LA MULTI ANI !!!


Un an nou cat mai bun din partea noastra !!!!

Culmea tunningului



Manelaria automobilistica nu are maniere si desi unii spun ca cea mai buna masina ar avea design italienes, inginerie germana, constructie japoneza si pret de masina americana, nu pot sa inteleg aceasta oroare.
Aceasta masina este de fapt un model mai vechi de Honda Accord, cu bot de BMW Seria 5 si fund de Mercedes S Classe si daca stai in Massachusetts poate fi a ta pentru 2.250 de dolari pentru ca Frankensteinul automobilistic a fost scos la vanzare...

Salonul auto nord-american de la Detroit, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen la nivel gloabl, pare să fie compromis anul viitor, în contextul dificultăţilor cu care se confruntă cei trei mari constructori auto din Statele Unite.
Evenimentul, deschis pentru presă începând din 11 ianuarie, va avea loc într-una dintre cele mai dificile perioade cu care s-a confruntat vreodată piaţa auto din SUA.
Totodată, locul de desfăşurare, Detroit, este unul dintre cele mai afectate oraşe în urma crizei financiare şi recesiunii. Economia locală, susţinută de General Motors, Ford şi Chrsyler, se confruntă cu probleme severe ca urmare a situaţiei fără precedent a celor trei concerne.
General Motors şi Chrysler au cerut finanţare de urgenţă din partea statului american, avertizând că ar putea intra în faliment în prima parte a anului viitor. Ford are, de asemenea, nevoie de ajutoare de stat, însă exclude posibilitatea insolvenţei, arătând că doreşte fonduri pentru a investi în restructurarea gamei de autoturisme asamblate.
Cele trei grupuri industriale susţin că sunt responsabile, direct sau indirect, de 10% din locurile de muncă de pe teritoriul Statelor Unite. În această situaţie, eşecul unui conglomerat din industria auto ar declanşa o criză economică fără precedent în America.
Problemele constructorilor auto afectează Detroit din toate punctele de vedere. Instituţiile culturale reduc cheltuielile în lipsa banilor, organizaţiile caritabile se confruntă cu o lipsă acută de resurse, după ce majoritatea firmelor şi companiilor care le susţineau şi-au retras sprijinul din cauza lipsei de lichidităţi, până şi publicaţiile locale vor anula majoritatea serviciilor oferite gratuit abonaţilor, precum livrările la domiciuliu, pentru a reduce cheltuielile şi a supravieţui crizei.
Pe lângă problemele comunităţii gazdă, salonul auto nord-american se confruntă şi cu reticenţa marilor grupuri auto internaţionale de a investi sumele obişnuite, uriaşe, în standurile de expoziţie.
Spre exemplu, BMW şi alte companii importante nu vor construi etaje superioare ale standurilor cu "zone de ospitalitate", aşa cum fac în fiecare an. Astfel de stabilimente servesc mâncare şi băutură şi au scopul de a atrage jurnaliştii şi publicul.
Honda Motor va dezvălui, în cadrul evenimentului, noul model hibrid Insight, însă nu va respecta tradiţia şi va renunţa la prezentarea şi conferinţa extravagantă cu care a obişnuit publicul.

S60 Concept


Noul concept ce vine din partea producatorului Volvo se va numi S60 Concept si va fi prezentat pentru prima la Salonul Auto de la Detroit.
Potrivit producatorului suedez, conceptul ne da niste indicii despre cum va arata Volvo S60 la lansarea sa din 2010. Chiar daca suntem obisnuiti ca masinile de serie sa nu fie atat de "dramatice" in comparatie cu prototipurile, sunt convins ca S60 va fi ceva diferit in segmentul sau.
Unele dintre cele mai proeminente caracteristici ale masinii, dar care nu vor intra in productie sunt lipsa coloanei B si usile spate in forma de paralelogram care se deschid la o apasare de buton. Alt detaliu interesant priveste designul blocurilor optice fata care par sa creeze silueta a doua barci de vikingi in miniatura care navigheaza una langa alta.
Cu patru locuri, interiorul conceptului S60 are niste finisaje de vis cu cristale Orrefors.
Motorul ales de Volvo este unul cu patru cilindri si o capacitate de 1,6 litri. Propusorul pe benzina foloseste tehnologia de injectie GTDi (Gasoline Turbocharged Direct Injection) si are o putere de 180 CP.
Ca un adevarat Volvo, S60 este plin de sisteme de siguranta ce includ o noua tehnologie care poate detecta un pieton care poate ajunge in calea masinii. Acest program activeaza automat sistemul de franare la capacitatea maxima daca soferul nu reactioneaza rapid la pericol. Tehnologia va fi introdusa pe varianta deproductie a S60.



Noul Z4 in sfarsit a fost prezentat oficial, masina va fi prezentata in premiera mondiala la Salonul auto de la Detroit, in ianuarie 2009.
Noul Z4 este primul roadster BMW cu un hardtop retractabil. Noua generaţie a Z4 va inlocui doua modele - BMW Z4 Roadster si BMW Z4 Coupé.
Hardtop-ul din doua piese, retractabil electrohidraulic, are carcasa din aluminiu si se deschide sau inchide complet in 20 de secunde.
in cazul in care masina este decapotata, elementele acoperisului sunt inmagazinate in compartimentul special din portbagaj. Volumul acestuia poate fi de 180 de litri când Z4 este decapotat sau de 310 litri când masina este acoperita.
Modelul va fi echipat cu o gama de trei motoare pe benzina cu sase cilindri dispusi in linie, cu puteri cuprinse intre 204 Cai Putere (CP) si 306 CP. Tehnologia BMW EfficientDynamics este disponibila standard, cu elemente specifice create pentru fiecare model in parte.
BMW EfficientDynamics presupune gestiunea variabila a supapelor Valvetronic, tehnologia High Precision Injection (injecţie de mare precizie) pentru injecţia directa pe benzina, regenerare a energiei la frânare, indicator al punctului optim de schimbare a vitezelor, carter complet din aluminiu sau, dupa caz, din aliaj de magneziu si aluminiu, aerodinamica optimizata, tehnologie de construcţie cu materiale ultrausoare si pneuri cu rezistenţa redusa la rulare.
Toate variantele de motorizare indeplinesc standardele Euro 5 cu privire la emisii, taxa pe poluare auto in România fiind astfel zero.
Celor trei propulsoare le poate fi asociata o transmisie manuala cu sase trepte, disponibila standard, sau o cutie de viteze cu sase sau sapte trepte, in funcţie de motorizare.
La noua generaţie Z4, BMW inaugureaza utilizarea sistemului iDrive pe un roadster al marcii. In combinaţie cu sistemul opţional de navigaţie Professional, noua generaţie BMW iDrive cuprinde un controller optimizat din punct de vedere ergonomic pentru selecţia si controlul funcţiilor prin rasucirea, apasarea sau bascularea controllerului. Acesta dispune de butoane care ofera acces direct in meniu, precum si de butoane preferenţiale programabile liber pentru o operare mai usoara.
Afisajul este rabatabil si are un ecran de 8,8 ţoli. Prezentarea grafica a meniurilor si sistemul de navigaţie au fost imbunataţite, potrivit BMW.

Sandero e "Masina Anului 2009"

Mai deunazi am aflat cu stupoare castigatoare premiului "Masina anului 2009" in Romania.
Aceasta esteeee.............. Dacia Sandero. Cu o Insignia numita "European Car of the Year 2009" as tinde sa speculez un pic despre tendinta UZEAR de a face o treaba mica, perfect naturala, contra vantului... dar, asta e, daca este pe bani... este.
Surprinzatorul hatchback romanesc, cu o gama senzationale de dotari in echiparea standard (nu imi amintesc... dar parca si ABS-ul era optional), a facut saltul vietii sale.
Cu 146 de puncte, Dacia Sandero a surclasat modele precum Volkswagen Tiguan (101 puncte), Subaru Forester (91 puncte), Mazda6 (90 puncte), Honda Accord (87 puncte) sau Opel Agila ( 86 puncte).Printre premianti s-au mai numarat si VW Tiguan, care a fost numit "SUV-ul anului 2009 in Romania" si Jaguar XF, care a castigat titlul "Designul anului 2009 in Romania". Juriul a fost format din membri Uniunii Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR).
Bun! Inteleg gestul ca si pe noua taxa auto... un imbold dat economiei nationale producatoare de Dacii si o incercare de a ajuta renumele constructorului de la Mioveni peste hotare... dar ce te faci atunci cand afli ca Sandero este vandut peste hotare sub sigla Renault??

Membrii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) au decis în unanimitate, să anuleze ediţia 2009 a Salonului Internaţional de Automobile Bucureşti (SIAB), din cauza dificultăţilor cu care se confruntă industria auto, atât la nivel mondial, cât şi pe plan naţional.
Potrivit APIA, situaţia dificilă a pieţei auto din România este cauzată, în principal, de importurile masive de maşini second-hand.
"În prezent, sectorul auto din Romania se confruntă cu o situaţie extrem de delicată, datorată atât dificultăţilor industriei auto la nivel mondial, dar şi scăderii cererii pe plan naţional, cea din urmă datorată în principal intrărilor masive de vehicule rulate din ultimul timp. (...) Perspectivele pentru anul 2009 nu sunt deloc îmbucurătoare", se arată într-un comunicat al APIA remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.
Având în vedere această conjunctură, APIA a decis anularea ediţiei din 2009 a SIAB, considerat cel mai important eveniment de acest fel din Europa Centrală şi de Est.
"Pentru anul 2011, se are însă în vedere menţinerea SIAB în calendarul oficial al Organizaţiei Internaţionale a Constructorilor de Automobile (OICA)", conform APIA.
Anul trecut, salonul a reunit 200 de expozanţi şi 500 de mărci, a fost vizitat de 250.000 de oameni şi a avut loc vizavi de Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pe un teren al omului de afaceri Ion Ţiriac.
SIAB este organizat de către compania AMC APIA Expo, constituită de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile şi de firma franceză AMC Promotion.
AMC Promotion este firma care pregăteşte şi Salonul Auto de la Paris, cel mai vechi şi mai mare eveniment de acest tip. AMC Promotion este singurul organizator al unui salon internaţional auto care şi-a dezvoltat activităţile la nivel internaţional. Alte expoziţii auto din portofoliul AMC Promotion sunt la Buenos Aires (Argentina) şi Cairo (Egipt), unde firma franceză este co-organizator.

Noul Audi A7




Gama "A" de la Audi va primi un nou model din 2010: A7. Masina care va fi plasata intre A6 si A8 va avea 4,8 metri lungime si ar putea avea si varianta cabrio. Recent au realizate si poze spion in Germania cu masina care ar trebui sa coste de la 55.000 de euro.
Audi A7 va concura cu Mercedes CLS, iar motorul de intrare in gama va fi un 2,8 litri pe benzina, iar la diesel, un propulsor de 3 litri. E de asteptat ca masina sa ofere suficient spatiu pentru patru persoane, cam in stilul Volkswagen Passat CC. Masina de 4,8 metri lungime va costa de la circa 55.000 euro in sus.
Al doilea constructor japonez, Honda a anuntat ca se retrage din Formula 1, din cauza crizei economice mondiale. Anul 2008 va fi astfel ultimul sezon pentru Honda in Formula 1, a declarat presedintele Honda Motor, Takeo Fukui, in timpul unei conferinte de presa.
Honda s-a clasat pe locul 9 in acest an in randul constructorilor, cu 14 puncte acumulate.

MC Sport Line pentru Maseratti


La Salonul Auto de la Bologna Maseratti a prezentat un GranTurismo S acesorizat cu noile optionale ce pot fi comandate de la producatorul italian. Denumit 'MC Sport Line', noul program include solutii mecanice si aerodinamice.
Catalogul "MC Sport Line" va fi extins pentru toata gama GranTurismo si pentru tot portofoliul Maserati in cursul anului 2009.
Recent a fost descoperita necamuflata noua generatie BMW Z4. Masina care va fi prezentata la Salonul Auto de la Detroit de anul viitor a fost "prinsa" pe platourile de filmare ale peliculei "Solitary Man". Filmul il va avea in rolul principal pe Michael Douglas, ce va interpreta un fost detinator de lant de dealeri auto care isi distruge cariera si casnicia din cauza indiscretiilor.

Smart fortwo Brabus


Editia BRABUS a diminutivului Smart fortwo, a fost lansat si el la Salonul Auto de la Los Angeles. Spre deosebire de europenii care au mai avut acces la Brabusuri Smart, americanii nu vor avea acces la fort de 112 cai a motorului cu trei cilindri, dar vor avea parte de eficienta in consumul de combustibil. Deci de modificari ale motorului nu poate fi vorba, dar pachetul de tunning cuprinde jante interesante de aliaj, vopsea argintie sau neagra si numeroase embleme BRABUS.
Maserati Quattroporte are acum o varianta restilizata. Cea mai notabila modificare este grila frontala care are acum designul vertical al GranTurismo. Blocurile optice fata si spate au fost updatate cu led-uri. In interior, consola centrala a fost "reorganizata" si noul Maserati Multimedia System are un sistem de navigatie updatat.
Quattroporte S are sub capota un motor V8 de 4,7 litri cu o putere 430 CP "combinat" cu o cutie de viteze cu 6 rapoarte.

Cea mai "americana" masina scoasa vreodata de Lotus se numeste Evora si a fost prezentata la Salonul Auto din Los Angeles.
Evora face parte dintr-o "familie" de masini sport de tip 2+2 cu motorul amplasat median, ce cuprinde modelele anilor '70 Lamborghini Urraco, Maserati Merak, Ferrari 308GT4 si Ferrari Mondial. Si, unde mai pui ca este si cea mai aratoasa din acest cvintet. Doi adulti pot sta in aceasta masina fiind si loc pentru doi copii. Puterea vine de la un motor Toyota de 3,5 litri V6 ce produce 276 CP. Cu motorul asta si cu ajutorul greutatii de 1.350 de kg, masina va fi sprintena cu siguranta.
Trebuie sa ne asteptam la o acceleratie de la 0 la 100 in 5 secunde si o viteza maxima de 260 km/h. Exteriorul este atragator, iar interiorul va va da pe spate cu siguranta, mai ales daca ati avut contact cu vreun Elise sau Exige.
top