Selereu'




Aaaaaa!!!! Ma dor ochii!!! ar fi prima reactie a unui om normal la vederea acestei masini la un salon auto... Puteam sa imi inchipui mii de feluri de a-ti bate joc de un SLR, dar in nici un caz nu ma puteam gandi la asta. Aceasta chestie este Mercedes-Benz SLR McLaren 999 Red Gold Dream si este opera unui designer elvetian... Ciudat; mi se parea ca pe acolo se practica bunul-gust, dar nu este cazul...
Designerul cu nume de ucenic Jedi, Ueli Anliker pretinde ca a muncit 30.000 de ore si a chiltuit cam 3 milioane de euro sa termine acest SLR impopotanat cu aur de 24 de karate. Cifra suna absurd, dar nu am la ce sa ma astept din partea unui care poate "pangari" un supercar intr-un asa hal.
Bling-bling mobilul are aur pana si in vopsea, are cel mai oribil bodykit vazut vreodata, iar despre interior nu mai spun nimic...
Producatorul francez Renault a cofirmat oficial ca va pregati un nou model de cabriolet bazat pe minicarul Twingo. Masina va fi prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt din September, vazarile incepand in prima parte a anului viitor. Spre deosebire de decapotabilele gamelor Fiat 500 si MINI, aceast cabrio va fi mult mai mult decat un Twingo cu softtop, iar scopul Renault este de a crea un produs de nisa care sa iasa din tipare.
Daca noul VW Golf GTI cu 210 cai nu va este de ajuns, tunerii de la Mcchip au si terminat un pachet de performanta si vizual care va fi prezentat la un salon de tuning din Germania. Kitul adauga motorului 45 de cai si 100 Nm.
Mcchip mai propune o suspensie sport de la H&R care se potrivesc de minune cu jantele de 19 inch negre de la OZ. Masina mai poate fi decorata cu un set de linii de tip racing disponibile in diverse culori.
Recent botezatul Rolls Royce Ghost si-a facut debutrul la "Concorso d'Eleganza" de la Lacul Como, Italia. Fotografia de mai sus a fost publicata in Auto Motor und Sport care sustine ca aceasta este versiunea de serie a conceptului 200EX...

E-Classe Coupe e oficial




In sfarsit la Salonul Auto de la Geneva vom avea ocazia sa vedem noul E-Classe Coupe. Modelul a fost anuntat oficial, ieri de Daimler AG.
Pe scurt, viitorul inlocuitor al CLK-ului va beneficia de platforma si inovatiile tehnice ale noului E-Classe si va fi disponibil cu cinci variante de motorizare cu puteri de la 204 si pana la 388 cai putere.
Asa cum se obisnuieste la un produs Mercedes-Benz, totul va fi innoit, si desigur, noua masina nu duce lipsa de tot felul de gadget-uri tehnologice si de siguranta.

Chinezii copiaza tot











Dupa ce am vazut unele dintre modelele chinezesti prezentate la Shangai, sunt ferm convins ca cel mai numeros popor din lume poate si vrea sa copieze tot.
Acest lucru se intampla si in industria auto…
Daca ar trebui sa postez aici toate imitatiile de masini celebre prezente la acel salon ar trebui sa umplu blog-ul cu posturi. Cele mai interesante sunt: O clona de Subaru Forester Mark 1, ultima creatie Great Wall Motors si o imitatie de Phantom.
Great Wall Motors coupe-ul sportiv CHC011 este mai original, seamana cu orice vreti. Designul este dubios, iar chinezii promit un motor V6 de 3 litri si o transmisie automata.
Mult mai dezastruos se prezinta Geely, care dupa o clona Lexus a scos o limuzina inspirata de
Phantom. Masina este perfecta pentru a fi potrivita la un Patek Philippe fals si un Vertu contrafacut… totul pentru un stil de viata cat mai fake.

Noile SUV-uri M de la BMW











"Gemenii teribili" ai BMW au fost deja anuntati oficial. Detaliile lui X5 M si X6 M au fost date publicitatii, de la motoare si putere si pana la detaliile stilistice.
Si X5 M si X6 M vor fi echipate cu un propulsor recent dezvoltat de firma germana. Acesta va avea 4,4 litri, va fi un V8 ce va "scoate" 555 de cai putere la 6.000 rpm. Turbinele vor produce o presiune de propulsie de 1,5 bari.
Pentru prima data la un motor M vom regasi o transmisie automata sport cu 6 rapoarte ce va avea un mod automat si un mod M de conducere.
M-urile care vor avea sistemul de tractiue xDrive AWD pot atinge suta in 4,5 secunde si, cel mai probabil viteza maxima va fi limitata la 250km/h.
Sistemul lansat pe X6, Dynamic Performance Control, este acum disponibil si pe X5 M.
SUV-urile sportive au jante de 20 de inch. Printre dotari se numara: ABS, trailer stability control, directia Servotronic, frana de parcare electronica cu autohold si hill control. Alte lucruri interesante includ senzori de ploaie, cruise control, iDrive, blocuri optice xenon si camere pe partea spate.

Struto-camila

Dupa minisocul produs de Mitsubishi cu Outlanderul cu motor de Evo, credeam ca o sa ma linistesc scriind despre ceva mai frumos... nu a fost sa fie.
Poza asta a fost facuta pe o autostrada din Europa. Una, oarecare, dar ceea ce apare pe ea este si tragic si trist in acelasi timp. Probabil este cea mai ridicola transformare a unui Hummer. Totusi, nu imi pot da seama de ce un proprietar de Hummer H2 ar vrea sa ii puna acestuia un "bot" de Rolls Royce Phantom??? Este peste limita intelegerii mele.
La Salonul Auto de la New York, pe langa Equus, Hyundai a mai adus si o alta supriza. Este vorba de conceptul Nuvis un crossover futurist care a fost conceput in centrul de design de la Irvine, California. Potrivit producatorului corean, pe langa prezentarea a mai multe tehnologii noi printre care si un sistem hibrid paralel, Nuvis mai serveste si ca ghid de design pentru o urmatoare generatie de crossovere, cel mai probabil, viitorul Tucson.
Totusi, sunt convins ca nu vom vedea usi ca acelea pe viitoarea generatie Tucson...

Mandria si bucuria standului Mitsubishi de la Salonul Auto de la New York a fost noul prototip Outlander GT. Aceasta masina ne arata pentru prima data, schimbarile gandite de firma japoneza pentru crossover-ul sau compact. Desi arata mai agresiv, mie, partea frontala de Evo nu imi inspira nimic. Una e sa ai un sedan sportiv cu look-ul acela, si alta e sa faci si un SUV cu acelasi look... parca nu e din acelasi film...
In rest, la capitolul dotari, masina sta bine: bi-xenon, frane Brembo, pedale de aluminiu si volan sport; iar acestea sunt doar cateva. Motorul este un V6 de trei litri care produce 230 de cai. In ciuda frumoaselor jante OZ de pe acest crossover, tot raman la parerea mea. Masinile de teren cu "bot" de sportive tot nu arata bine.
Continuandu-si ofensiva pe termen lung pornita pe piata, Kia a prezentat tot la Salonul Auto de pe Coasta de Est, varianta de productie a conceptului Koup (prezentat anul trecut la acelasi show de la NY).
Producatorul corean are primul sau coupe in doua usi care se bazeaza pe noul sedan Forte. Partile mecanice si desingul interior sunt impartite cu aceasta gama de sedanuri. Pe dinafara, Kia a venit la acest coupe cu un look mai dinamic, care diferentiaza clar liniile acestuia de cele ale sedanului.

Fake Murcielago


Constat cu oroare ca "stiinta" imperecherii automobilelor intre ele s-a raspandit din Rusia si in China. Inginerii cu imaginatie de acolo - adevarati Frankensteini care, eu sincer cred ca dorm cu poza nesuferitului Leepu in brate - s-au pus si ei pe creat orori automobilistice.
Inspirati mai degraba de orezul de dimineata si nu de vreo muza a automobilismului, niste chinezi s-au pus pe taiat si pe aranjat pana au realizat o... chestie; un hibrid intre Nissan 300ZX si Lamborghini Murcielago.
Aceasta porcarie pe patru roti se bazeaza pe un Nissan 300ZX din anii '90 la care au fost adaugate table si suduri cat sa aiba un spate gen Murcielago, si mai multe elemente ce aduc mai degraba a tunning de Calarasi decat a supercar italian. Le urez baietilor care au creat aceasta masina sa se lase acum de "aranjat" masini, cat sunt "in glorie" .
Recent, John Krafcik, CEO al Hyundai Motor America, a afirmat in cadrul unui interviu pentru Autoweek ca firma coreeana planuieste un nou Coupe.
Schitele arata bine, pretul suna bine, sper ca macar cineva sa se gandeasca sa ii puna un motor decent pentru o astfel de masina cu doua locuri. Daca stau sa ma gandesc la actuala generatie coupe, ma ia durerea de cap... exista Transit-uri cu motoare mai puternice.

Acestea sunt unele dintre primele fotografii oficiale cu noul Opel Astra ce isi va face debutul la Frankfurt in septembrie 2009.
Asa cum ne asteptam, Astra preia multe linii de pa Insignia, devenind in acelasi timp si mai sportiva ca aspect.
Variantele Astra vor fi bazate pe platforma Delta cu transmisie fata, care este impartita cu Chevrolet Cruze si Opel Volt. Totusi, inginerii anunta modificari ale sasiului pentru o manevrabilitate cat mai buna.
Viitoarele Astra vor putea fi disponibile cu numeroase motoare pe benzina si diesel incluzand noul turbo de 1,4 litri care va avea puteri cuprinse intre 120 si 140 de cai.
Alaturi de pozele cu Astra, Opel a prezentat si o schita cu noul Astra GTC. Sportiva gamei va arata si mai agresiv si sper sa se respecte in totalitate designul din schita care ne indica un hatch extrem de atragator.

"Dacia este ieftina ca o furculita de plastic"

În 2008 s-au vândut în Germania 25.000 Dacii, însă în primul trimestru al lui 2009 această ţară a devenit a doua piaţă de vânzare a maşinilor româneşti, printr-un program similar Rablei autohtone.Dacă francezii au spus că Dacia este o oază în vreme de criză, nemţii sunt mai sinceri cu privire la alegerile lor- au ales maşina „pentru că este ieftină şi utilă ca o furculiţă de plastic la picnic”, conform variantei online a ziarului Die Tageszeitung.Articolul a fost tratat pe larg la noi de "Gandul".
Cert este ca din pacate vom folosi mai toti "furculite de plastic" pana la sfarsitul crizei... daca nici nemtii nu mai au bani pentru "argintarie" de la Munchen, Ingolstadt sau Stuttgart.

La patru ani dupa lansarea ultimei generatii a limuzinei S-Classe ce purta numele de serie W 221, iata ca Mercedes-Benz a decis sa aduca si imbunatatiri la aceasta gama.
Era normal ca cea mai bine vanduta limuzina din segmentul ei sa apara cu elemente noi la doar putin dupa dupa ce rivalele sale, Audi A8 si BMW seria 7 s-au reinnoit.
Schimbarile se remarca in principal la blocurile optice, dar si in interior unde inginerii din Stuttgart au pregatit o suita intreaga de sisteme care de care mai sofisticate. Premierele tehnologice includ un sistem hibrid cu baterie lithium-ion ce se va regasi in S 400 HYBRID, ceea ce face producatorul german sa anunte acest model ca fiind cel mai economic saloon de lux. Gama S incepe cu modelul S 350 CDI BlueEFFICIENCY la un pret de 73,006.50 euro si cuprinde si un varf de gama S 600 la un pret de 155,354.50 euro.
top