Passat CC de la ABT




Dupa ce recentul sedan sportiv al VW, Passat CC a rupt gura targului, este timpul tunerilor sa isi faca treaba si sa ne uimeasca cu variante si mai frumoase ale noului model.
Una dintre primele variante a iesit recent de sub mainile celor de la Abt.
Baietii, ca orice neamti ce se respecta, s-au gandit la toate si nu vor refuza niciun client indiferent daca acesta vine cu o varianta cu motor pe benzina sau cu diesel. Abt nu se da inapoi in a oferi mai multa putere, spre exemplu puterea motorului 1.8 TSI pe benzina este ridicata de la 160 la 200 de cai. Deci, pana si cel mai mic motor din clasa primeste o crestere semnificativa de putere.
2.0 TSI sare la 240 CP (177kW), in timp ce versiunile diesel, care sunt inca in dezvoltare, vor fi modificate de cei de la Abt incat 2.0 l TDI va ajunge de la 140 CP (103kW) la 170hp (125kW) iar cel de 170hp (125kW) la 190hp (140kW).
Modificarile exterioare si cele la trenul de rulare includ suspensii coborate si o gama de jante cuprinse intre 18″ si 20″.
Dupa cum toti prevedeau, noul Megane Sport imprumuta trasaturile stilistice ale conceptului Megane Coupe prezentat in martie la Salonul Auto de la Geneva. Ca si conceptul, versiunea Sport de serie va avea un motor turbo de 2 litri cuplat la o transmisie manuala cu sase viteze. O noua varianta CC este posibil sa fie lansata.
Gama de motoare de la recentul model va ramane neschimbata. Asta inseamna ca noul Megane va avea propulsoare intre 1.6 si 2.0 l care dezvolta pana la 225 CP in modele de performanta precum sport. Fanii diesel vor putea alege intre versiuni 1.5 si 1.9 dCi turbodiesel units.
Urmatoarea generatie Megane este asteptata la Salonul Auto de la Paris si va fi vanduta de la sfarsitul anului.






Noua generatie Passat



Volkswagen a confirmat ca un nou sedan, usor mai mare decat Passat, va fi constuit la viitoarea fabrica din Tennessee si va fi vandut in SUA in 2011. Noua masina nu va inlocui Passat.
Totusi la doar 12 luni dupa aparitia acestui model, VW va lansa noua generatie de Passat.
Noul Passat va adopta o linie stilistica similara cu recent lansatul CC, incluzand farurile cu forme mai placute si caroseria mai bine conturata. Modelul se pare ca va creste din punctul de vedere al dimensiunilor, apropiindu-se de modele precum Audi A6 si Mercedes-Benz E-Class in termeni de spatiu interior.
Trenul de rulare va fi bazat pe noul design de platforma modulara folosit la Audi A4 si A8, dar va fi oferita o gama de motoare unice. Gama va fi dominata de noua generatie de motoare compacte a producatorului din Wolfsburg. R36 va avea parte de 300 cai dintr-o unitate de 3,6 litri.


Mitsubishi a dat publicitatii detalii despre noul SUV cu sapte locuri, Pajero Sport. Pajero Sport va intra in productie la sfarsitul anului in anumite piete. In mod surprinzator, Mitsubishi a decis sa nu vanda noul in Europa Centrala si de Vest sau in America de Nord. Principalele piete ale lui Pajero Sport vor fi Rusia, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu si America de Sud.
Trei motoare vor fi disponibile pe gama: de 2.5 l si 3.2 l common rail diesel plus o varianta pe benzina V6 de 3.5 litri V6.


Cei de la Mercedes-McLaren au planuri mari pentru ultima editie a SLR! Masina a ajuns deja la sfarsitul vietii, dar producatorul nu o va lasa sa plece oricum. Se pare ca ni se pregateste o ultima editie speciala, o versiune speedster a modelului SLR 722.
75 de exemplare ale ultimului SLR vor fi produse sub forma de versiuni speedster, ele avand si o greutate mai redusa in comparatie cu varianta clasica. Aceasta editie limitata a SLR-ului nu va avea plafon si nici un parbriz in adevaratul sens al cuvantului, ci doar un ecran mai mic din sticla.
Inlaturarea sistemului de aer conditionat, eliminarea geamurilor electrice si utilizarea de materiale compozite in structura caroseriei fac acest SLR cu 200 kg mai suplu. Rezultatul este o masina care accelereaza de la 0-100 km/h in doar 26 de secunde si se bucura de o viteza maxima de 350 km/h.
Editia limitata SLR ar putea costa aproximativ 450.000 euro.

Salica GT



Salica Cars este un constructor de masini de nisa care este cunoscut in principal pentru modificarea de masini de lux.
Firma britanica a dat de curand publicitatii imagini si detalii ale unei noi supermasini denumite Salica GT, care se va pune in vanzare la sfarsitul anului. Doua optiuni de motoare sunt disponibile, un V6 de 3,5 litri ce dezvolta 400 de cai sau o versiune twin turbo a aceluiasi motor care are peste 500 CP.
Versiunea mai puternica beneficiaza de o caroserie cu greutate redusa si elemente ale sistemului de franare imbunatatite de la AP Racing. Transmisia este efectuata catre puntea spate prin intermediul unei cutii Graziano H cu 6 rapoarte.
Sasiul din otel si fibra de carbon cantareste doar 1.025 kg. Versiunea turbo a masinii poate accelera pana la 100 de km/h in doar 3,2 secunde si are o viteza maxima estimata de 306 km/h.
Salica GT este proiectata ca un vehicul decapotabil cu un hardtop detasabil. In interior, GT are un sistem stereo, aer conditionat si tapiserie integrala din piele. Scaune din fibra de carbon sunt disponibile optional.

Tunerii germani de la MTM si-au suflecat din nou manecile si s-au pus pe treaba pentru a modifica una dintre cele mai puternice masini de serie de pe planeta, noul Audi RS6 Avant.
Audi RS6 vine din fabrica cu o putere de 580 CP (432kW). MTM a fost nesatisfacut de aceasta cifra asa ca s-a decis sa ofere un upgrade care ridica puterea la 702 cai cu aproape 50 mai mult decat la Ferrari Enzo.
Cu surplusul de putere, Audi MTM este capabil sa atinga viteze de peste 300 km/h si sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 4 secunde.


Peugeot a dat publicitatii primul set de imagini pentru viitorul 308 CC, care va debuta la Salonul Auto de la Paris in octombrie. Bazat pe noua platforma 308, noul model aduce schimbari semnificative.
Alaturi de noul plafon de metal retractabil, care se deschide in 20 de secunde, modelul CC are detalii cromate, noi blocuri optice spate de tip LED si un scut spate integrat.
Capacitatea portbagajului este de 403 litri, dar se reduce la doar 226 l cand acoperisul este coborat.
308 CC va fi propulsat de un motor pe benzina de 150 de cai sau de unul turbodiesel 2.0 l.

A doua editie de Abarth 500



Fiat a lansat o a doua editie a vesiunii Abarth a minicarului sau 500.
Editia va cuprinde doar 100 de unitati pentru piata italiana, vandute sub numele de ‘500 Abarth Opening Edition’ si au o versiune imbunatatita a motorului de 135 CP (100kW) cu capacitate de 1,4 litri de pe modelul standard.
Pentru ca vorbim de un model Abarth, totusi puterea a fost ridicata la 160 cai (120 kW). Cu ajutorul transmisiei cu cinci viteze cu schimbare rapida, noul Opening Edition Abarth va sprinta de la 0 la 100 km/h in doar 7,4 secunde si va atinge o viteza maxima de 211 km/h.
De oprire se vor ocupa discurile perforate si lacutele de frana imbunatatite. Filtrul de aer este sport, suspensia mai rigida si jantele sunt de 17 inch finisate in culoare alba sau titanium.
Etrierele sunt vopsite in rosu, geamurile au folie, iar tapiseria este din piele. Doar doua culori sunt disponibile (Campovolo grey sau pearl White), siglele de alumiu completand imaginea speciala a editiei limitate.

Wald ne-a obisnuit de mult cu extravagante. Ultima isprava se numeste Black Bison si este bazata pe impunatorul Bentley Continental GT.

Rezultatul este mai mult decat satisfacator pentru orice impatimit al curentelor noi, ceea ce inseamna ca Wald si-a atins obiectivul: a provocat o avalansa de pareri. De la imensele prize de aer necesare racirii imensului W12 si pana la diffuser-ul spate, asistat in misiunea de a "lipi" masina de asfalt de un eleron discret, Black Bison arata senzational chiar si pe strazile unei tari pentru care tuningul auto este un soi de a doua religie.

Porsche va prezenta peste exact o luna, noul 911 Turbo cabriolet. Traditia de 20 de ani a acoperisului clasic textil din cadrul gamei 911 este continuata cu acest model deschis de varf. In primul rand, modelul deschis cu 2+2 locuri ofera performante dinamice la nivelul unei masini sport de inalta performanta in timp ce pastreaza placerea conducerii unui cabrio. In al doilea rand, in comparatie cu concurenta, 911 Turbo Cabriolet este economic in ceea ce priveste consumul de combustibil, datorita designului deliberat, aerodinamicii iesite din comun si tehnologiei avansate a motorului.Ca si 911 Turbo Coupe, Cabrioletul va fi propulsat de motorul boxer cu 6 cilindri biturbo de 3,6 litri ce dispune de turbina cu geometrie variabila (VTG). Grupul motopropulsor genereaza deja o putere maxima de 480 CP si un cuplu motor maxim de 620 Nm la 1.950 rpm.

Casa de tuning Carlsson a pregatit pachetul CK50 pentru Mercedes GL500. Modificarile tunerilor se ragasesc, in principal, la partea mecanica a SUV-ului german, performantele acestuia crescand considerabil in urma interventiei celor de la Carlsson.
Astfel, puterea propulsorului V8 a crescut cu 12%, ajungand la nivelul de 435 CP fata de cei 388 CP disponibil standard. In acelasi timp, cuplul maxim al motorului a fost marit pana la 600 Nm, lucru care a condus la micsorarea timpului de acceleratie de la 0 la 100 km/h la 6.1 secunde. De asemenea, cu noile imbunatatiri ale motorului, Mercedes GL500 poate atinge viteza maxima de 248 km/h.
Pachetul CK50 creat de tunerii de la Carlsson mai include si terminatii speciale ale evacuarilor cu rezonator fonic care dau un sunet aparte sutelor de cai putere disponibili. Garda la sol a fost coborata cu 30 mm prin noul sistem de suspensie C-Tronic.
La partea exterioara, Mercedes GL500 a primit si un nou kit aerodinamic mai sportiv. Aspectul general este completat de noul set de jante de 22 inch. Carlsson ofera si o serie de modificari la interiorul lui Mercedes GL500 prin noile combinatii de finisari din piele, Alcantara, fibra de carbon si lemn.

Bentley GTS Black edition



La sfarsitul anului trecut, Project Kahn a prezentat coupeul sau de super lux Bentley GTS. Acum tunerii s-au intors cu un Black edition. In jurul acelorlasi caracteristici de modificare, baietii au construit o tema dominanta in jurul culorii izbitoare a masinii.
Tratamentul de baza al Project Kahn Continental GTS consta intr-un bodykit cu opt panouri care modifica spatele cu o bara cu scut integrat din trei piese. Pe langa acestea la aspectul agresiv mai contribuie pragurile si un set de spoilere frontale. In interior pielea de calitate domnina peisajul.
Un sistem de evacuare de performanta imbunatateste sunetul grav al W12-ului twin-turbo, in timp ce un set de jante "Silver Mist" de 22 inch dau tot aspectul dramatic al masinii. In ciuda rotilor uriase masina sta doar la 20 mm de pamant in urma modificarilor.

RS 6 sedan spionat



Se pare ca in Europa "razboaiele" intre rivalii germani nu au de gand sa inceteze prea curand. Cel mai nou model sedan de la Audi, RS 6, este o dovada in acest sens. Un astfel de exemplar a fost surprins la teste in Scandinavia si fotografiat pe furis.
Imaginile ofera o buna perspectiva in ceea ce priveste asteptarile pentru acest model, care urmeaza sa isi faca debutul undeva la sfarsitul acestui an. RS 6 Sedan este alimentat de acelasi V-10 aflat si sub capota RS 6 Avant, care si-a facut aparitia la Salonul Auto de la Frankfurt. Motorul va produce nu mai putin de 580 de CP si un cuplu de 650 Nm. Masina va ajunge de la 0 la 100km in mai putin de 4.6 secunde si de la 0 la 200km/h in mai putin de 15 secunde.

Aspid este un nume complet necunoscut de marea majoritate a pasionatilor auto fie ei si britanici. Acesta este numele celui mai nou model dezvoltat de o firma de inginerie auto din marea Britanie si promite sa faca furori printre un anumit segment de oameni care-si doresc adrenalina
Masina este un bipost, cu rotile plasate in afara corpului caroseriei, asemanarea cu Catterham fiind evidenta. Acest gen de masini, despre care nu se poate in nici un caz spune ca sunt practice, sunt cautate pentru senzatiile pe care le ofera.
Aspid nu face exceptie. Masina este propulsata (deocamdata - pentru ca este posibil sa fie oferita si cu alte motoare), de un motor de 2 litri, oferit de constructor in doua versiuni, una aspirata si una cu supraalimentata. In versiunea cu aspiratie naturala, motorul produce 270 CP, iar daca este montat si un compresor, puterea maxima ajunge la 400 CP. Tractiunea se face pe rotile spate, prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu 6 trepte si a unui diferential cu alunecare limitata.

Cei de la Aston Martin au inaugurat un nou centru de design si au dezvaluit si noul V12 Vantage RS. Acesta va fi o editie exclusivista a varfului de gama actual, DBS.
V12 Vantage RS are un motor de 600 CP cu care atinge 100 km/h in mai putin de patru secunde. Designul se va apropia de cel al Ferrari 599 GTB Fiorano si va avea discuri de frana din fibra de carbon. In ceea ce priveste pretul, acesta va sari peste cei 265.000 de dolari, cat costa un DBS.

In afara de gama "Seria V", constructorul bavarez lucreaza in prezent la un nou SUV compact care a fost spionat recent pe circuitul de la Nurbugring in timpul unor teste si care ar urma sa fie pozitionat in gama sub actualul X3.

Noua masina, care foarte probabil se va numi X1, va fi bazata pe Seria 1, insa va avea o garda la sol mai mare, precum si sistemul de tractiune integrala xDrive preluat direct de la fratele mai mare X3. SUV-ul mini va imparti platforma cu MINI Crossman. Noul BMW X1 va dispune de mai multe motorizari, incepand cu propulsorul cu 4 cilindri de 1,8 litri si 145 CP si terminand cu dieselul varf de gama de 3,0 litri. Acestea vor fi legate fie la cutii de viteza manuala cu 6 trepte, fie automata tot cu 6 rapoarte.
top