Cea mai rapida motocicleta de serie


Germanii au creat cea mai rapidă motocicletă de producţie de serie cu drept de circulaţie din lume. Modelul are un motor cu patru cilindri şi 16 supape care dezvoltă 220 CP. La viteze de peste 180 km/h, modelul poate să dezvolte chiar şi 280 CP graţie sistemului de admisie care preia aerul la viteză mare şi îl "împinge" direct în motor, această funcţie fiind însă limitată din probleme de tracţiune doar la viteze mari şi pentru perioade scurte de timp. Producţia acestui model va fi realizată în serie limitată la fabrică din Aalen, Germania. Fiecare exemplar Asphaltfighters Stormbringer are un preţ de pornire de 57.500 de euro. Modelul cântăreşte doar 195 de kilograme cu rezervorul plin şi este oferit alături de un costum de protecţie din fibră de carbon şi de o căsca de protecţie din Kevlar. Suspensia, poziţia la condus şi toate comenzile sunt modificate la fiecare exemplar în funcţie de dimensiunile şi masă pilotului, iar costumul oferit alături de motocicletă se asortează cu combinaţia de culori de pe motocicletă. Acceleraţia de la 0 la 300 de km/h este realizată în doar 13.9 secunde, în timp ce viteză maximă a acestei motociclete este de peste 320 km/h.

Lamborghini Urus

Lamborghini nu este unul dintre acei contructori care răspunde imediat la orice nişă deschisă de competitori. Dar compania a fost fondată tocmai pentru a concura cu Ferrari, iar rivalitatea lor a creat de mult ori legende.
Lamborghini dezvoltă în prezent un nou model denumit Urus şi care va concura cu viitorul Ferrari Enzo. Acest model va fi cu totul distinct faţă de înlocuitorul lui Murcielago, denumit Jota.
Urus va avea o versiune modificată a şasiului de pe Jota, realizată din fibră de carbon. Caroseria modelului Urus va fi şi ea realizată din acelaşi material şi va fi echipată cu elemente aerodinamice active.
Urus va avea acelaşi motor V12 de 6 litri de pe Jota, dar într-o variantă de putere mai mare, ce se va apropia de 800 de cai putere.
Jota va debuta pe pieţele auto anul viitor, în timp ce Urus va fi prezent în showroom-uri din 2012.

Leon FR de la Je Design



Specialistii de tuning de la JE Design planuiesc sa lanseze viziunea lor asupra lui Seat Leon FR la Salonul Auto de la Essen din Germania.
Pachetele de performanta includ upgradeuri pentru variantele TSI (benzina) si TDI (diesel). In ultima sa forma, TSI-ul de 2 litri are o putere de 211 de cai si un cuplu de 280 de Nm. Cu kitul JE Design ce costa 1.499 de euro, puterea motorului este "adusa" la 270 de cai si cuplul la 335 Nm.
Dieselul care in varianta stock are 170 de cai, "ajunge" la 204 CP si un cuplu de 380 Nm. Pretul kitului pentru TDI este de 1,339 Euro.
Cat despre celelalte accesorii, arcurile ce coboara masina cu 35 de mm costa 159 de euro, suspensia sport cista 979 euro. Par jantele de 19 inch cu tot cu pneuri costa 2.930 setul.
Pentru exterior, JE Design ofera multiple modificari precum "pleoape" pentru blocurile optice fata (la 89 euro), lumini de pozitie de tip LED (€299) si un pachet aerodinamic ce cuprinde un spoiler frontal (€279), praguri (€299), sistem de evacuare cu patru tevi (€899) si usi de tip Lambo (€1.499).
Modificarea tapiseriei interioare costa 1.599 euro), dar mai pot fi montate si alte gadget-uri, chiar si un sistem de masaj pentru locurile din fata.

Fiat 500 Abarth-Ferraris


Romeo Ferraris, o firmă de tuning din Italia care se ocupă şi de modificarea maşinilor pentru curse a anunţat că va lua parte în cursă de "6 ore de la Vallelunga" cu un model special de Fiat 500 Abarth. Hatchul "rău" cu caroserie de fibră de carbon are un motor 1.4 l modificat din greu, turbo cu patru cilindri care produce 360 de cai putere. Nimic nu se poate întrece în spectaculozitate cu această maşină, bine poate doar imensul său eleron spate.

Duster ice-racer



Dacia, sau mai exact, Renault, a dat publicităţii primele informaţii tehnice şi fotografii a viitorului Duster, un 4x4 ce va fi prezentat în premieră la Geneva, anul viitor.
Deşi această variantă de competiţie nu va avea nimic altceva în comun în afară de siluetă cu viitorul produs de serie, putem să ne facem câteva idei despre cum va arăta viitoarea Dacia Duster.
Modelul competiţional a fost dezvoltat de Renault Sport Technologies. Sub caroseria de fibră de sticlă, Duster ice-racer are un şasiu tubular care susţine un motor V6 de 3 litri cu 24 de valve montat pe partea spate. Propulsorul produs de Alianţa Renault-Nissan are o putere de 350 de cai şi un cuplu maxim de 360 Nm la 5.500 rpm.
Această versiune de competiţie, ce va fi condusă în seria Trophée Andros de Alian Prost (campion modial al F1), cântăreşte doar 950 kg.

M3 GTS




Divizia M de la BMW a prezentat prima imagine a celei mai puternice şi uşoare versiuni M3. Aşteptată să debuteze în 2010, versiunea a fost botezată GTS. Deşi este construit cu precădere pentru circuit, noul BMW M3 GTS poate fi omologat şi pentru şosea, BMW punând la dispoziţia celor interesaţi întregul suport pentru realizarea schimbărilor necesare în acest sens. Noul M3 GTS se diferenţiază de celelalte versiuni clasice standard ale gamei prin nişte elemente estetice care dezvăluie încă din start faptul că noua versiune supersport are la bază un model deja radical, 320si, utilizat de bavarezi în cadrul campionatului mondial de turisme (WTCC). Astfel, spre deosebire de M3-ul standard, GTS vine cu un spoiler cu prize de aer imense, cu un splitter frontal şi cu un eleron posterior ajustabil de mărime considerabilă. În plus, grilă clasică BMW este finisată într-o nuanţa închisă. Printre celelalte modificări se numără apariţia unui plafon din fibră de carbon şi renunţarea la materialul care asigură în mod normal izolarea fonică a habitaclului, scopul fiind acela de a coborî cât mai mult posibil masa proprie a modelului. Habitaclul este mai degrabă spartan decât clasic, cu fibră de carbon şi câteva inserţii de piele Alcantara înlocuind toate elementele clasice ale modelului german. Per total, germanii au scăzut masa M3-ului cu 155 de kilograme, o diferenţă foarte mare între două versiuni ale aceluiaşi model, mai ales având în vedere că M3-ul clasic este Sub capotă, M3 GTS dispune de o versiune revizuită a unităţii V8 de 4.0 litri de pe clasicul M3. În cazul lui M3 GTS, capcaitatea cilindrică urcă însă până la 4.4 litri datorită modificării alezajului. Deşi BMW nu a publicat date exacte legate de puterea pe care o dezvoltă noul motor, primele indicii arată că vorbim de 30 de căi în plus faţă de versiunea clasică M3. Acest lucru înseamnă că M3 GTS va dispune de circa 450 de căi putere, cifră care induce un raport putere/masă de top: 300 CP/tonă. La nivel tehnic, divizia M a schimbat atât suspensiile, care şi-au modificat întreagă geometrie, cât şi sistemul de frânare şi transmisia. Acesta din urmă este de tip Drivelogic, este semnată Getrag şi şi-a modificat rapoartele în comparaţie cu versiunea de bază M3 pentru că timpul de schimbare a vitezelor să fie redus la minimum.

Francezii de la Renault vor prezenta noul model Gordini pe 10 noiembrie. Directorul de marketing Stephen Norman va dezvălui toate detaliile acestei mărci abia în data anunţata mai sus. Cel mai probabil, divizia Gordini a celor de la Renault va oferi versiuni sportive ale modelelor existente deja în gamă producătorului francez, iar primul model modificat va fi Twingo.
Gordini nu va fi o marca de sine stătătoare, ci doar un nivel de echipare superior disponibil pentru modelele Renault. În cazul acesta, destinantia modelelor RenaultSport rămâne sub semnul întrebării, deoarece Renault ar produce două versiuni de performanţă ale aceluiaşi model, sau nu toate modelele Renault vor beneficia de aceste versiuni, respectiv unele modele vor avea o versiune RenaultSport, pe când altele vor avea o versiune Gordini. În urmă cu ceva vreme, Renault a anunţat că modelele Gordini vor oferi un nivel superior de dotări, echivalent cu vârful gamei, iar veleităţile sportive ale acestora au fost "uitate" din descriere. Versiunile Gordini se vor diferenţia de celelalte modele Renault prin intermediul vopselei albastre şi a dungilor albe longitudinale, precum şi prin dotările oferite.
top