni mici, dand in acelasi timp si o gama care "arde" cu 7 % mai mult combustibil si se incadreaza si mai bine in standardele EU.B-Class continua sa fie disponibil cu sase variante de motoare: doua diesel cu injectie directa (de 80 kW/109 CP si 103 kW/140 CP) dezvoltand un cuplu maxim de pana la 300 Nm, alaturi de patru motoare pe benzina, versiunea de top "producand" 142 kW/193 CP si un moment maim de 280 Nm. Gama va primi tehnologia ‘ECO’ stop-start, sisteme de asistenta la parcare si o varianta flex-fuel care poate fi alimentata cu petrol sau gaz natural.
Modelele puse in vanzare vor fi: B150 - 95 CP, B180CDI - 109 CP, B200 CDI - 140 CP, B170 si B170 NGT (flex-fuel model) - 116 CP, B200 - 136 CP si un varf de gama B200 Turbo de 193 CP.
Modificarile aduse masinii includ o parte frontala revizuita cu un nou design pentru grila fata si o bara fata mai agresiva. Locasurile pentru oglinzi, manerele de la usi si panourile interioare ale acestora sunt schimbate si vopsite in aceeasi culoare k restul caroseriei. Pe partea spate se observa un nou set de blocuri optice, o noua bara de protectie si, optional, detalii cromate. In interior, tapiseria a fost schimbata iar clientii pot opta pentru scaune din piele Artico.


Productia supercarului Ford GT se pare ca s-a incheiat, dar inca exista din fericire in lume tuneri care dezvolta pachete de performanta si elemente stilistice pentru modelul de tip retro. Cel mai nou astfel de kit cine de la Avro Motor Cars, o firma britanica care si-a unit fortele cu Roush Technologies pentru a dezvolta editia limitata 720 Mirage GT.Doar zece 720 Mirage GT vor fi produse, fiecare fiind impanate cu detalii exclusiviste si o placuta cu numar unic. Modelele Avro pot fi si mai usor de recunoscut datorita lipsei barii spate, la care s-a renuntat intr-un efort de a se reduce greutatea vehiculului.
Munca la partea mecanica a beneficiat de un mare aport din partea Roush Technologies, si include un nou supercharger Whipple, elemente Accufab, un sistem de evacuare Accufab X cu tevi ceramice si senzor Mafia MAF. Rezultatul este un "monstru" care produce 720 CP la 6.950 rpm si un cuplu de 815 Nm la 4.800 rpm. Limitatorul de viteza a fost si el scos masina atingand acum un maxim de 354 km/h.
Trenul de rulare al Avro 720 Mirage a fost upgradat si el pentru a face fata cresterii in putere. Encartamentul fata si spate este cu 5 mm mai lat decat masina standard. Franele de pe partea fata au etriere AP Racing si discuri ventilate Stillen. Suspensia a fost coborata cu 25 mm.

Baby Alfa - oficial



Anul trecut, Alfa Romeo a patruns pe piata de scena supercarurilor cu indraznetul 8C Competizione. Liniile originale si line care vorbesc parca de renasterea si redefinirea stilistica a companiei se pare ca vor construi si un hatch de entry level al companiei italiene.
Se pare ca masina urma noua politica a Alfa de a pune nume gamelor in locul cifrelor folosite pana acum. Hatch-ul se va numi “Mi.To” cand va sosi in iunie. Numele ciudat vine din legaturile istorice ale Alfa Romeo cu Milan si “casa” grupului Fiat din Torino. Mi.To va fi construit pe platforma lui Fiat Grande Punto, si va fi cea mai mica masina de serie a Alfa. Cateva variante de motoare sunt deja pregatite pentru Mi.To, de la un propulsor 1.4 l de 95 CP, un 1.4 l Multiair ce produce 105 CP cuplate la transmisie cu sase viteze. O versiune tot de 1.4 l turbo Multiair va avea o putere plasata undeva intre 135 CP si 165 CP. Undeva intre acestea se va situa o unitate diesel de 1.6 l ce produce 120 CP. Varful de gama al gamei Mi.To va avea un motor de 1,8 litri, turbo care va scoate in jur de 230 CP si va purta emblema GTA.

Aston Martin a imbunatatit modelele sale DB9 GT si Volante, dand masinii noi tuse stilistice si cateva upgradeuri de performanta pentru motorul V12 si transmisia cu sase rapoarte.
Unitatea propulsoare de 6.0 l produce acum o putere de 470 CP (cu 20 CP mai mult decat versiunea precedent).Puterea in plus este disponibila datorita unor schimbari in softul ECU al motorului si la sistemul de evacuare. Computerul pentru cutia de viteze a primit si el o usoara imbunatatire, masina cu transmisie manuala fiind acum mai rapida decat cea dinainte.
Masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in doare 4,6 secunde. Manevrabilitatea este imbunatatita cu ajutorul unor amortizoare Bilstein si a unor elemente imbunatatite ale sistemului de suspensie. Rigiditatea torsionala a versiunii cabrio, denumita Volante a fost optimizata cu 10%.
Schimbarile de ordin vizual sunt subtile si include jante noi de aliaj de 19 inch, si o grila de aluminiu. In interior consola centrala a capatat finisaje de aluminiu de nuanta iridium. Pretul pentru ambele masini a fost si el updatat, pentru aceste noi modele clientii scotand din buzunar cu 6.000 de euro mai mult.


In apropierea lansarii brandului Infiniti in Vestul Europei, divizia de lux a Nissan a prezentat ce-a de-a doua generatie a SUV-ului FX. Noul tot-terrain superior este propulsat de un motor V8 de 5.0 litri.
Debuntand pe varful de gama FX50, noul V8 dezvoltat de constructorul nipon dezvolta un varf de putere de 390 CP si 500 Nm si este cuplat la o transmisie automata cu sapte viteze si un sistem inteligent AWD denumit ATTESA-E TS.In comparative cu modelul trecut, noua generatie are un ampatament cu 35 mm mai lung si un encartament cu 50 mm mai lat. Suspensiile SUV-ului au fost si ele imbunatatite avant acum un control active al amortizoarelor. Se pare ca un sistem active de viraj al puntii din spate va fi si el prezent in gama. Fiind bazat pe platforma Nissan FM, FX beneficiaza de un raport al greutatrii de 54/46 ceea ce nu este deloc rau pentru un SUV V8.
Dezvoltari aditionale au fost adoptate pentru a se reduce greutatea si a se imbunatati rezistenta caroseriei. Spre exemplu, fetele usilor de pe FX (care sunt din aluminiu) au aceeasi rigiditate ca cele din aluminiu si sunt cu 20 de kilograme mai usoare decat cele montate pe generatia precedent. Caroseria lui FX50 este acum mai usoara cu 90 kg fata de cea a precedentului model dar are o rezistenta de 3,4 ori mai mare la indoire.
Echipamentele standard ale masinii includ jante de aluminiu de 21 de inch, cu pneuri de 265 mm, lampi de ceata si faruri de tip Bi-Xenon, DVD si sistem de navigatie, sistem stereo Bose si un avansat sistem de ajutor la parcare. Noul Infinity FX50 va fi disponibil in America de Nord incapand cu luna iunie si in showroomurile Europene din octombrie. Propulsorului V8 i se va adauga si un V6, cel mai probabil fiind unitatea Nissan de 3,7 litri regasita si pe Infiniti G37 si EX37.


Kia si-a aratat forta la Salonul Auto de la Geneva prezentand nu unu ci trei concepte, dezvoltate sub atenta supraveghere a designerului sef Peter Schreyer la noul centru de design din Europa. Toate masinile poarta cuvantul “SOUL” (suflet) in titlu si sunt destul de apropiate de un viitor model de productie cu care Kia se lauda ca va crea un nou segment atunci cand il va lansa la Salonul Auto de la Paris.
Masinile-concept – SOUL Diva, SOUL Burner si SOUL Searcher – sunt fiecare in parte proiectate pentru a convinge clienti diferiti si arata numeroasele posibilitati de personalizare pe care le vor avea la dispozitie viitorii clienti Kia.
Kia SOUL Diva a fost create pentru cei care sunt in permanenta la moda, avand o schema de tapiserie in culorile neagra, alba si auriu cu scaune care parca imita canapelele. SOUL Burner are finisaje negru satinat cu nuante de tip dragon la exterior. Bara de protectie fata este echipata cu lampi de zi de tip LED in forma de L, iar pe partea spate, doua tevi de esapament vertical sunt plasate la extremitatile barei. Al treilea concept SOUL Searcher, are o tema inspirata din cultura extremului orient.

Tuneri japonezi isi "fac de lucru" pe un CLS german



Ne-am obisnuit sa tot vedem Merturi modificate de tuneri germani, dar rar s-a mai vazut ca un atelier japonez sa acorde atentie sedanurilor sau coupeurilor teutone. Totusi, Vorbild, sau mai precis subsidiara sa Elite Sports, reprezinta un grup de oameni specializati in modificarea unora dintre cele mai bune masini din Europa. Cea mai recenta gama modificata de acest grup este CLS. Noul kit Elite Sports include cele mai noi piese de la Vorbild si include un kit de caroserie complet si o gama de accesorii de carbon. Pentru aproximativ 7.500 de euro, Elite Sports va instala pe CLS bare de protectie noi, praguri, arcuri pentru roti cu aerisiri duble si o aripa masiva de tip GT.
Daca banii nu reprezinta o problema, dezvoltatorii pot modifica si motorul V8 si sistemul de evacuare. Imbunatatirile includ o noua turbina si intercooler si un sistem de inductie de presiune mai mare.
Pentru a completa pachetul Elite Sports mai ofera jante de aluminiu Vorbild UL5 si un sistem de franare Endless/Ewig proiectat in special pentru CLS.



Calcand pe urmele precedentului Pur Sang, noul Bugatti Veyron Hermes se adauga la variantele de tip "editie speciala" din aceasta gama. De data aceasta a fost chemata in ajutor una dintre cele mai cunoscute case de design franceza - Hermes. Rezultatul este un supercar cu stil, dar fara upgradeuri de performanta. Numele complet al noului model este "Bugatti Veyron Fbg par Hermès" si reprezinta reinvierea unui parteneriat ce are o istorie de aproape 80 de ani. Ciudatul nume ‘Fbg par Hermès’ se refera la sediul istoric al Hermès situat pe Rue du Faubourg Saint-Honoré (Fbg fiind abrevierea pentru faubourg), loc unde s-au creat o multime de interioare elegante pentru creatiile lui Ettore Bugatti, in special in anii ‘20.
Cel care a condus lucrarile pentru Fbg par Hermès a fost designerul sef Gabriele Pezzini, a carui echipa a creat o frumoasa tema in doua culori pentru a omgia modelul aparut in 1924 si denumit Bugatti Type 35. Printre trasaturile importante ale noului model se numara culoarea unicat a capotei, care se extinde catre interior si la nivelul aripii spate, jantele de aluminiu polisat cu opt spite, noua grila frontala si noul buson pentru rezervor.
Suprafetele interioare, care includ si panoul de bord din aluminiu periat, au primit finisaje din piele lucrata cu grija, manerele de la usi au fost inlocuite cu manere de la gentile Hermès si o servieta noua din piele este instalata in portbagaj.
Partea mecanica a Veyron-ului a fost lasata neschimbata, ceea ce inseamna ca motorul de 16,4 litri inca produce 1.001 CP si un cuplu maxim de 1.250 NmNou8l model va fi vandut incepand cu sfarsitul anului la pretul de 1,55 milioane euro fara taxe. Se pare ca in ciuda pretului piperat, deja toate exeplmplarele sunt deja antamate.



Mercedes-Benz a updatat SUV-ul M-Class, redesenand partea frontala a masinii si upgradand interiorul. ML63 AMG a primit si el o imbunatatire costisitoare si ramane cel mai puternic SUV din clasa sa la doi ani si jumatate de la lansare. Noua gama M-Class are un nou set de bare de protectie, blocuri optice cu o forma noua (care se apropie mult de cele de pe GLK) si o grila redesenata. In interior regasim doua nuante si un volan multifunctional cu patru spite. La capitolul siguranta, Mercedes exceleaza oferind in plus un sistem PRE-SAFE pentru franare si tetiere de tip NECK-PRO. Noul model beneficiaza de noul sistem telematics care ofera si hands-free Bluetooth si conectivitate iPod.
Cinci motoare sunt disponibile pentru gama M-Class standard, cu puteri ce variaza de la 190 la 388 CP (140 la 285 kW). Modificari minore ale sistemul de evacuare so a ECU asigura o imbunatatire cu 0,4l la 100 km la consum.
Cel mai puternic model ramane cel de 6.3 l V8 AMG cu o putere de 510 CP (375 kW) si un moment maxim de 630 Nm. Acesta este indeajuns pentru a "duce" SUV-ul de la 0 la 100 km/h in cinci secunde. Viteza maxima este limitata electronic la valoarea de 250 km/h. Puterea este transmisa catre roti prin intermediul trasmisiei automate SpeedShift 7G-TRONIC, dezvoltata de AMG. Tractiunea, bineinteles ca este integrala si are un raport de 40:60 intre rotile fata si spate. AMG beneficiaza si de amortizoare noi si de un sistem de suspensie pe aer.

Vw Scirocco



Dupa mai multe luni de speculatii si "scurgeri" de imagini oficiale, in sfarsit la Salonul Auto de la Geneva s-a deslusit misterul ce acoperea coupeul sport de la Volkswagen, Scirocco. La 34 de ani dupa lansarea modelului original, VW a hotarat sa renasca acest model care a starnit extrem de multe pasiuni.
Gandit ca o "masina sport practica", Scirocco combina cele mai noi tehnologii ce pot fi regasite intr-un tren de rulare, cu niveluri inalte de confort si un interior spatios. Scirocco beneficiaza de cea mai noua transmisie in sapte rapoarte DSG. Designul coupeului sportiv a fost prevestite in 2006, prin intermediul conceptului Iroc.Scirocco are un acoperis alungit, linii laterale fluide, faruri si o capota de motor agresiva. Cu o lungime de 4,26 metri si un design compact si fluid, Scirocco pare ca este la concurenta cu Golf. Oricum, profilul masinii este semnificativ mai coborat, iar Scirocco este la fel de lat ca sedanul Passat. Patru adulti pot calatori confortabil in aceasta masina, iar prin rabatarea banchetei se obtine un spatiu de stocare de 755 litri.
De propulsarea gamei se vor ocupa niste motoare TDI si TDI. Propulsoarele TSI au trei variante de putere: 90kW (122 CP), 118kW (160 CP) si 147kW (200 CP). Motoarele common rail TDI au un varf de putere de 103kW (140 CP). Puterea va fi transmisa catre rotile fata prin intermediul unei cutii manual cu sase viteze sau a unei transmisii DSG cu sapte rapoarte. Cea mai rapida versiune a masinii, are un motor TSI de 200 CP cu un moment maxim de 280 Nm si ajunge de la 0 la 100 km/h in doar 7,2 secunde. Viteza maxima este de 235 km/h, in timp ce consumul declarat de producator este de doar 7,6 litri la 100 km in ciclul mixt.
Scirocco va intra in showroomurile din Europe la sfarsitul verii, iar in cele din restul lumii pe parcursul lui 2009. Toate modelele vor avea un sistem de control adaptive al sasiului (cu setari de tip: ‘Normal,’ ‘Comfort,’ si ‘Sport’), jante din aliaj de 17 inch si sase airbaguri inca din dotarea standard.

Constructorul de automobile de lux Ferrari va deschide in luna mai, in Capitala, un showroom de 5.000 mp, care va include si un magazin, restaurant si, ulterior, si o galerie de shopping, potrivit lui Oliver Petcu, managing partner al CPP Management Consultants, organizatorul evenimentului Luxury Day.Distributia Ferrari a fost realizata impreuna cu un partener local. Complexul care va gazdui showroom-ul Ferrari va include, de asemenea, si un magazin Ferrari, un restaurant Ferrari, dar si o galerie de shopping de lux. Galeria este programata sa se deschida in ultima parte a anului 2009 si va include marci internationale de top din domeniul modei si al accesoriilor. Oliver Petcu a declarat ca exista deja o comanda de zece autoturisme Ferrari, care urmeaza a fi livrate in urmatorul an.



Noul Audi Q7 Coastline nu a fost singura masina cu inspiratie "maritima" de la Salonul Auto de la Geneva. Tunerul german Brabus a urmat aceeasi tema a iachturilor de lox atunci cand a "imbracat" un Mercedes-McLaren SLR Roadster intr-o vopsea de culoare alb perla la care a adaugat inbunatatiri aerodinamice, modificari ale motorului si jante custom de tip 20 inch cu pneurile aferente. Lista modificarilor include un nou spoiler frontal atasat la bara de protectie stock, care reduce presiunea asupra axei fata si da masinii un look mai agresiv (de parca SLR-ul obisnuit nu arata indeajuns de agresiv). Optimizat in tunelul aerodinamic, noul spoiler este realizat din fibra de carbon fiind in acelasi timp usor si robust. Partea spate a primit un nou scut deflector Brabus. Lookul este completat de un set de jante din aliaj "Platinum Edition" care pot fi "incaltate" in pneuri Pirelli sau Yokohama. Datorita noului design jantele mai mari sunt in acelasi timp mai usoare decat cele standard de 19 inchi.
Sub capota regasim "familiarul" V8 de 5.5 l supraalimentat la care a fost adaugat un sistem de racire a combustibilului. Puterea a crescut cu 24 CP (18kW) puterea maxima este acum de 650 CP (478 kW), atinsa la 6.500 rpm. Firma germana mai ofera un diferential cu o rata de blocare de 40%. Acesta optimizeaza tractiunea si imbunatateste timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h, care ia acum doar 3,6 secunde. Viteza maxima atinsa este de 337 km/h.
In interior, masina este tapisata cu vopsea rosie si material Alcantara. Volanul este acoperit cu piele perforata si are niste butoane mici pentru schimbarea vitezelor. Pretul unei masini modificate astfel este de 699.000 de euro.

Q7 inspirat din iachturi




Ca o adaugare la modelul de serie V12 TDI, Audi a prezentat la Geneva o versiune concept parca inspirata din designul inachturilor multimilionarilor. Noul concept se numeste Q7 Coastline si este acoperit intr-o incantatoare culoare alb-perla care domina si mare parte a interiorului. The Coastline este bazat pe versiunea de serie a varfului de gama V12 TDI Q7, ceea ce insemna k primeste celeasi arcuri ale rotilor proeminente si un nou tip de bare de protectie. În contrast cu modelul de serie, grila radiatorului si admisiile sunt realizate din otel de o culoare inchisa.
In interior, pe jos exista presuri relizate din lana fina, iar tapiseria scaunelor este realizata din catifea si piele Valcona. Conforme cu tema maritima sunt si finisajele de aliminiu si insertiile de lemn fin si piele neagra. Sub capota, abia asteapta sa fie pus la treaba acelasi propulsor de 500 CP (368kW) V12 TDI diesel, gata sa dezvolte un cuplu maxim de 1.000 Nm intre 1.750 si 3.000 rpm. Sprintul pana la 100 km/h se face doar in 5,5 secunde, dar pacat ca viteza masinii este limitata electronic la 250 km/h.



Aston Martin a folosit valva creeata in jurul Salonului Auto de la Geneva pentru a anunta un parteneriat cu producatorul independent de autovehicule Magna Steyr. Joint-venture-ul se va concretiza in aparitia modelului in patru usi Rapide, care va fi fabricat la o uzina din Graz, Austria. Noul model se pare ca va aparea la sfarsitul anului 2009, iar oficialii celor doua firme spera sa vanda aproximativ 2.000 de masini anual. Decizia de a produce noul Rapide la Magna Steyr a fost facuta deoarece uzina Aston din Gaydon este aproape deja de capacitatea sa maxima cu aproape 8.000 de unitati iesite pe poarta fabricii anul trecut. Potrivit presedintelui Consiliului de Administratie al Aston Martin, Dr Ulrich Bez, Magna Steyr a fost aleasa datorita experientei sale in constructia de masini de lux pentru firme ca Mercedes-Benz si BMW. Cateva dintre cele mai populare produse construite aici sunt SUV-ul X3 SUV si E-Class 4MATIC. Oficialii au inceput deja munca la o linie speciala de constructie pentru Rapide la fabrica austriaca.
Rapide a fost prezentat pentru prima data in forma de concept la Salonul Auto de la Detroit din 2006 si de atunci compania a invetigat cea mai buna solutie din punct de vedere economic pentru a construi masina. In forma concept, Rapide avea un motor V12 6.0 l cu o putere de 480 CP (358kW). In prezent nu exista detalii tehnice despre performantele variantei de serie.


Laudandu-se in ajun cu "o masina sport stealth in patru usi", tunerul german Brabus a venit la Salonul Auto de la Geneva cu un nou V12 Biturbo C-Class acoperit cu o vopsea neagra matuita, care parca prevestea un automobil spectaculos. Tunerul Mercedes este recunoscut pentru "transplanturile" sale de unitati propulsoare puternice in sedanuri obisnuite, specialistii sai, avand aceasta ocupatie de peste 30 de ani.
Cel mai nou model, denumit Black Arrow, tinde sa confirme experienta pe care o are acest tuner cu clasa. Sub capota supersedanului se afla un supermotor 6.3 l V12 cu o putere de 720 CP (537kW) si care dezvolta un cuplu maxim de 1.320 Nm (care a fost limitat electronic la 1.100 Nm) pentru a "pastra" si asa solicitatele cutie de viteze si pneuri. In dezvoltarea noului propulsor, inginerii de la Brabus au dezvoltat pistoane speciale, un nou sistem turbo cu doua turbine si intercoolere mai eficiente, si catalizatoare de metal cu evacuare din otel inoxidabil de tip low back.
Puterea este transmisa catre rotile din spate prin intermediul unei transmisii cu cinci viteze automate [i a unui diferential blocabil Brabus. Masina sprinteaza de la 0 la 100 km/h (62mph) in doar 3.9 secunde. Viteza maxima trece de uluitoarea valoare de 360 km/h (224mph). Masina primeste un pachet custom pentru sistemele de franare si suspensii pentru a se adapta mai bine motorului twin-turbo V12.


Lamborghini a reusit prin intermediul imensului succes al Gallardo sa ajunga la vanzari record in 2007, si spera sa repete performanta in 2008 prin intermediul noului LP560-4. O crestere in putere si viteza ale noului model vor atrage in mod sigur atentia si, in ciuda pietei restranse pentru masinile "consumatoare", multimea interesata de supercaruri se va "strange" in mod sigur in jurul acestui nou Lambo.
Imensul V10 de 5,2 litri este cea mai importanta imbunatatire. Noul motor beneficiaza de tehnologia de injectie directa FSI, o rata de compresie de 12.5:1 si dezvolta 552 CP (cu 32 mai mult decât actualul 5.0 l). Inginerii vor utiliza tehnologii dezvoltate pentru R8 si RS4, incluzand schimbari semnificative la nivelul transmisiei si tractiunii integrale permanente. Sprintul de la 0 la 100 km/h se face in doar 3,7 secunde, iar viteza maxima este de peste 325km/h.
LP550 va fi disponibil atat cu o cutie manuala cat si cu una secventiala, amandoua cu sase rapoarte. Cele doua transmisii au fost modificate pentru a trimite mai multa putere si mai mult cuplu catre un sistem mai usor denumit 4WD Viscous Traction. Rigiditatea sasiului si componentele sistemului de franare au fost si ele imbunatatite. Supermasina sta pe cauciucuri de 235/35 pe partea fata si 295/30 pe partea spate, montate pe jante de 19 inch. In interior clientii vor regasi un sistem multimedia cu conexiuune USB, compatibilitate Bluetooth si sistem TV. Desigur, ca si toate celelalte Lamborghini, LP560-4 poate fi modificat in asa fel incat sa corespunda tuturor nevoilor clientului.
top