Kit vizual pentru Insignia



In timp ce Opel Insignia a fost mult prea laudat pentru designul sau, exista o casa de design care crede ca inca este loc de ceva mai bun. Steinmetz ofera deja un kit pentru masina anului in Europa ce consta intr-o grila fata de culoare inchisa, spoilere frontal si pentru partea spate, tevi de esapament duble si jante de 20 de inch disponibile in culoarea antracit. Pachetul poate fi completat de niste suspensii mai coborate pentru un look mai agresiv.

Constructorul italian de anvelope Marangoni a prezentat la Salonul Auto de la Essen un Alfa Romeo MiTo modificat care a fost inspirat de that Ferrari F430.
Proiectul a fost executat de firma din Florenta denumita TRC Italia. Motorul de 1.4-litri turbo, care in varianta stock produce 155 cai, a fost modifica pana la 220 CP.
Kitul de putere dezvoltat de Mariani include o noua turbina rotativa. Pentru a imbunatati manevrabilitatea lui MiTo M430 a fost folosit un kit de suspensii care coboara masina cu 40 mm. Mai mult, sistemul standard de franare a fost inlocuit si acum pe masina sunt montate etriere Tarox B33 si discuri din material compozit 330x26.
La nivel de design se remarca barele de protectie noi si priza de aer generoasa, respectiv tevile de esapament duble din fibra de carbon.Pentru a modifica portierele s-au folosit balamale speciale, iar rezultatul aduce cu legendarul Lamborghini Countach.
Materiale scumpe precum fibra de carbon si cristalele Swarovski au fost folosite la finisajele masinii.

... strike two



Un alt model la care specialistii ABT au lucrat in paralel este noua "bomba" a grupului Volkswagen, si anume generatia a sasea Golf.
Pentru ABT Golf VI, compania a dezvoltat un pachet vizual sportiv destinat insotirii unei serii de upgradeuri mecanice. Pachetele de tuning destinate motoarelor, fac propulsorul standard 1.4 TSI de 122 CP sa "scoata" 160, in timp ce versiunea mai puternica a aceluiasi 1.4 TSI sa produca 200 CP in loc de 160. Pentru gama diesel, ABT ridica puterea unui 2.0 TDI de la 140 la 170 cai. Si, desi oficial acest motor nu exista ABT a anuntat deja ca este pregatit si pentru 2.0 FSI care va produce in varianta modificata 240 de cai (cu 30 mai mult decat varianta stock ce urmeaza sa fie lansata la inceputul lui 2009).
In termeni de manevrabilitate, ABT Sportsline a echipat Golf VI cu un sistem de franare de performanta si suspensie sport. De asemenea hatchbackul a mai primit un bodykit care cuprinde o noua grila frontala, bare de protectie noi, noi praguri si un scut cu 4 tevi de esapament integrate si dispuse ca la Scirocco. Un set de jante de aliaj de 18 ori 19 inch AR si BR intregesc imaginea.
Bineinteles ca ABT se va "lauda" cu noul model la Salonul Auto de la Essen...

Este si normal ca un tuner de casa sa puna primul mana pe noul VW Scirocco. ABT s-a miscat in secret si deja a trimis un nou model dealerilor sai din Europa.
Grupul de specialisti aflat in Kempten a pregatit un kit de caroserie agresiv pentru o masina care si asa avea destula personalitate. Kitul include noi bare de protectie, praguri cu admisii de aer, un eleron mai mare montat pe lunet` si un scut care contine patru tevi de esapament montate ciudat, in diagonala.
Pentru roti sunt disponibile jante de aliaj cu dimensiuni intre 18 si 20 de inch cu design specific.
Pentru imbunatatirea manevrabilitatii coupeului, ABT a dezvoltat o noua suspensie sport care aduce Scirocco cu 30 mm mai aproape de asfalt.
Tunerul german a dezvoltat noi variante de putere pentru toate motoarele. Cu ajutorul kitului sau, ABT duce puterea unui 1,4-l TSI de la 160 la 200 cai, a 2.0 TSI de la 200 la 240 cai si a 2.0 TDI de la 140 la 170 cai putere.
Bineinteles ca pentru aceste noi puteri a fost dezvoltat si un sistem de franare nou.

PPI Automotive R8 RAZOR GTR


Cel mai extrem Audi R8 din lume poate fi cel produs de PPI Automotive. R8 RAZOR GTR concept va fi prezentat la Essen Motorshow.
Sub capota pe langa motorul stock mai exista o turbina proiectata special. Motorul de 4.2 litri V8 impreuna cu turbina, cu noul filtru de aer sport si cu sistemul de evacuare de tip high performance asigura puteri de 580 cai putere la 7.400 rpm.
R8-ul a fost supus si la o "dieta" pentru a se ajunge la o "slabire" de 250 kg. Cum era si normal discurile de franare au crescut in diametru, iar etrierele au 6 pistoane. Razor GTR poate sprinta de la 0 la 100 km/h in doar 3.7 secunde. Viteza maxima atinsa va fi de 332 km/h.


Cat timp traiesti, inveti. Sau mai bine zis, afli. Azi am aflat ca exista o firma de tunning din germania cu un nume imposibil de pronuntat - Zwickenpflug.
Cel mai nou BMW modificat de Zwickenpflug este un BMW M3 'Leather Edition' care dupa cum ii spune numele (nu Zwickenpflug, ci leather) este imbracat in piele neagra si piele intoarsa maron si gri. Tunerul a mai adaugat niste jante BBS de 19 inch si un nou ECU pentru motorul V8 de 4,2 litri care da un plus de putere de 25 de cai.

Opel Insignia este Masina Anului 2009

Pentru prima data in 22 de ani, o masina din interiorul grupului General Motors a fost votata "Masina anului" in Europa. Noul Opel Insignia a adunat un total de 321 de puncte clasandu-se cu doar un punct inaintea lui Ford Fiesta.
Opel a mai castigat acest trofeu in 1985 cu Kadett si in 1987 cu Omega.

Nici macar oroarea numita Life nu a scapat din "ghearele" tunnerului neoficial al Honda, Mugen. Greu de crezut, dar japonezii s-au ocupat si de aceasta masina creand o serie de accesorii care, spera ei vor da mai multa viata vitrinei pe roti.
Acestea includ un bodykit subtil, diverse jante de aliaj de 14 sau 15 inch, un sistem de evacuare sport (care nu inteleg la ce foloseste) si un program electronic de masurare a presiunii in pneuri.
Asa cum ma asteptam, tunnerii nu au "lucat" la "minunatia" de motor de 0,7 litri. Oricum exista mai multe sperante de sportivitate de la un carucior de supermarket decat de la acest motor.

Fiat tocmai a lansat o noua editie speciala a mini offroaderului sau Panda 4x4.
Panda 4x4 Glam Edition are un exterior alb perlat, bare pe acoperis din aluminiu si jante de aliaj de 15 inch. In interior, cateva insertii de aluminiu incearca sa salveze putin din aspectul de utilitara.
In rest, nimic care sa ma faca sa cred ca exista ceva Glam la acest model care, by the way, este suficient de scump (de la 14.800 si pana la 16.910 euro) incat sa indrepte clientele cu fite catre un Fiat 500.
Mai trist este ca la banii astia primesti o masina fie cu motor diesel de 70 de cai si capacitate de 1,3 litri fie el si turbo sau un motor de 1,2 litri care dezvolta 60 de cai.

Acestea sunt primele fotografii oficiale ale sedanului dezvoltat pe noua platforma Ford Fiesta. Personal sunt impotriva unor asemenea sedanuri construite pe platforme de masini din segmentul B (vezi Fiat Albea, Peugeot 206 sedan si Clio Symbol).
Noua masina va fi prezentata in premiera la un Salon Auto din China cu un nume imposibil... Guangzhou. Fiesta Sedan va fi construit la o fabrica in Nanjing si va fi vandut pe piete din Asia si America de Nord incepand din 2010. Sper sa ramana acolo...

Brabus, tunnerul care ne-a uimit de fiecare data nu rateaza ocazia nici acum si ne arata prima masina electrica modificata din lume.
Casa, cunoscuta in special pentru lucrarile sale pe modele Mercedes-Benz si Smart, a modificat Roadster produs de Tesla Roaster. Schimbarile sunt aduse la designul interior si exterior si la optiunile de jante si anvelope.
Oricum, germanii au dezvoltat un asa numit "space sound generator" prin care ocupantii masinii pot alege intre mai multe simulari de sunete de motor, ce includ un motor V8, un propulsor de masina de curse si doua sunete futuristice denumite "Beam" si "Warp". Brabus pretinde ca volumul sunetului se va sincroniza cu puterea de moment a motorului electric.

De la 0 la 100

La Torino exista mai multe lucruri care nu se termina, iar printre ele se numara si versiunile speciale ale lui Fiat 500. Cea mai noua editie a mincarului are ca laitmotiv anivbersarea centenerului lui Karl Abarth. Denumite 500 Abarth "DA 0 A 100", masinile din aceasta serie sunt echipate cu motorul modificat de 1,4 litri turbo ce dezvolta 160 de cai si un cuplu maxim de 230 Nm. Modelul comemorativ are si alte rapoarte de transmisie in cutia de viteze care ii permit sa atinga in 7,3 secunde viteza de 100 de km/h.
Inginerii Abarth au imbunatatit puterea de franare a lui 500 prin adaugarea pe partea fata a unor discuri perforate si a unor etriere de performanta. Celelalte imbunatatiri includ un nou filtru de aer, sistem special de suspensii si jante de aliaj de 17 inch.

Nissan 370Z




De parca nu era indeajuns designul Nissan-ului 350Z, constuctorul nipon si-a anuntat recent decizia de a lansa o noua vesiune a superbului coupe.
Prin intermediul siteului oficial al Salonului Auto de la Los Angeles am putut vedea primele imagini ale 370Z. Alaturi de acestea, Nissan ne mai ofera vestea ca va fi echipat cu un motor VQ37 de 3,7 litri cu arhitectura V6 si o putere de 332 cai.

Mi se pare ca echipa de marketing de la SEAT a cam luat-o razna in ultimul timp. Dupa Cupra, FR, Cupra R, FR550, FR1 si Dumnezeu stie cate alte versiuni, firma spaniola lanseaza inca un nivel de echipare pentru hatchback-ul the Leon, denumita 'Linea R'.
Pentru aceasta sunt disponibile motoarele de 2 litri TDI diesel de 170 de cai, TSI-ul pe benzina de 1,8 litri si 160 de cai si cel de 2 litri si 200 de cai. In comparatie cu FR, Linea R arata mult mai agresiv, barele de protectie avanad admisii de aer impozante (dar fara vreun rol practic), tevi de esapament aratoase si jante din aliaj de 18 inch cu 5 spite.
In interiorul lui Linea R regasim un volan imbracat in piele, schimbatorul de viteze este si el imbracat in acelasi material si are un logo "SEAT Sport". La acestea se adauga crom si tapiserie ce contine si culoarea roz.
Echiparea standard Leon Linea R include ABS si TCS, ESP, sistem de avertizare pentru presiunea in pneuri, airbag frontal dublu, airbaguri laterale, clima cu doua zone, cruise control, CD cu MP3 radio si sistem audio cu 8 difuzoare.
Am raportat cu luni in urma ca Toyota va dezvolta impreuna cu Subaru un coupe cu tractiune spate.
Productorii si-au anuntat in mod oficial intentiile si vor vinde acest produs, cel putin in America, sub brandul Scion.
Masina va aparea la sfarsitul anului 2010 sub numele Scion TC si va fi echipata cu un motor boxer cu patru cilindri si capacitate de 2 litri din care vor "iesi" 200 de cai.

Finalistele "Masinii anului 2009"

Numaratoarea inversa a inceput pana la anuntarea premiului "Masina anului 2009" in Europa. Organizatorii evenimentului au dat deja publicitatii lista cu cele sapte finaliste.
Masinile care au ajuns in faza finala a competitiei sunt Alfa Romeo MiTo, Citroen C5, Ford Fiesta, Opel Insignia, Renault Megane, Skoda Superb si a sasea generatie a Volkswagen Golf.
Juriul compus din jurnalisti de specialitate din 23 de tari vor anunta automobilul castigator pe 18 noiembrie.

Criza acuta in UK

Rapoarte recente arata ca in Marea Britanie piata auto este intr-o atat de critica incat dealerii auto vor fi fortati in curand sa faca promotii de genul "platesti una pleci cu doua acasa".
Cotidianul Daily Mail spune ca dealerii Dodge inunda piata cu sute de modele Avengers la un pret care ii scoate clar in pierdere. Pretul de acum a ajuns de 9.830 lire sterline de la 15.005.
Exista voci pe piata care spun ca nici alte marci nu o duc mai bine deoarece exista producatori care au aproape sase luni de stoc neacoperit de cereri.

Va mai amintiti vitrinele din apartamentele comuniste... sau mai recent oroarea rutiera care se numea Tico? Ei bine, japonezii ne arata din nou ca sunt convinsi ca din reunirea unei valize de aeroport cu un vehicul poate iesi ceva. Altfel, de ce Honda ar mai fi lansat noua masina Life.
Pentru cei care vor sa se simta in pielea lui Frodo la volan, modelul a intrat in vanzare chiar azi pe pietele din Japonia si va avea un pret de 9.650 dolari.
Despre motor... 660 centimetri cubi si trei cilindri, deci, daca sunteti intr-o capitala aglomerata mai bine optati pentru o bicicleta... e mai ieftina si mai rapida.
top