O noua creatie Brabus


Brabus a prezentat recent o gama extinsa de pachete de tuning destinate recent lansatului Mercedes-Benz E-Class coupe.
Cu gandul la versiunile concurente de la AMG, Brabus a decis sa se ocupe inainte de rice de un spatiu liber lasat in gama. Firma germana a introdus un motor de 6.1 l V8 care produce 462 de cai. Acesta este de fapt propusorul de 5,5 litri de pe E500 a carui capacitate cilindrica a fost marita cu 0,6 litri. Bineinteles ca schimbarile nu s-au redus doar la acest aspect. Motorul 6,1 l are capete de cilindru noi, pistoane mai mari precum si parti complet reproiectate.
Pe langa aceasta varianta, compania s-a mai orientat pentru a oferi pachete pentru celelalte motoare care sunt deja in gama. E250 CDI BlueEFFICIENCY poate primi un kit de tuning D4 care ridica puterea de la 204 la 235 de CP. E350 CDI BlueEFFICIENCY poate fi echipat la randul lui cu un pachet D6 ce "aduce" puterea in jurul valorii de 272 de cai.
Celelalte imbunatatiri Brabus includ: arcuri ce coboara garda la sol, o suspensie sport ajustabila cu bara de torsiune, si un sistem de franare performant cu etriere din aluminiu cu sase pistoane.
Ca de obicei, Brabus se intrece pe sine in ceea ce priveste accesoriile stilistice. De data asta, sunt disponibile: sistem de evacuare din inox cu patru tevi, un nou spoiler fata cu lampi de ceata LED, praguri mai agresive si panouri de aluminiu cu insertii din fibra de carbon. Mai sunt disonibile mai multe modele de jante, de la 17 la 20 de inch ce pot fi "imbracate" cu pneuri sport de la Pirelli sau YOKOHAMA.
Nici interiorul nu a scapat de mana celor de la Brabus... volanul sport BRABUS, pielea de pe scaune de tip Mastik si tapiseria de tip Alcantara vor deveni definitorii pentru aceste modele.

De curand a aparut o aplicatie interesanta pentru automobilisti... este pentru Apple iPhone (varianta 3G) si este denumita "Rev".
App-ul care costa 40 de dolari, foloseste accelerometrul si GPS-ul iPhone-ului pentru a oferi o gama intreaga de date ce include consumul de combustibil instant dar si mediu, viteza, dar si timpii estimativi de sosire. Proprietarii pot accesa aceste informatii instant, sau mai tarziu, pentru analize.
Desi aceste aplicatii pot parea interesante, exista o functionalitate a Rev care il face si mai dezirabil. Prin intermediul unui conector OBDII port, programul Rev se transforma intr-o unealta de diagnostic decenta si poate ajuta la inlaturarea avertizarilor enervante de tip "Check Engine". Mai mult, suint oferite statistici privind presiunea combustibilului, temperaturile aerului de admisie si multe altele.
Pe internet exista si o versiune "Lite" gratuita ce poate fi folosita pentru a intelege aceste functii.

ABT Sportline s-a ocupat de curand o "cosmetizare" a Audi A5 Cabrio. Cum din cosmetizare face parte si asumarea unui nou nume, masina a fost rebotezata AS5.
In primul rand, sub capota ABT POWER si-a facut de cap si a modificat sistemul electronic de management al motorului pentru toate cele patru propulsoare ale gamei. Astfel, 2.0 TFSI a primit un "imbold" pentru a ajunge la 275 de cai de la cei 180 sau 211 standard; iar 2.7 TDI este "dus" de la 190 la 230 de cai. TDI-ul de 3 litri ajunge si el de la 240 la 282 datorita tratamentului inginerilor ABT.
Pentru cel mai mare motor diesel din gama mai e valabil pachetul ABT POWER S, care poate duce puterea motorului peste limita de 300 de cai. Toate modelele vor fi echipate cu elemente de franare ABT sau ABT Sports.
La exterior, noul model are obisnuita grila ABT, praguri, precum si prelugiri ale barelor de protectie fata si spate, alaturi de sistemul standard de esapament cu patru tevi ABT. Clientii pot alege intre jante de aluminiu de 19 sau 20 de inch, in stilul "cool bold BR".

Hamann nu vrea sa faca discriminari. De curand, tunerul german a anuntat ca va lucra pe orice brand sau model care ii starneste imeginatia. Printre pachetele recente propuse de companie se numara: cel pentru BMW X6, pentru seria 7, pentru McLaren SLR, pentru Aston Martin V8 Vantage si pentru Bentley GT Speed.
Rolls Royce nu a "scapat" de ideile Hamann. Atat Phantom si cat si Drophead-ul a primit tratamentul german al inginerilor Hamman. Oficialii au fost zgarciti cu detaliile despre kit-ul aerodinamic, dar stim ca jantel;e de aluminiu au "crescut" de la 21 inch la 23 inch.
Puterea maxima a motoarelor acestor modele de lux a "crescut" de la 460 de cai la 535 de cai.
Unul dintre elementele interioare importante este volanul sport Hamann care a fost creat special pentru Phantom.

Intr-un timp foarte scurt, cei de la firma AVUS Performance au trecut de la stadiul de necunoscuti la vedete ale tunningului.
Recent, ei au facut publicului cea de-a treia propunere, dupa Audi RS6 Avant si Audi A5 Coupe Matte Black. Recent ei au "lucrat" la Mercedes-Benz-ul C63 AMG. Cu un kit de motor de "stagiul 3" V8-ul de 6,3 litri ofera o putere de 585 de cai.
Este destul de mult, spun eu, in comparatie cu cei 457 de cai standard. Cu ajutorul acestui kit si prin eliminarea limitarii de viteza electronice a masinii C 63-ul AMG atinge acum o viteza de 320 km/h.
Cu atata putere este logic ca masina a primit si imbunatatiri mecanice. Printre acestea se numara etrierele cu 8 pistoane, noul sistem de suspensie si un sistem de evacuare care "promite" sunete foarte agresive din partea V8-ului.
Din punct de vedere vizual, trebuie sa te uiti atent la masina pentru a observa schimbarile aduse de AVUS. Acestea sunt limitate la un ste de jante multispite de 19 AMG si vopseaua neagra de pe oglinzi, acoperis, grila fata si emblema.
Daca tot am vorbit de Mercedes-Benz C63 AMG, trebuie sa mentionez si Estate-ul modificat al celor de la Vath.
O serie de modificari ale motorului duc motorul V8 de la 457 la 585 cai. Desi nu au spus cat de repede ajunge masina denumita V63RS de la zero la 100 km/h, cei de la Vath anunta Estate-ul poate atinge o viteza maxima de 325 k/h. V63RS are o capota cu totul noua, bara de protectie fata [i un deflector spate, toate realizate din fibra de carbon de greutate redusa. Clientii pot imbunatati interiorul masinii cu tot felul de acesorii ce includ insertii din fibra de carbon, sistem audio ultra performant si unitate DVD/TV.

MTM a prezentat recent un upgrade denumit Birkin Edition pentru Bentley Continental GT, GTC, GT Speed, GTC Speed, Flying Spur si Supersports.
Componentele ce fac parte din kit sunt: o grila cromata fata, tevi de esapament de inox, bara de protectie spate cu iesiri pentru patru tevi si jante de aluminiu de 21 de inch.
Pentru seria GT puntea fata poate fi coborata cu 25 mm in timp ce axa spate poate ajunge cu 35 mm mai jos. Un sistem MTM F-Cantronic realizeaza acest lucru.
Continental GT in varianta standard are un motor V12 de 560 CP pe care MTM in "ridica" la 635 de cai sau chiar 650. Masina tunata a atins o viteza maxima de 331 km/h pe circuitul oval Nardo din Italia.
MTM cere 20.000 de euro pentru acest kit, pregatind in acelasi timp si un program individual pentru clientii mai pretentiosi.

Recent, un site din Olanda a prezentat detalii despre un nou proiect Pininfarina denumit "Golden Ferrari". Bazata aparent pe 599 GTB, aceasta masina pare ca a fost inspirata de Ferrari-ul 330 LMB ce a aparut in scrut metrajul "Toby Dammit".
Golden Ferrari are un aer retro care lasa in acelasi timp sa se intrevada stilul unic Pininfarina. Cel mai frumos detaliu este designul open top. Speculatiile spun ca masina are montat motorul V12 de pe 599, care produce 620 cai.

Speculatii privind viitoarea Honda Civic


Au inceput speculatiile privitoare la viitoarea generatie a Honda Civic.

Lucru normal pentru un model variat. Deoarece Civic, spre deosebire de Golf, spre exemplu, (care este acelasi peste tot in lume) este construit diferit in functie de piata pe care va fi vandut.
Modelele Nord Americane sunt de obicei mai lungi si fac parte din clasa sedanurilor compacte in timp ce in Europa Honda Civic este un hatchback de dimensiuni medii. in Japonia si pietele asiatice, Civic are si acolo o forma proprie.

Potrivit unei reviste de specialitate japoneze, Honda deja lucreaza asiduu la urmatoarea generatie Honda Civic, care va debuta in 2011. Se pare ca mare parte din trasaturile modelului vor fi similare cu cele ale prototipului CR-Z 2011 care va fi prezentat in toamna aceasta la Salonul Auto de la Tokyo.
Gama va avea mai mult ca sigur un model hibrid care va juca un rol determinant in pozitia pe piata a firmei japoneze. Asta deoarece actualul Civic Hybrid este deja un concurent de temut pentru Prius.

Constructorul bavarez a decis sa publice toate detaliile despre noul sau Sport Activity Vehicle, un model ciudat, greu de plasat intr-un segment anume, asemeni fratelui sau mai mare X6.
Totusi, eu personal il plasez langa R-Classe a concurentului sau, Mercedes-Benz.
Potrivit comunicatului emis de BMW, noul Seria 5 GT ofera publicului o pozitie la volan asemeni celei intalnite la SUV-uri, versatilitatea unui MPV si spatiul unui Seria 7.
Designul exterior nu s-a schimbat foarte mult, comparativ cu conceptul prezentat la Geneva in martie, SAV-ul imprumutand multe linii de la varful de gama Seria 7. Cu toate acestea, Seria 5 GT vine cu o tenta mai sportiva decat limuzina germanilor.
Seria 5 GT este dezvoltat pe viitoarea platforma a Seriei 5. Zvonurile sustin ca vom putea alege la aceasta masina motorizari pe benzina si diesel de la 235 de cai si pana la 408 CP. Pentru 550i GT.


Urmatoarea generatie Volkswagen Touran a fost fotografiata in timp ce era testata pe strazi tragand o remorca.
Desi pentru camuflaj este folosita actuala "fata" a modelului, sub aceasta exista partea tehnica a urmatorului model. Touran va prelua caracteristicile stilistice ale marcii, care pot fi deja vazute pe Scirocco, Golf VI si Polo. MPV-ul VW este pe piata din 2003 si a primit un facelift in 2007.
Speculantii spun ca VW se grabeste sa lanseze acest model deoarece fosta generatie se bazeaza pe o platforma mai costisitoare, cea de la Golf V. Mutarea pe platforma Golf VI va aduce avantaje financiare pentru producator.

Oficialii Automobile Bavaria i-au incredintat lui Andreea Esca un BMW X3. SUV-ul german inlocuieste modelul BMW Seria 5 Touring folosit anterior de vedeta.

Noul Rolls


O persoana cu spirit de observatie mai dezvoltat a reusit sa pozeze , fara camuflaj noul model Rolls-Royce Ghost la trecerea de feribot Calais - Dover in Anglia.
Aratand aproape identic cu conceptul 200EX, aceasta varianta de productie poate fi identica cu varianta ce va fi lansata la Salonul Auto de la Frankfurt. Diferentele dintre concept si aceasta varianta sunt mici, incluzand indicatoarele de semnal colorate, o bara fata reviziuita si un volan usor modificat.
Limuzina va avea un motor V12 twin-turbo de 6,6 litri ce va produce 544 cai putere. Pretul va fi destul de piperat, ajungand la peste 200 de mii de euro.

HAMANN a dat de curand publicitatii detalii despre cea mai noua lucrare a lor, cea de pe noul BMW seria 7. Exteriorul masiinii a fost "imbogatit" cu o noua bara de protectie fata ce inglobeaza "lumini" de rulat pe timpul zilei de tip LED. Doua spoilere sunt prezente pe acoperis si pe portbagaj. Patru tevi de esapament ies din bara spate. Pragurile fac si ele parte din pachetul aerodinamic si imbogatesc lookul masinii.
In ceea ce priveste jantele masinii, clientii au destul de furca cand trebuie sa aleaga intre diverse modele ce variaza de la 19 la 22 de inch.
Si motoarele au primit upgrade-uri de putere, 730d a "crescut" de la 245 de cai la 290 de cai.
Versiunile 730d si 740i au noi sisteme de suspensie ce aduc centrul de greutate al masii cu 40 de milimetri mai jos.
750i si 750Li, in schimb, au un alt tip de kit de coborare facut din doua arcuri montate pe sasiu. Accesoriile HAMANN nu puteau sa lipseasca de la un asemenea proiect. Astfel, din masini nu lipsesc detalii incantatoare cum ar fi pedalele din aliuminiu si covorasele cu logo.
Producatorul francez Peugeot a afirmat la mijlocul lunii mai ca toate cele 100 de exemplare ale editiei speciale 308 CC GT100 au fost deja "antamate" de clienti.
Aceasta este un model special ce a fost lansat pe piata britanica si are un motor de 150 de cai turbo de 1,6 litri. Masina este oferita in doua culori: negru Nera sau alb perlat.

Acestea sunt cele mai noi poze cu noua compacta Opel. Astra, va fi lansata la Salonul Auto de la Frankfurt, in septembrie. Influentata clar de Insignia cea de a 6-a generatie se bazeaza pe platforma Delta a GM pe care mai sunt montate si modelele Chevrolet Volt si Cruze. Seria va veni cu noi seturi de motoare ce vor include noi 1.4 si 1.6 turbo alimentate cu benzina.

Panamera - video oficial

Echipa de marketing a Porsche ne-a lasat recent, pentru delectare un film oficial de prezentare al noului Panamera.
Poate fi vizionat aici.

Micul stapan al inelelor


Cred cu tarie ca piticul porno si-ar cumpara masina asta daca ar da de bani… sau cel putin ar avea una asemanatoare. Oricum actualul proprietar al acestui VW Lupo are un simt al umorului cel putin ciudat, ma refer aici la numele masini: "Little Lord of the Rings". Stapanul “micului stapan al inelelor” demonstraza ca are si un gust dubios in ceea ce priveste modificarile de masini. In spatele acestui tuning ridicol se ascunde o grila Audi si niste jante Porsche 924.
Interiorul este conceput in stil 'Pimp my Ride' cu o tapiserie total noua, scaune noi fata si niste monitoare LCD, total inutile in locul banchetei din spate.
Brandul autohton Dacia a prezentat noul Sandero Stepway. Acesta se vrea a fi SUV-ul din portofoliul producatorului de sub “umbrela” Renault, da in realitate este doar un hatchback cu o garda la sol mai ridicata. Transmisia este tot fata si nu vom regasi nici o urma de tractiune integrala nici macar in caietele cu optiuni…

SEAT a prezentat la el acasa, la Salonul Auto de la Barcelona versiunea de strada a Ibiza Bocanegra. Hatch-ul “negru in cerul gurii” este mai agresiv decat Cupra si poate dezvolta pana la 180 cai doar dintr-un motor 1,4 dar cu sistem twin-turbo. In exterior au fost facute cateva schimbari subtile fata de Cupra si FR, in timp ce in interior domina elementele sport.

Rolls Vuitton sau, mai bine Bleah!!!

Am mai vazut Rolls Royce-uri modificate, dar nu inteleg nevoia unora de a face asa ceva. Un Rolls modificat e frumos, desi eu nu sunt de acord cu modificarea unor astfel de masini.
Continuand ideea, orice Phantom Drophead Coupe, dar nu si acesta… Acesta este o poseta pe roti de lux. Pe scurt, Louis Vuitton si-a adus aportul la un vehicul atat de vulgar incat le face sa paleasca si pana pe surorile Gabor. Saracul Rolls a capatat in urma unor modificari logourile LV cam peste tot si niste jante atat de mari incat par sincer de neam prost. E bine sa vedem asa ceva ca sa vedeti ca prostul gust nu are granite, nici limite si nici nu tine cont de clasele sociale.
Voi, cei cu Daciile Nike… nu sunteti singuri!!!

Chinezii sunt de neoprit. Avalansa de masini chinezesti care copiaza modele de prin toata lumea nu mai poate fi stavilita de nimeni. Acum presa din zona raporteaza ca o firma, de care nu am mai auzit pana acum, denumita Huatai Group, pregateste un sedan de dimensiuni medii care seamana cu Bentley Continental Flying Spur. Nu exista inca mai multe detalii despre masina dar Grupul VW ar trebui sa faca ceva in privinta faptului ca brandul britanic de traditie este copiat cu nerusinare.

Cupra pentru Politia Romana


Secţia de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române va primi spre testare un autoturism SEAT Leon Cupra de 240 CP pentru patrularea pe Autostrada Soarelui.
Exemplarul SEAT Leon Cupra se va afla în folosinţa Secţiei de Poliţie Autostrăzi pe întreaga perioadă a verii până în luna Noiembrie. Modelul oferit de Porsche România, importatorul mărcii SEAT, a fost dotat cu toate sistemele specifice maşinilor de Poliţie rutieră.
SEAT Leon Cupra este cel mai puternic model de serie al mărcii SEAT produs până în momentul de faţă. Cu o maşină ce accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,4 secunde şi atinge o viteză maximă de 247 km/h, Poliţia va avea la îndemână în premieră în România performanţe de excepţie la patrularea pe autostradă.
top