Bat smart




Tancul aparut drept Batmobile in cele doua filme "Batman Begins" si "The Dark Night" nu mai e la moda si nici eco. Astazi, justitiarul negru, mai ales daca vrea sa fie un pseudo-erou trece la ceva mai “light”… un foarte frumos Smart Fortwo cu “aripi de liliac”.
Acest Smart Fortwo mini-Batmobil a fost “pregatit” de Harley Motorsports cu putin ajutor de la creatorul Batmobilului din 1966, George Barris, si este de vanzare pe eBay.
BatSmart-ul a fost prezentat si la SEMA Show din Las Vegas. “Aratarea” are aripi de liliac pe acoperis, linii rosii, o turbina falsa si o parasuta pentru cazurile in care vrei sa opresti odata ajuns la riscanta viteza de 100 km/h…
Haideti, ca se poate mai rau... ganditi-va ca ar putea sa ii faca lui Spiderman o masina.

Infiniti a venit cu ceva special la Geneva, si anume, un concept special denumit Essence. Masina combina caroseria sexy a unui coupe cu un lant cinematic “verde”.
Essence are motorul montat pe partea fata si are doua locuri. Sub capota se regaseste un motor V6 de 3,7 litri, la acesta se mai adauga un motor electric denumit 3D Motor. Puterea combinat` a celor doua este de 592 de cai (434 de la V6 si 158 de la propulsorul electric).
Liniile stilistice Infiniti de pe Conceptul Essence se imbina intr-un mod mult mai sexy. Interiorul asimentric cu doua locuri arata in mod deosebit… pentru sofer si pasager sunt pregatite doua locuri cu aspect de cocon, unul negru si celalalt rosu.

Din aprilie avem GTI VI


Asteptarea pentru cea de-a sasea generatie Volkswagen Golf GTI s-a terminat, in luna urmatoare fiind programata lansarea acestei versiuni in Germania si apoi, dupa sarbatorile Pascale, in restul Europei.
Dupa cum se vede din imagini, nimic nu s-a schimbat fata de varianta prezentata la Paris in 2008. Noul model este propulsat de un motor de 2,0 litri TSI ce va produce 210 cai in plaja de turatii cuprinsa intre 5.300 si 6.200 rpm si un cuplu maxim de 280 Nm intre 1.700 si 5.200 rpm. Dupa cum ne-a obisnuit, versiunea GTI a Golf-ului va avea in echiparea standard o cutie de viteze cu sase trepte manuala, optional fiind disponibila si o transmisie DSG.

BMW a decis sa ne arate cum va arata varianta ce va intra in productie a Seriei 5 Gran Turismo prin intermediul unui video oficial si a unui interviu cu managerul de proiect, Hans-Jurgen Branz.
In comparatie cu conceptul prezentat la Geneva, nu s-au schimbat multe la partea exterioara, singurele diferente semnificative regasindu-se la nivelul oglinzilor si jantelor de aliaj. Mai multe detalii aici

Inflatie de Batmobile pe piata




In ultimul timp tot apar replici ale celebrului Batmobil. Aceasta versiune este un remake exact al Batmobilului care a aparut in filmul lui Tim Burton turnat in 1989, cu Michael Keaton in rolul principal.
Pentru cei interesati, masina va fi vanduta in cadrul unei licitatii, in Las Vegas, de casa “Kruse International”. Batmobilul care este functional, are la baza un sasiu tubular creat special pentru el si are un motor 350 Chevrolet V8.
Masina de vis are suspensie pe aer si un cockpit de avion… pentru cei interesati, Kruse nu a dat inca un pret de pornire al licitatiei. Oricum, pentru baietii de la noi care o ard in fite de Dorobanti, le spun clar ca nu poate fi cumparata in leasing.



Noul BMW Alpina D3 Bi-Turbo a ajuns in showroomurile din Marea Britanie la un pret de aproape 30.000 de lire sterline in varianta cu cutie de viteze manuala.
Bazat pe sedanul seria 3 cu face-lift, Alpina D3 utilizeaza o versiune modificata a motoruui de 2 litri de pe 123d pentru a produce 214 cai la 4.100 de rotatii pe minut. Cuplul maxim este mai mare decat cel al M3-ului, ajungand la 450 Nm in plaja de turatii cuprinsa intre 2.000 si 2.500 rpm.
Alpina sustine ca D3 Bi-Turbo poate ajunge la o viteza maxima de 245 km/h… nu e rau pentru un diesel.

In doar cateva saptamani, Kia va prezenta in premiera mondiala a doua generatie a SUV-ului Sorento, in cadrul Salonului Auto de la Seul.
Noul Sorento este mai lung decat predecesorul sau cu 95mm. Totusi nu stim daca a fost “gandita” si o versiune optionala cu sapte locuri.
Gama de motorizari a viitorului SUV Kia va include motoare cu 4 cilindri sau V6 pe benzina, un diesel de 2,2 litri si 200 de cai si un propulsor de 2,7 litri alimentat cu gaz petrolifer lichefiat.

In ultimul timp, am vazut multe Cadillac-uri “ciopartite” si cred ca multe dintre ele aratau bine inainte de interventia tunerilor care mai de care mai “isteti”.
Cred ca, iarasi, unii dintre ei au facut ceva ce nu trebuia facut niciodata. Si anume, au transformat un Cadillac SRX intr-un sedan. Nu numai ca noua strutocamila denumita SRX Crossover Sedan este complet inutila, dar din punct de vedere stilistic masina e chiar mai respingatoare decat un Ssang Yong Rodius.
Creatorii sai, Mahoning Automotive Design sunt cu atat mai rupti de realitate cu cat vor sa arate aceasta oroare in premiera mondiala in America.

In timp ce multi asteapta aparitia unui ST sau, si mai bine a unui RS care sa stea “in varful” ofertei Fiesta, producatorul american a anuntat disponibilitatea unui kit de performanta dezvoltat de Mountune. Deoarece tunerul de casa al marcii care este situat in Marea Britanie, acest kit este oferit prin intermediul dealerilor Ford din UK.
Pachetele pentru versiunile de 1,6 litri ale noilor Fiesta Zetec-S si Titanium include schimbari mecanice, dar s cosmetice.
Fiestele astfel modificate au o putere de 140 de cai la 6.750 rpm, in comparatie cu cei 120 de cai standard.
Modificarile vizuale include un body kit cu spoiler fata, praguri, aripa spate si un deflector ce incorporeaza tevile de esapament duble. Atragatoare sunt si colantele cu galben, oglinzile si jantele inchise la culoare.
Pachetul este dezvoltat de Mountune Performance in asociere cu Ford Team RS.

Tunerul bavarez Loder1899 s-a concentrat in ultimul timp sa “imbrace in haine de gala” produsele din gamele Ford.
Dar, spre deosebire de Fiesta Mountune, Fiesta stilizata de tunerii germani este doar una cu schimbari vizuale. Printre elementel noi se numara un spoiler, praguri, si parte spate cu deflector integrat ce gazduieste cele patru tevi de esapoament din otel inoxidabil. Pachetul este completat de suspensii care coboara garda la sol cu 35 mm si un set de jante de aliaj 17 inch.

Aston Martin Lagonda

Aston Martin s-a gandit sa faca o aniversare in stil mare. Numele Lagonda a inplinit recent 100 de ani, iar marca britanica a anuntat la Geneva prin intermediul unu concept, reintoarcerea acestei marci.
Desingul conceptului Lagonda a starnit vii controverse, fiind primul crossover al acestui producator. Conceptul este bazat pe monturile unui SUV Mercedes-Benz GL-Class si este propulsat de un V12, pentru a arata lumii cum arata masina de lux a viitorului in viziunea Aston Martin.
Daca Lagonda nu era de ajuns, Aston Martin s-a gandit sa mai aduca ceva special la Geneva si, cu acest prilej a prezentat lumii noul One 77. Acest model arata detaliile versiunii de serie ce va fi construita intr-un numar de doar 77 de unitati.
Surprinzator, oficialii firmei britanice au declarat ca la inceputul dezvoltarii acestui supercar, s-au uitat mai serios la masinile care alearga in seriile DTM. "Inima" structurala a One 77 este construita dintr-o firba de carbon usoara, dar extrem de rigida care a fost conceputa si proiectata de divizia Aston Martin Gaydon HQ si contruita in colaborare cu Multimatic (MTC).
One 77 are un sistem de suspensie cu o tehnologie noua denumita Dynamic Suspension Spool Valve (DSSV) ce permite amortizoarelor sa adapteze garda la sol.
Sub capota sa eleganta, noul supercar are un motor V12 de 7,3 litri care va oferi peste 700 de cai. Designul masinii parca aduce acum un plus de personalitate, bosajele proeminente si profilul mai "musculos" potrivindu-se perfect caracteristicilor ce tin de identitatea marcii Albionului. Abia astept sa vad masina intr-un film cu Daniel Craig.
Desi am ras acum o luna de numele conceptului Crossover de la Nissan, Qazan sau Qazanna, dupa preferinte, trebuie sa recunosc acum ca acest model arata foarte bine si, cred ca am fi bucurosi cu totii daca viitorul Qashqai va semana mai mult cu Qazanna decat cu actuala generatie.
Segmentul de crossovere ne dezvaluie foarte multe solutii ingenioase de design si cred ca nu si-a epuizat inca toate resursele.

Producatorul indian a anuntat la Salonul Auto de la Geneva ca va lansa si in Europa cea mai ieftina... masina. Am stat pe ganduri pana sa o numesc asa, pentru ca doar la o prima privire ma face sa cred ca am incercat si noi un asemenea experiment nereusit denumit Dacia 500. Tata vrea pentru un Nano 1.600 de euro si sper, pentru siguranta noastra, ca aceasta masina sa nu "prinda" la fel ca "Slumdog Milionaire". Modelul denumit "Nano Europa" va fi totusi modificat, pe cat se poate sa corespunda normelor europene si, surprinzator, parca am auzit vorbindu-se ceva si despre un ABS.
Mostenind motorul DISI turbo de 260 de cai si 2,3 litri de la modelul curent, noua Mazda3 MPS / MazdaSpeed3 si-a facut debutul oficial la Salonul Auto de la Geneva. Propunerea Mazda pentru segmentul de compacte furioase se distinge prin detalii precum priza de pe capota in stil WRX, eleronul proeminent, noile jante de 18 inch si barele de protectie restilizate,
Ca performante, pot mentiona viteza maxima de 250 km/h si o accelerare de la 0 la 100 km/h ce ia doar 6.1 secunde.
Noua Mazda3 MPS are un sistem reviziut de suspensii, control al directiei imbunatatit, discuri ventilate de 320 mm pe partea fata, programe ca Electronic Brake Assist (EBA), ABS si DSC in echiparea standard.
Lamborghini s-a gandit sa mai faca fericiti 350 de pamanteni cu buzunarele doldora cand a anuntat noul model mai usor, mai puternic si mai agresiv din gama Murcielago LP 640.
Spun fericiti, pentru ca viitorii 350 de oameni care vor intra in posesia seriei limitate a producatorului italian vor trebui sa struneasca un motor V12 6.5 l care a fost optimizat pentru a atinge 670 CP, asezat pe o masina mai usoara cu 100 de kg.
Murcielago LP 670-4 SuperVeloce poate atinge 100 km/h (62 mph) in 3,2 secunde si ajunge la viteza maxima de 342 km/h.

Producatorul ceh, Skoda s-a folosit de Geneva pentru a-si face cunoscute oarece pretentii sportive prin intermediul conceptului Fabia Sport Design. Ciudat, insa, subsidiara Volkswagen nu a dezvaluit nici un detaliu cu privire la destinatia si aplicatiile viitoare ale acestui studiu, lasandu-ne sa banuim ca acesta prefigureaza un viitor model RS in gama Fabia.
Modelul Fabia Sports Design ne incanta in exterior prin elementele aerodinamice si schema de culori adoptata, dar ne aduce cu picioaree pe pamant cand, in interiorul spartan, ne dam seama ca lipsa de traditie a Skoda in domeniul modelelor sport se observa la lipsa de grija pentru detalii, cehii oferindu-ne un bord plicticos.

A treia generatie a MPV-ului compact Toyota, Verso a fost prezentata oficial la Geneva. Desi la o prima privire noua generatie poate fi usor confundata cu cea deja existenta din cauza abordarii conservatoare a producatorului japonez, noul Verso este mai lung cu 70 mm si mai lat cu 20 mm decat predecesorul sau. Interiorul redesenat are un panou de instrumente central si un spatiu mai mare, inlesnit si de sistemul Easy Flat-7 de rabatare a celor 5 locuri din spate.
Motoarele sunt destul de multe variind de la 126 de cai pana la 177 de cai. Pentru cei care vor un Verso pe benzina exista doua propulsoare de 2,0 si unu de 2,2 litri si pentru cei care vor unu pe motorina exista doua propulsoare Valvematic de 1,6 si, respectiv 1,8 litri.

Salonul Auto de la Geneva, in ciuda crizei a fost martorul premierei mondiale a noului Ferrari 599XX, o versiune extrema orientata spre curse a GT-ului cu doua locuri. Conceput pentru a inlocui FXX si conform spuselor Ferrari lansarea supercarului va marca si o serie de evenimente dedicate curselor pe circuite intre 2010 si 2011. Mai trebuie spus ca producatorii nu au avut limite in conceperea lui 599XX deoarece nu au fost constransi de niciun regulament al vreunei competitii.
Incepand cu motorul, inginerii au avut de lucru la imbunatatirea camerelor de combustie, a admisiei si a tractului de evacuare. Aceste modificari, combinate cu faptul ca rotatiile maxime au fost duse la 9.000 rpm pentru obtinerea maximului de 700 de cai, ne fac sa credem ca aceasta masina este cu adevarat uimitoare. Si pentru a avea un tablou complet al senzatiilor sport pe care ti le poate aduce 599XX, mai trebuie spus ca transmisia a fost optimizata pentru a se reduce timpul de schimbare al treptelor cu 60 de milisecunde.
Mandria standului Ford de la Geneva a constituit-o un nou concept din gama Iosis, denumit de aceasta data Iosis MAX. Masina prefiguraza viitoarea generatie a MPV-ului C-MAX si da indicii vizuale despre viitoare generatie a compactei Focus.
Designul kinetic este si de aceasta data "la el acasa" la Iosis MAX. Usile prezinta si ele un concept nou, materialele sunt mai usoare si aerodinamica avansata prezinta o parte a "efortului" denumit EcoBoost, un concept dinamic mai economic care va fi prezentat pe piata anul viitor.
Iosis MAX este propulsat de un motor turbo de 1,6 litri si 180 de cai. Cutia de viteze este un PowerShift cu 6 trepte, automata si cu dublu ambreiaj.
Dupa multe schite si zvonuri, Opel Ampera a fost prezentat la Geneva. Masina va aparea in showroomuri in cea de-a doua parte a lui 2011, iar in Marea Britanie va fi vanduta tot sub brandul Vauxhall. Ampera imprumuta liniile de design ale conceptelor Opel's Flextreme si GTC.

Fetele de la Geneva

Saloanele auto au pe langa masini noi si alte atractii. Unele dintre ele mai apreciate decat masinile in sine.
In ciuda crizei financiare standurile Salonului Auto de la Geneva nu a dus lipsa de astfel de atractii. Fetele au incercat, si au reusit sa straluceasca si in acest an...


























Noul Polo





La Salonul Auto de la Geneva a fost prezentata oficial pentru prima data noua versiune VW Polo. Masina este disponibila în Germania de la un preţ de 12.150 euro. Designul este atragator iar printre motoarele disponibile se numara TDI şi TSI. Remarcam noul propulsor 1.2 TSI. Motorul cu injecţie directă pe benzină, cu patru cilindri şi turbină de supraalimentare, dezvoltă 77 kW / 105 CP şi consumă numai 5,5 litri de carburant la 100 kilometri (129 g/km CO2).
În ansamblu, pentru noul Polo vor fi disponibile în primul an şapte motoare – patru pe benzină şi trei diesel – cu un volum de putere cuprins între 44 kW / 60 CP până la 77 kW / 105 CP. Potenţialul oferit de noile motoare TDI este demonstrat de modelul Polo 1.6 TDI cu 66 kW / 90 CP.

Dacia Duster







Asa dupa cum toata lumea s-a inselat, conceptul prezentat la Geneva s-a dovedit a fi nu un coupe cu un crossover... Dacia Duster, caci despre ea este vorba respecta traditiile unui concept Renault (forma uimitoare si conceptie tehnologie uimitor de noua). Produsul finit, nu va arata nici pe departe asa, dar ne mandrim totusi ca avem primul prototip veritabil la un salon auto care, cu adevarat conteaza.
top