M6 Hurricane


Mai devreme am putut vedea cum niste tuneri "nebuni" din Lituania pot modifica un coupe seria 6. Si, desi este o masina pe care o poti doar iubi sau detesta, trebuie sa recunoastem ca este o interpretare extrema.
Replica vine acum de la germanii de la G-Power care si-au folosit fortele creative pentru a oferi un M6 care "pune pe masa" 635 CP datorita kitului supraalimentat de tip twin turbo.Da, ati citit bine!... G-Power adauga la puterea de 507 CP (373kW) a deja "infricosatorului" BMW V10 inca 128 CP, plasand M6-ele printre cele mai puternice decapotabile din lume.
M6 poate ajunge la 300 km/h in 34,5 secunde. Viteza maxima fiind de 320km/h.
Kitul aerodinamic, completat de jantele de aliaj de 21 de inch fac masina sa arate amenintator. Sistemele de franare si cel de suspensii au fost updatate, iar sistemul de evacuare schimbat fac ca masina sa sune "sportiv". Totusi, atata putere nu este ieftina pretul complet pentru masina + kiturile aferente fiind de 183.000 euro.


Renault Laguna Coupe a profitat de week-end pentru a-si face aparitia si pe pista circuitului de Grand Prix de la Monaco, aratându-si cu aceasta ocazie veleitatile sportive. Noul produs al constructorului francez a fost prezentat publicului din toata si prin intermediul unui site special.
Avand un stil elegant si proportii echilibrate, noua Laguna Coupe se incadreaza in categoria coupe-urilor cu adevarat exceptionale. Partea sa frontala, distinctiva, sugereaza prezenta sub capota a celui mai bun motor al Aliantei Renault-Nissan, dezvoltat pentru a asigura o placere a condusului suprema. Datorita noului propulsor, noua Renault Laguna Coupe este capabila de a accelera de la 0-100 km/h sub sapte secunde, iar aceste performante de top, se combina cu o caroserie Active Drive si sistemul „four-wheel steering" (virarea cu toate cele patru roti), asigurând o placere optima de la volanul sau.
Sub capota noii Renault Laguna Coupe se regaseste un V6 dCI „nou-nout", destinat sa devina un punct de referinta in ceea ce priveste performanta si placerea condusului. Acesta dezvolta o putere de 235 CP si un cuplu 450 Nm.
Pentru iubitorii motoarelor pe benzina, Renault ofera pentru noua Laguna Coupe un motor de 3.5 litri V6 ce dezvolta 240 CP si 330 Nm. In aceasta configuratie, Laguna Coupe accelereaza de la 0-100 km/h in timp de sub 7 secunde. Transmisia este asigurata, pentru prima oara de cutia AJ0 automata cu sase trepte.

Donkervoort construieste masini bazate pe sasie de Lotus de aproximativ 30 de ani. Luna aceasta, constructorul olandez a anuntat oficial ca a inceput productia ultimului model al sau, Donkervoort. Modelul a fost prezentat oficial anul trecut, la Salonul Auto de la Geneva, fiind o versiune derivata din D8, un open-top in adevaratul sens al cuvantului.
Inginerii Donkervoort au inceput munca efectiva la constructia lui D8 GT in 2004, anul 2005 aducand pe pista primul prototip. Se intampla la Nurburgring, acolo unde modelul a reusit cateva tururi de senzatie.Pentru a scadea din masa proprie a modelului, designerii olandezi au gandit plafonul si portierele construite din fibra de carbon. Jantele fac si ele parte din acelasi peisaj: desi masoara 17 inch in diametru, fiecare dintre acestea cantaresc doar 6.5 kilograme. In acest fel, Donkervoort D8 GT ajunge la doar 650 de kilograme. Dimensiunile nu au ramas constante in raport cu versiunea "simpla" D8, ampatamentul crescand cu 8 centimetri.
Cele 650 de kilograme ies in evidenta mai ales cand cifra este combinata cu cea a puterii. Olandezii le ofera clientilor un motor de provenienta Audi, un 1.8 turbo care vine in trei versiuni de putere: 180, 210 sau 270 CP.

Passat R36 Variant


Alaturi de Golf GTI Performance si Scirocco GT24, Volkswagen a dezvaluit la standul sau si o versiune concept a modelului de performanta Passat R36 Variant.
Sub capota se va afla acelasi propulsor V6 de 3.6 litri aspirat normal regasit si pe modelul de serie. Cei 300 CP sunt struniti cu ajutorul unui pachet de frane Brembo care include printre altele etriere cu sase pistoane.
Look-ul exterior a fost modificat multumita coborarii suspensiei, instalarii jantelor de 20 de inch din aliaj, imprumutate de la Touareg R-Line, si vopsirii partilor cromate in culoarea caroseriei, Moonlight Blue.
La interior, Passat R36 a primit un set de scaune de tip scoica, marca Recaro, bicolore, un volan mai sportiv si un set de accesorii cromate pe bord si portiere.

Festivalul de tuning de la Worthersee Tour, Austria, a rezervat o noua Volkswagen. Constructorul german a dezvaluit un nou studiu de design bazat pe Golf GTI.
Botezat Golf GTI Performance, conceptul promoveaza un design agresiv inspirat de usile cu deschidere verticala si body-kit-ul sportiv.
La exterior, hatchback-ul se individualizeaza prin finisajul in doua culori metalizate, negru si portocaliu, peste care au fost aplicate viniluri. Jantele din aliaj imbracate de pneuri cu talon redus, etrierele mari vopsite in culoarea caroseriei si tevile de esapament trapezoidale inglobate in spoilerul spate sunt alte cateva detalii care condimenteaza aspectul exterior.
Linia sportiva continua si la interior, unde pasagerii vor regasi trei scaune de tip scoica, marca Recaro, un habitaclu dominat de culorile exterioare si mai multe insertii de aluminiu. Vinilurile exterioare se regasesc si la interior pentru a respecta linia de design.

In timp ce DBS este in continuare solicitat pe platourile urmatoarei serii James Bond si V12 Vantage a fost confirmat recent varianta de productie, Aston Martin s-a hotarat sa imbunatateasca si V8 Vantage.
Supercarului lansat pe piata in 2005 ii vor fi aduse imbunatatiri tehnice si tehnologice. Silueta sexy specifica Aston ramane neatinsa. Cresterile in putere sunt de 11% in putere pana la 420 CP si o crestere de cuplu de 15% pana la 470Nm.
Capacitatea cilindrica a fost si ea marita cu 0,4 l, aducand motorul V8 la 4,7 l. Noul V8 Vantage ajunge la 100 km/h in doar 4,7 secunde.

Noua masina de raliu Subaru



Subaru a prezentat noua generatie a AWD Impreza World Rally Car cu o saptamana inaintea debutului sau in raliul de la Acropole din Greece. Pentru prima data, Subaru World Rally Team (SWRT) va folosi un hatchback, iar culoarea aurie a fost inlocuita cu cea argintie.Masina are un ampatament mai mare. Motorul ce echipeaza masina este un boxer de 2.0 l cu patru cilindri opusi orizontal.
Subaru World Rally Team a castigat titlul mondial la constructori in 1995, 1996 si 1997, iar la piloti in 1995, 2001 si 2003. Anul acesta in cockpitul Subaru concureaza austriacul Chris Atkinson si norvegianul Petter Solberg.

Odata cu planurile anuntate de intrare pe piata americana, Alfa Romeo a anuntat ca planuieste imbogatirea portofoliului cu un SUV compact.
Se pare ca modelul se va baza mult pe liniile conceptului Kamal, o masina vazuta inca de la Salonul Auto de la Ganeva din 2003.
Doua variante vor fi disponibile: una in trei usi si una in cinci usi.
Daca modelul va fi lansat in 2010, asa cum au anuntat oficialii firmei italiene, va avea de infruntat o concurenta acerba, oferta pe acest segment aglomerandu-se.



Construita de BMW ca un sport tourer elegant, stilat dar nu prea vicios, seria 6 nu a fost intotdeauna prima alegere a breslei tunerilor.
Totusi, un carosier "nebun" din Lithuania?!? a decis sa isi indrepte atentia si eforturile asupra acestei masini pentru a crea un coupe mult mai agresiv. Echipat cu elemente ce echivaleaza mai mult cu o recarosare decat cu un body-kit BMW are acum bosaje care au permis instalarea unor jante de 26 inch.
Blocurile optice sunt schimbate la fel ca si intreg interiorul.

A3 TDI Clubsport quattro



Audi a pregatit cel de-al doilea concept Clubsport quattro in doar doi ani.
A3 TDI Clubsport quattro va fi prezentat la editia a 27-a a Showului de tunind "Lake Wörther" din Austria. Anul trecut producatorul a prezentat conceptul TT Clubsport quattro. Masina este echipata cu o unitate propulsoare de 2.0 l TDI ce "scoate" 224 CP si un cuplu maxim de 450 Nm – suficiente pentru a accelera masina de la 0 la 100 in doar 6,6 secunde. Transmisia manuala cu sase viteze are elemente de aluminiu care o fac si mai usoara.
In conformitate cu performantele masinii, inginerii au adaugat un spoiler de tip DTM, bosaje mai agresive si mai mari care gazduiesc jante de aluminiu de 20 inch si bare de protectie acresive cu admisii de aer si scuturi de dimensiuni mari.
La rotile din fata, opririle sunt asigurate de etriere cu sase pistoane si discuri ceramice. Audi a echipat aceasta masina cu un sistem ce permite ajustarea multor caracteristici de la sunetul evacuarii si pana la ajustarea servo-directiei.

Audi vrea sa faca si un Q3


Am vazut deja ca Ford a introdus noul Kuga, iar Toyota a creat Urban Cruiser. In curand Audi intentioneaza sa le calce pe urme, venind cu un nou vehicul, Q3, pozitionat cu o treapta mai jos de noul lor Q5
Q3 va fi bazat tot pe conceptul Audi Cross Coupe. Atat varianta cu trei usi cat si cea cu 5 usi sunt asteptate, vehiculul urmand sa "imparta" cu A3 hatchback atat platforma PW35, cat si unele componente. Motoarele pe modelele de varf sunt un TFSI de 2.0 litri, un turbodiesel V6 de 3.0 litri si un FSI V6 de 3.6 litri.

Se pare ca Subaru pregateste o versiune STI si dupa Legacy. Masina va fi disponibila in mai putin de o luan pentru clientii niponi. Cu acelasi motor 2.5 l twin turbo cu patru cilindri gasit si pe WRX STI, Legacy STI S402 va aparea in editie limitata si doar pe piata din Japonia. Disponibila atat in variantele sedan cat si wagon, S402 este bazat pe o platforma care a primit un "tratament" STI.
Transmisia manuala cu sase rapoarte beneficiaza de un program SI-DRIVE care permite sa intervina asupra sistemului symmetrical AWD pentru a-l adapta mai bine conditiilor de drum. Franele de tip Brembo opresc masina ca o ancora. Iar pe roti si pneuri stralucesc emblemele BBS (pe jantele de 18 inch) si Bridgestone Potenza (pe pneurile RE050A).



Desi s-a produs extrem de multa valva in jurul lansarii lui Dodge Challenger nu am uitat ca o alta masina de tip "american muscle" este gata. Noul Camaro de la Chevrolet, care a aparut sub forma de concept la Salonul Auto de la Detroit in 2006, se pare ca va fi anuntat ca varianta de serie la evenimentul "Indy ‘08 Back at the Brickyard" in septembrie.Organizatorii evenimentului, "Central Indiana Camaro Club" (CICC) au confirmat ca un Camaro gata de productie va fi prezentat la acest eveniment.
"Back at the Brickyard" este un eveniment la care se aduna mii de entuziasti ai masinilor americane.

Arden AJ21



Dupa ce a avut succes cu interventia asupra XKR, casa germana de tuning Arden a "luat" cel mai recent model Jaguar (XF) si a creat o masina mult mai impresionanta decat lucrarile anterioare.
Denumit Arden AJ21, XF-ul modificat are un motor mai puternic, schimbari aerodinamice importante si un interior revizuit. Noul AJ21 are un design al partii fata nou cu o grila fata din inox si fante supradimensionate.
Forta portanta asuprea puntii fata este redusa prin intermediul liniilor mai netede ale spoilerului. Celelalte caracteristici includ lumini integrate de zi de tip LED si praguri cu admisii de aer pentru racirea discurilor de franta de pe spate. Un deflecor integrat in bara de protectie spate si un eleron discret completeaza tabloul.
Arden ofera modificari de performanta pentru toate cele patru motoare de pe gama XF, de la V6 diesel de 2,7 l si pana la supraalimentatul V8 de 4.2 l. Oferta cea mai atragatoare pentru mine ramane V8-ul de 4,5 litri de la AJ20 XKR. Motorul are dezvolta 500 CP si 640 Nm.
Suspensiile sunt si ele modificate. Cu adevarat impresionante sunt jantele de 21 inch. Pentru interior sunt disponibile mai multe tipuri de echipare materialele folosite variind de la fibra de carbon si pana la piele si lemn de inalta calitate.


Sunt obisnuit sa vad tunerii germani lucrand pe masini ca BMW, Audi sau Porsche, si rar putem vedea o masina ca Mini Cooper modificata de unele din firmele de top. Totusi, de data aceastra AC Schnitzer m-a surprins, inginerii sai creand o versiune mai buna a Mini Cooper S Clubman.
Pachetul a fost proiectat special pentru modelul cu turbina Cooper S si include un nou spoiler fata pentru a adauga un pic de agresivitate. La aceasta se adauga upgradeuri de performanta precum suspensii noi incercate pe Nürburgring.
Sub capota cu admisie noua sta un nou motor, care devolta acum 226 CP (166kW). Un diferential dezvoltat de AC Schnitzer poate fi comandat optional impreuna cu un sistem de evacuare de mare putere. Accesoriile stilistice includ jante de 17 inch si insertii de aluminiu in interior.


Noul model Ibiza de la Seat se va lansa in viitorul apropiat, dar pana acum nu au fost vazute decat fotografii cu variantele in 5 usi.
Totusi, se pare ca spaniolii vor oferi in aceasta gama o multime de alte variante ce includ un model de performanta bazat pe Bocanegra, un hatch in trei usi, un coupe, un estate wagon si o decapotabila. Se pare ca Bocanegra Concept va fi Ibiza Cupra. Puterea va veni de la twin-turbo de 1.4 l pe benzina ce va produce 180 CP. Variantele sunt asteptate la Salonul auto de la Paris.


Ferrari se pare ca este o sursa de inspiratie pentru mai multi designeri tineri precum Idries Omar, Emre Husmen si acum Luca Serafini, toti folosind liniile italiene exotice ca inspiratie pentru cele mai bune lucrari. Ultimul proiect, numit Ferrari Concept 2008, este bazat pe supermasina F430 si arata o directie probabila spre care se vor indrepta liniile viitorului model.

Luand o mare parte din linii de la modele Ferrari existente sau trecute, Serafini a vrut un vehicul de sine statator dar care poate fi recunoscut usor ca Ferrari. Urmatorul pas al lui Serafini este de a crea un model pe o scara de 1 la 4 pentru a fi prezentat la concursul de design din Italia ce va avea loc la Torino.

Ferarri GT California




In sfarsit primele imagini oficiale ale celui mai nou model Ferrari. GT California a aparut dupa luni de poze spion si teasere. Modelul va fi disponibil in varianta decapotabila cu hard-top si se pare ca va avea motorul pozitionat si dublu ambreiaj.

Atat sasiul cat si caroseria sunt realizate din aluminiu, iar puterea provine de la un nou motor V8 de 4,3 litri cu injectie si un design mai plat. Noua unitate genereaza 460 CP la 7.500 rpm si permite lui Ferrari California sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in mai putin de 4 secunde.
Transmisia se realizeaza catre rotile spate prin intermediul unei noi cutii de viteze cu sapte viteze cu dublu ambreiaj, controlata de acelasi sistem F1-Trac ce a debutat pe 599 GTB Fiorano. Franele Brembo au discuri carbon-ceramice.

Masina urmeaza sa fie prezentata la Salonul Auto de la Paris din Octombrie.





Francezii se pare ca pun la cale o noua revolutie, sau cel putin incearca sa supuna la "chinuri" grele concurenta (in special Ford Focus si VW Golf).
Planuind si dezvoltand in prezent doua modele: un coupe sportiv si un hatch in cinci usi deosebit de practic, Renault planuieste sa urce la un alt nivel. Gama de masini care se pare ca vor capta multe priviri "promite" si noi neveluri de finisaje si rafinament.
Cele doua masini seamana doar intr-o mica masura una cu cealalta. Similare sunt Blocurile optice fata si parbrizele panoramice. In schimb partile laterale si cea spate sunt diferite. Noi sisteme de siguranta se pare ca vor fi si ele prezente. In cea ce priveste motorizarile, se pare ca varful de gama, RS-ul va avea o putere de 230 CP.

Producatorul american de masini de performanta, Saleen anunta prin intermediul supercarului sau SMS primele sale produse. Este vorba de o linie de performanta Signature Series bazata pe Dodge Challenger R/T. Aceasta gama include doua noi vehicule: SMS 570TM si SMS 570XTM, amandoua sunt omologate si street legal. Motoarele sunt bineinteles custom: doua Hemi de 5,7 litri cu puteri de 500 si, respectiv 700 CP.

La acestea se adauga modificari ulterioare sub brandul SMS, interventii la directie, suspensie, franare, aerodinamica, pneuri, roti si aspectul interior. Cifrele de productie vor fi direct influentate de comenzile primite si fiecare dintre masini va purta semnatura lui Steve Saleen.

Mini Clubman innobilat



Nu credeam ca exista oameni indeajuns de curajosi incat sa incerce sa cosmetizeze niste adevarate catastrofe ale designului precum Fiat Multipla sau Mini Clubman. Totusi carosierul italian Aznom s-a folosit de un eveniment principal din Monaco pentru a prezenta creatia denumita "Chateau" si bazata pe un Mini Clubman S. Mini-ul cu fitze va fi produs intr-o serie limitata la doar 12 exemplare si va pastra finisajele de tip lemn de la concept. Interiorul lui Aznom Chateau este realizat din piele gaucho si tapiserie de tip Alcantara, in timp ce suprafetele exterioare au fost acoperite cu nuante speciale de maron si auriu. Materiale ce imita lemnul au fost folosite atat pentru exterior cat si in interiorul cabinei. Interesant este ca pentru iubitorii vinurilor masina are un suport shockproof care poate sa sustina sase sticle. Celelalte dotari includ jante de aluminiu TSW ‘Pace’ de 18 inch si pneuri Yokohama S-Drive. Fiecare din cele 12 masini va avea o placuta pe care va fi trecut numele posesorului.

Toyota vea sa obtina avantaje dupa urma renumelui sau "verde" pe care si l-a castigat in ultimii ani prin intermediul numelui Prius. Producatorul japonez se pare ca va construi in jurul acestui nume o familie intreaga de vehicule eco-friendly. Pana atunci niponii au anuntat ca ne vor arata urmatoarea generatie Prius, la editia 2009 a Salonului Auto de la Detroit.

Vor exista doua variante de caroserie ale lui Prius, o versiune MPV mai mica decat cea actuala si un sedan de dimensiuni mari, ce vor fi disponibile atat cu finisaje pentru "bugetari" cat si cu dotari de lux. Modelul mai mare va urma liniile conceptului Hybrid X.

E 63 AMG spionat



Urmatoarea generatie a sedanului de lux al Producatorului german Mercedes-Benz, E-classe a fost din nou vazuta la teste. Modelul "prins" de aceasta data se pare ca e AMG E63, daca luam in considerare bara spate cu patru tevi de esapament si discurile de frana care duc mai degraba cu gandul la niste farfurii de pizza. Asa cum a facut la SL facelift, Mercedes va lansa versiunea AMG a E-Classe alaturi de variantele de serie la Salonul Auto de la Geneva din martie. In ciuda actualelor eforturi privind incalzirea globala si posibilitatea incheierii razboiului cailor putere dintre tunerii din Germania, E63 va fi dotat cu un motor construit manual 6.2 l V8, iar partea mecanica a masinii va avea parte de imbunatatiri majore.
Alte variante ale motorului vor avea 670 CP in masini precum SL63 Black Series si SLC. In E63 nivelul de putere se pare ca va fi restrictionat la 550 CP pentru a ramane in acelasi ton cu rivali precum Audi RS6 (ce are o putere de 580 CP).

Noul Nissan GT-R a atras a atras atentia multor case de tuning, in special a celor Japoneze precum Top Secret si Mines care au mai lucrat pe GT-R. Arios, o companie mai putin cunoscuta in lume a "cosmetizat" si a GT-R-ul.Arios a dat GT-R-ului un nou look prin intermediul unui kit aero ce contine elemente precum o prelungire din carbon pentru spoilerul fata, o prelungire a grilei ce face botul masinii mai agresiv, alaturi de alte piese din materiale compozite. Componentele mecanice ale GT-R au ramas neatinse in urma interventiei. Kitul complet de la Arios costa 4998 de dolari.

S-line si pentru Q5


Desi noul Audi Q5 a fost lansat oficial cu mai putin de o luna inainte deja exista imagini cu noul pachet S-Line de la quattro GmbH for pentru SUV-ul de dimensiuni medii. S-Line ajuta la imbunatatirea manevrabilitatii si dinamicii Q5 datorita adaugarii unui kit de intarire a suspensiei si jante de 20 inch invelite in pneuri de 255mm. Celelalte modificari includ folii pentru geamuri, grila de aluminiu, admisii de aer in jurul lampilor de ceata si bare pentru acoperis.
In interior, masina are un nou tip de scaune sport cu suport lombar si tapiserie cu logo S-Line. Volanul multifunctional are trei spite si este acoperit cu piele perforata. Elementele de aluminiu si etichetele S-Line marcehaza clar viitoare varianta de varf a gamei de SUV-uri.


Carrozzeria Touring Superleggera, un carosier italian s-a intors la festivalul de design auto ‘Concorso d’Eleganza Villa d’Este’ cu un nou concept, de data aceasta de dimensiuni mici, sportiv, inspirat din creatia Pininfarina, A6 GCS Berlinetta. Numit A8 GCS Berlinetta, creaztia celor de la Carozzeria reprezinta un amestec de tehnologie moderna cu linii de stil clasice.

A8 GCS Berlinetta cantareste doar 1.200kg, poarta o grila Maserati asemanatoare cu cea a masinilor de curse din anii 50, iar blocurile optice angulare si agresive seamana cu cele de la Gran Turismo.
Sub capota se afla un modern V8 conectat la rotile din spate prin intermediul unei cutii de viteze montate in spate. Se pare ca la Salonul Auto de la Geneva din 2009 vom vedea varianta gata de productie a acestei masini, deoarece se pare ca grupul italian a sesizat "gaura" dintre Alfa Romeo Brera si Maserati Gran Turismo.


La doar o luna dupa lansarea oficiala a editiei limitate Bugatti Veyron Fbg par Hermes este anuntata o alta, Bugatti Veyron Sang Noir. Noua editie este dedicata originalului Bugatti Atlantique 57S din anii 1930 si are trasaturi distinctive printre care se numara exteriorul in totalitate negru si panourile nevopsite din fibra de carbon. Celelalte detalii includ oglinzi si grila fata din aluminiu, blocuri optice fata intunecate un nou medel de jante de aliaj si interior din piele Alcantara ale carei nuante pot fi configurate de client.

Focus ST TeamRS - doar pentru piata britanica



Ford a lansat o noua versiune a hatch-ului sau de performanta, Focus ST. Masina este dezvoltata de tunerul de casa TeamRS si Ford planuieste sa lanseze varianta pentru piata britanica. Focus ST TeamRS beneficiaza de schimbari stilistice de interior si exterior.
Masina este disponibila cu o gama de optiuni ce include un sistem de monitorizare a presiunii in pneuri, conectivitate audio externa, voice control si satnav. Sunt disponibile trei niveluri de echipare: ST, ST-2 si ST-3. Standardul cuprinde jante de aluminiu de 18 inch, scaune Recaro si volan sport.
Sub capota sta familiarul motor de 225 CP (2.5 l turbo Duratec cu cinci cilindri).
top