Insignia OPC



La mai putin de o luna de debutul sau de la Salonul Auto de la Londra, Opel Insignia a fost reperat iar pe pista de la Nurburgring si de data asta prototipul prezenta caracteristicile unei variante de performanta.
Masina va purta insemnele diviziei de performanta OPC si cel mai probabil va avea sub capota un motor twin-turbo V6 pe benzina.Jantele de mari dimensiuni si discurile de franare specifice "tradeaza' masina de performanta. O iddentificare de tip V6 de pe spatele masinii confirma zvonurile care spuneau ca motorul de 2,8 litri de 260 de cai de pe modelul standard va fi folosit si pe OPC, dar odata cu adaugarea unui sistem turbo nivelul puterii va ajunge la 300 CP. un alt indiciu este dat de partea fata camuflata din greu care acopera un nou tip de admisii de aer.
Zvonurile ce precedau acest eveniment mai sustin ca un nou sistem AWD va imbunatati manevrabilitatea, alaturi de un nou sistem de directie.

CLK spionat



Mercedes este gata sa reintre in batalia cu rivalii sai. Noua arma aruncata in lupta va fi noul CLK. Fotografiile-spion arata ca coupeul Mercedes va reveni pentru a recastiga terenul pierdut in favoarea BMW-ului Seria 3 Coupe si a lui Audi A5.
Sub camuflajul greu distingem un CLK mai "musculos" decat actuala varianta, cu curbe mai angulare si blocuri optice spate mai fine. Partea frontala este inspirata de noua C-Classe, o masina care a fost hitul decadei pentru producatorul german.
Odata cu noul model, inginerii germani promit o manevrabilitate mai buna, iar sistemul de suspensie adaptiv va permite soferilor sa aleaga intre modurile sport si comfort.
Motoarele alese sunt cele ale C-Classe variind de la propulsorul pe benzina de 1,8 litri de pe C180 si unitatea diesel V6 de 3 litri de pe 320 CDi.

Kicherer Mercedes-Benz SL63 AMG


Inca atunci cand iese din fabrica, Mercedes-Benz SL63 AMG este deja unul dintre cele mai sportive modele existente pe piata. Dar puterea de 525 de cai se pare ca nu i-a satisfacut pe deplin pe germanii de la Kicherer. Tunerii au upgradat motorul de 6,2 litri V8 pentru a obtine 560 CP si cuplu maxim de 670Nm.Sprintul de la 0 - 100 km/h ia doar 4,3 secunde.... pacat ca masina este limitata electronic la 320 km/h.
Un kit aerodinamic integrat perfect da masinii un look amenintator, fiind si complet functional. Fibra de carbon de cea mai buna calitate "usureaza" masina.
Rotile au jante usoare RS-1 de 20 inch. In interior soferul in mod sigur va fi incantat de un volan in stilul celor de F1, precum si de insertiile din fibra de carbon.

Noul Camaro este indelung asteptat, tot felul de concepte si zvonuri aparand in ultimii 2 ani. Recent, din interiorul GM s-au "scurs" o serie de poze ce infatiseaza varful gamei, varianta SS.
Pe langa modificari vizuale, Camaro SS va avea sub capota un motor LS3 V8 de la care se asteapta 422 CP.
Acest motor se mai gaseste in variante modificate si pe Corvette ZR-1 si Cadillac CTS-V.


Americanii au acum alternativa unui SLK mai mare si asta deoarece compania de tunning din california, Rex Accelero ofera un kit de caroserie pentru SLK 55 care mareste bosajele rotilor cu aproape 2,5 inch. Elementele kitului confera masinii un comportament dinamic mai bun si o distributie a greutatii superioara masinii stock. offering lower-weight replacement parts, special aero pieces and the ability to house much wider wheels.
Masina modificata se vrea o alternativa demna de luat in seama pentru SL 65 AMG Black Series. Prima masina pe care a fost prezentat kitul are arcuri H&R, roti supradimensionate si un motor stock cu kit de admisie care il aduce la 360 CP.
Compania a promis un upgrade mecanic viitor care va duce modelul peste limita de 500 de cai.

Kia Forte



Noul model Kia Forte a fost lansat de curand in Coreea de Sud. Noua masina se trage din punct de vedere stilistic din conceptul Kia Koup si are un look indraznet care este asteptat sa apara si la alte modele din protofoliul constructorului corean.
Odata cu Forte debuteaza si noua grila a brandului care are o forma de H intunecata si o sigla Kia care va sta in centrul acestei grile. Noul sedan va inlocui gama Spectra pe piata americana si Cerato pe piata europeana.
Forte va fi pus in vanzare la jumatatea anului urmator. Initial va veni cu doua motoare compacte pe benzina, un 1.6 l de 124 CP si o varianta mult mai puternica de 2 litri. Dieselul nu este neglijat cu un turbo de 1.6 de 128 cai.
Interiorul lui Forte preia mult stilistic si calitativ de la Cee'd, semn ca producatorul coreean vrea sa urce pe piata in ceea ce priveste perceptia asupra brandului.

Rapide face ture pe Nurburgring



Mult asteptatul Aston Martin in patru usi, denumit Rapide, a fost vazut aproape necamuflat "la ture" pe Nurburgring. Alte prototipuri au mai fost zarite pe lacuri inchetate din Suedia pentru testari in conditii de iarna. La o prima privire asupra modelului de testare observam ca acesta a ramas fidel conceptului din 2006 si dupa parerea unora este cel mai frumos sedan de pe planeta. Porsche Panamera si Mercedes CLS vor avea de indurat o competite dura din partea modelului englezesc care "promite" variante de pana la 500 CP.
Din nefericire pentru "puritani", Rapide nu va fi construit la fabrica traditionala a Aston de la Gaydon ci la fabrica austriaca a Magna Steyr.



Editia limitata Volkswagen Passat CC Gold Coast a fost prezentata la Pebble Beach Concours d’Elegance si va fi disponibila doar in showroomurile din Statele Unite la sfarsitul anului.


Masina va avea o grila speciala si o vopsea in trei tonuri: auriu, argintiu si brun. CC Gold Coast are spoilere noi si jante de 19 inchi. In interior masina are patru scaune sport ergonomice, in culori gen Latte Macchiatto (nu inventez... chiar asa spun cei de la VW) Cornsilk si Bronze Piping. Aceleasi nuante cu nume pretentioase se regasesc si pe tapiseria acoperisului si pe fetele usilor.
Gold Coast edition primeste motorul 3,6 l TFSI, la care se adauga transmisia DSG cu sase rapoarte Tiptronic.


Porsche a scos la drum varianta cu face-lift a lui Boxster pentru testele finale de dinainte de lansarea masinii programata undeva la sfarsitul acestui an. Ca si recentul face-lift al lui 911, upgradeurile pentru Boxster (si fratele sau Cayman) vor fi minore si vor include si cateva mici revizuiri ale caroseriilor. Lista de schimbari include blocuri optice spate de tip LED, blocuri optice fata noi si un nou design pentru teava de esapament. Odata cu noua serie se pare ca va fi lansata si o varianta ‘RS’ a Boxster.
Prototipul "prins" de fotografi are un un acoperis fix (desi aceasta poate fi doar o masura temporara) aripi spate supradimensionate si un nou scut. Din ecuatie se pare ca nu vor lipsi nici discurile de frana ceramice.
Deoarece anul trecut Porsche a introdus pentru valve tehnologia VarioCam Plus la gamele Boxster si Cayman, anul acesta nu vom vedea mari schimbari la motoare. Producatorul german va introduce o noua injectie directa si va inlocui transmisiile automate cu noua cutie PDK cu 7 rapoarte si dublu ambreiaj.

Rolls special de la Pininfarina



Numit dupa un Titan din mitologia greaca, noul coupe Rolls Royce, Hyperion a fost realizat in colaborare cu Pininfarina. Desingul noului automobil de lux evoca forma masinilor din anii '30 cu capota lunga, inaltime mica la capatul din spate si linii de acoperis netede.
La aceasta masina bazata pe Rolls-Royce Drophead Coupe, schimbarile interioare au constat in indepartarea locurilor din spate si schimbarea pozitiei de condus care este acum cu 400 mm mai in spate. Pentru a imita proportiile masinilor din perioada interbelica, Pininfarina a extins acoperisul si a scurtat partea din spate. Caroseria este realizata din fibra de carbon, in timp ce usile sunt realizate din lemn solid de meseriasi care in mod normal lucreaza la iahturi de lux.
Construita de Divizia Proiecte speciale a Pininfarina, Hyperion a ajuns la la colectionarul de Rolls-Royce, Roland Hall. Masina are motorul standard V12 de 6,75 litri ce dezvolta un varf de putere de 453 CP.



Noul Audi RS6, desi este un avant are un motor care ofera posibilitati "monstruase". V10-ele de 5 litri a fost "impins" pana la limita de 715 CP de noul kit de tunning de la B&B.
Cu surplusul de putere, RS6 sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 3,6 secunde si atinge o viteza maxima de 320 km/h. B&B mai ofera si alte stadii de modificare cu puteri ceva mai mici de: 650 CP (485kW), 670 CP (500kW) si 700 CP (522kW).
Pentru a atinge aceste niveluri de performanta, B&B a folosit un sistem de evacuare special de racing, un catalizator de curse si un nou soft ECU. Inginarii au mai pus pe masina si o admisie de mare putere si un nou sistem de racire.
Pentru optimizarea contolului la rulare a mai montat e masina suspensii sport care coboara masina cu 25mm.
Daca toate astea nu suna interesant, atunci cu siguranta veti fi convinsi de jantele speciale de 21 inch.

Noul KA in "Quantum of Solace"



Noul film din seria James Bond, ‘Quantum of Solace’ va aduce pe marile ecrane cel mai nou model al marcii Ford – noul model Ka.
Noul model Ford de dimensiuni mici isi va face debutul pe ecrane alaturi de frumoasa si razboinica vedeta feminina a filmului, Olga Kurylenko. Kurylenko interpreteaza rolul Camillei, o femei puternică, aflata in propria sa misiune, dar care devine rapid un aliat putin probabil pentru Bond.
Ka-ul 'Quantum of Solace' are o culoare auriu metalizat, o grafica exterioara si o combinatie de tapiserii interioare exclusiviste.
“Noul Ka este perechea perfectă pentru caracterul Camillei – aventuros, aparte si modern,” a declarat Stephen Odell, Chief Operations Officer Ford Europe. “Suntem incantati ca lansarea filmului coincide cu debutul noului Ka.”
Ineditul ‘Quantum of Solace’ Ka a fost creat de catre echipa de design a Ford Europa, in colaborare cu Dennis Gassner, designer de producţie, premiat cu Oscar.
Modelul Ka duce mai departel relatia dintre Ford Europa si filmele din seria James Bond, urmand apariţiei celui mai recent model Ford Mondeo, in productia de mare succes a anului 2006 ‘Casino Royale’.
Detalii tehnice suplimentare legate de Ford Ka vor fi furnizate in apropierea lansarii acestui model la nivel european, in urmatoarele luni ale anului.



Dupa aproape 10 ani de existenta pe piata Renault Clio Symbol se modifica, ramane doar Symbol si va reprezenta un concurent serios pentru Logan pe piatele Europei Centrale si de Est.
Noul produs al constructorului francez va debuta la sfarsitul lunii august la Salonul Auto de la Moscova.
Noua generatie Symbol se prezinta acum cu linii noi, mult mai prietenoase decat cele ale primei generatii. Masina in trei volume are o lungime de 4,26 metri si o latime de 1,43 metri si se pare ca va sta destul de bine pe sosea.
Motorizarile nu au fost inca anuntate dar se pare ca masina va avea destule atuuri pentru a convinge "familistii" mai stransi la punga.

SLR speedster


Parteneriatul Mercedes cu McLaren pentru a produce supercarul SLR ia sfarsit anul viitor. Pentru a marca aceasta ocazie, cele doua companii vor scoate pe piata o editie modificata a SLR care va fi produsa in doar 75 de exemplare.
Ultima versiune se va deosebi radical de gama din care face parte. Surprinzator va fi designul fara acoperis, fara parbriz si fara usi care se deschid in sus. In mare parte stilul noului SLR va fi similar lui C16 Speedster bazat pe Corvette.
Soferul si pasagerul vor protejati doar de un mic deflector, dar masina va accelera de la 0 la 300 km/h in doar 26 de secunde. Modelul special va costa 450.000 de euro si va fi prezentat la sfarsitul anului de Lewis Hamilton, care va primi si el una dintre masini.

Acutalul Audi A8 este comercializat inca din 2003 si de atunci a primit doar un face lift minor in incercarea de a fi mentinut fresh in fata rivalilor Mercedes-Benz S-Class, Lexus LS si a viitoare serii 7 de la BMW.
Un nou face-lift va fi efectuat in aceasta perioada pentru a tine "in linie" actualul model pana ce viitoare generatie va aparea in 2010. Desi termenul este indepartat, deja un prototip a fost observat la testari. Se pare ca noul Audi va avea dimensiuni noi, un amapatament si encartament mai mari. Sub caroseria de metal se afla o vesiune extinsa a platformei modulare folosita si la A4, dar vor fi intalnite materiale mai exotice precum aluminiu si magneziu folosite pentru a se obtine o greutate mai mica si a imbunatati dinamica masinii.
Gama de motoare va fi in mare masura asemanatoare celei curente incepand cu un V6 de 2,8 l si terminant cu un V8 de 4,2 l FSI. O alta asteptare a noastra este legata de noul V12 TDI de 6 litri al producatorului german.


Spre deosebire de fratele sau M3, BMW M3 Cabrio nu este aceeasi "bestie" ce se bazeaza pe putere. Si asta mai ames datorita designului si masurilor de siguranta adoptate necesare unui model decapotabil.
Era logic ca pentru rebranduitul ACS3 Sport Cabrio, AC Schnitzer sa aduca schimbari de stil. Motorul a ramas neatins, dar cu cei 420 cai din stock este greu sa gasim pe cineva care sa se planga.
Tunerul german s-a concentrat mai mult p si un spoiler din fibra de carbon dau un plus de efect masinii cu jante de 20 de inch de tip V. Interiorul a fost si el imbunatatit in locurile esentiale cu insertii de aluminiu.


Audi a anuntat ca va prezenta, la Salonul Auto de la Paris, versiunea berlina a lui RS6, modelul de performanta al gamei A6.
RS6 sedan va dispune de acelasi motor twin-turbo cu injectie directa de pe S6, diferenta fiind facuta de imbunatatirea cifrelor legate de putere si cuplu. Astfel, propulsorul V10 de 5.2 litri este capabil sa dezvolte 580 de cai putere si 650 Nm, performantele ajungand la un nivel foarte ridicat pentru o berlina de sosea: 4.5 secunde pentru 0-100 km/h.Sistemul de tractiune integrala permanenta quattro si cutia de viteze Tiptronic cu sase trepte vor fi standard, in timp ce pachetul de frane ceramice vor face parte din lista de optionale ale modelului Audi.
Pe langa modificarile tehnice, particularitatile estetice ale lui RS6 se asteapta a fi inspirate din cele ale supercarului R8: linii LED pe blocurile optice frontale si in interiorul celor spate, spoilere usor modificate, faruri de ceata rectangulare si prize de aer marite.
Audi mai ofera discurile de frana carbon-ceramice cu jante de 19 inch, pretentiosii pot opta si pentru 20 de inch caz in care vor primi si discuri mai mari.

Preturile in crestere la combustibil si schimbarea preferintelor clientilor in favoarea masinilor mai mici nu a impiedicat Kia sa dezvolte o noua gama de modele SUV. La doar o luna dupa introducerea lui Borrego, deja au aparut imagini-spion cu urmatoarea generatie a Sorento. Prototipuri ale acestui model au fost vazute in Germania si in California. Noul Sorento va avea o parte frontala mai agresiva.
Producatorul corean va lansa noi modele precum noul Soul, sedanul Forte, un nou coupe bazat pe platforma lui Forte, noua generatie Sportage si o noua mini-masina Picanto.

MTM AUDI S3 8P


Binecunoscutul tuner Audi MTM a acordat lui S3 o crestere in putere. Pornind de la cea mai recenta versiune de motor de 2 litri TFSI, germanii au ridicat puterea pana la 380 CP (283kW). Nu numai ca a crescut in putere, dar motorul a a fost adaptat sa ofere ratii mai mari pe toate turatiile.
Cu toate modificarile, MTM AUDI S3 8P este capabil sa ajunga de la 0 la 100 km in mai putin de cinci secunde si sa atinga o viteza maxima de 290 km/h.
MTM S3 mai primeste jante custom de 19 inch ‘bimoto’ taiate cu diamant si care vin ori in finisaj stralucitor sau titanuim. Franele au fost si ele upgradate etrierele Brembo avand 8 pistoane.
La cerere, pe acoperis, scuturile fata si spate si pe oglinzile masinii poate fi aplicata o schema de culori unica.


Kia a dat publicitatii primele imagini cu face-liftul gamei Sportage. Schimbarile aduse SUV-ului compact sunt minime, constand in cateva mici update-uri stilistice si adaugarea unui nou motor diesel, dar trebuie sa asigure producatorul coreean ca va ramane competitiv in fata liderilor de segment Toyota RAV4 si Hyundai Tucson.La exterior avem o noua grila, bare de protectie si bosaje ale rotilor, in timp ce jantele de aliaj usor standard au primit un nou look. In interior schimbarile sunt reprezentate de un nou bord si un nou panou de instrumente.
top