SARBATORI FERICITE!!!


Ford Fiesta - Masina Anului 2010 in Romania



Noua generatie Ford Fiesta este castigatoarea titlului "Masina anului 2010 in Romania", distinctie acordata de catre Asociatia Presei Auto din Romania (APAR). Ford Fiesta a reusit sa castige concursul de anul acesta, depasind marele favorit, Volkswagen Polo care are deja in palmares titlul de "Masina Anului 2010 in Europa".
Ford Fiesta s-a batut cu alte noua masini in finala pentru distinctia de Masina Anului 2010 in Romania. Celelalte finaliste au fost Chevfrolet Cruze, Hyundai i20, Mazda 3, Opel Astra, Peugeot 206 Plus, Renault Fluence, VW Polo, Toyota Avensis si Kia Soul.

Update (A1 in street-art)


Cei de la Audi au lansat oficial micro-siteul dedicat jurnalistilor care vor sa asiste la numaratoarea de pana la aparitia noului A1.
Subcompacta va avea mai putin de 4 metri in lungime. Cu aceasta masina, germanii vor sa aiba acelasi succes pe care l-au avut cu A3 si A4. Rupert Stadler, Presedintele consiliului de administratie al AUDI AG spune ca Audi A1 va fi lansat la show-ul de la Geneva din 2010.

Bat-limo









Recunosc, mă incită Batmobilele, cu atât mai mult acesta venită în formă de limuzină.
Probabil că Bruce Wayne nici nu visă la nebunia asta, dar uite că sunt unii care s-au gândit că o limuzină inspirată din Batmobilul din filmele lui Tim Burton ar fi deosebită.



Săptămâna asta, Dacia a anunţat toate detaliile referitoare la primul său SUV - Duster. Maşina are un design care, personal nu cred că va rupe gura târgului.
Bosajele şi partea spate "seamănă” un pic cu cele de la Dodge Nitro, iar partea faţă arată că designerul nu a fost în cea mai bună formă.
Criticii din presa internaţională au afirmat despre acest model că va fi variantă modernă a Lada Niva. Dacia va lansa modelul Duster, în două versiuni, 4X2 şi 4X4, în Europa, Turcia, Algeria şi Maroc în primăvara anului viitor, iar din iunie 2010 sub marca Renault în Ucraina, Orientul Mijlociu şi Africa, a anunţat, marţi, compania.
Uzina de la Mioveni va produce vehiculele destinate tuturor acestor pieţe, atât sub marca Dacia, cât şi Renault. Uzina, cu o capacitate actuală de producţie de 350.000 maşini pe an, va continua să realizeze şi celelalte modele ale mărcii.
"Expansiunea Duster va continua şi în 2011. În ţările din Golful Persic modelul va fi disponibil sub marca Renault începând din acel an, vehiculele urmând a fi produse de uzina de la Mioveni. Duster va fi produs şi în Brazilia şi Rusia, începând cu 2011", se arată într-un comunicat al Automobile Dacia.
Dacia Duster va fi disponibil, în versiunile 4X2 şi 4X4, cu o motorizare pe benzină cu o capacitate cilindrică de 1.6 şi 110 CP, precum şi cu două motoare diesel - capacitate cilindrică 1.5 şi 85 CP, respectiv 1.5 capacitate cilindrică şi 105 CP.
Modelul va avea un consum redus de carburant, potrivit constructorului, care susţine că maşinile diesel vor emite sub 140g CO2/km în versiunea 4X2 şi mai puţin de 150g CO2/km pentru 4X4.
Dacia Duster beneficiază, în versiunea de serie, de două airbag-uri frontale şi de centuri de siguranţă în 3 puncte. În funcţie de versiune sunt disponibile două airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din faţă.
Modelul are o lungime de 4,31 metri şi o lăţime de 1,82 metri.
Prin dimensiunile maşinii, noul model se înscrie în clasa compactă, dar va avea un preţ care "aminteşte mai curând de cel al modelelor de clasă mică", se mai arată în comunicat.
Producătorul auto, deţinut de grupul francez Renault, va oferi o garanţie de trei ani sau 100.000 de kilometri.
Acesta este al 6-lea vehicul al gamei Dacia, după Sandero, Logan, Logan MCV şi vehiculele utilitare Logan VAN şi Logan Pick-Up.

Un SUV Citroen mai putin plictisitor




Creatura prezentata in poze se numeste D-Crosser si e un produs custom. Se numeste D-Crosser si combina o caroserie modificata de la Citroen DS-ul clasic si lantul cinematic al unuia dintre cele mai capabile masini 4x4, Toyota Land Cruiser.



Audi a prezentat cea de-a treia generatie a lui A8, varful de gama al producatorului german. Lansat in premiera in 1994, A8 s-a maturizat si iese pe piata cu un design care amesteca cu succes sportivitatea si eleganta distinctiva.
EXTERIOR
Noul Audi A8 masoara 5.1 metri in lungime, 1.95 metri in latime si 1.46 metri in inaltime. Ampatamentul atinge 2.99 metri. Linia generala a modelului german atinge coarda sensibila a iubitorilor modelelor coupe. Designul exterior este imprumutat de la fratii mai mici A4 si A5, liniile si tusele particulare fiind insa evident evoluate. Grila single frame specifica Audi revine in actualitate pe noul Audi A8 cu un contur mai clar, angular. In sfarsit, blocurile optice frontale si posterioara pastreaza stampila de eleganta Audi. Farurile se individualizeaza printr-o bagheta LED franta care anima intreaga parte frontala a masinii, aceasta fiind incadrata de o serie de LED-uri rotunde care subliniaza aspectul impetuos al modelului Audi. In spate, aceeasi tehnologie LED a fost implementata de Audi la nivelul stopurilor, care vor fi recunoscute si ele foarte usor pe strada. Fiecare client care va alege noul A8 va putea sa aleaga jante care variaza ca marime intre 17 si 21 de inch. Portbagajul noului A8 ajunge la 510 litri, volum care in limbajul proprietarilor de Audi este echivalentul a patru genti de golf.
INTERIOR
Interiorul noului A8 se distinge prin materiale si solutii care se adreseaza tuturor simturilor. Instrumentarul de bord este clar individualizat in designul general al bordului, in timp ce plansa de bord simpla aminteste de liniile exterioare elegante. Consola centrala reprezinta punctul forte al habitaclului noului A8, pe aceasta fiind asezate comenzile sistemului de climatizare, cele ale panoului multimedia si ale interfatei MMI. Materialele utilizate se ridica la cel mai inalt nivel din punctul de vedere al calitatii percepute. Audi ofera cinci nuante de baza pentru habitaclu si trei versiuni de culoare pentru plafon. Evident, din pachet nu sunt excluse diversele tipuri de piele disponibile, printre acestea numarandu-se si un set Alcantara.
Scaunele ofera reglaj electronic pe 12 directii in standard si pe 22 de directii in cazul in care clientul alege pachetul confort. Acestea sunt incalzite si ventilate pe trei niveluri. Sistemul de aer conditionat functioneaza independent in toate cele patru zone ale masinii, pasagerii din spate fiind gratulati cu o functie de masaj.
MOTOARE
In momentul lansarii, Audi A8 va fi disponibil pe piata impreuna cu doua motoare cu opt cilindri, unul diesel si unul pe benzina. Ulterior, in gama A8 vor intra alte doua motoare cu sase cilindri.
- Motorul V8 de 4.2 litri pe benzina dezvolta 372 de cai putere si atinge 445 Nm la 3500 rpm. Acesta vine in plus cu 22 de cai fata de motorul pe care il inlocuieste iar consumul mediu mixt anuntat de Audi se afla cu 13% sub media tuturor motoarelor prezente pe modelele constructorului german si ajunge la 9.5 litri/100 km. Acceleratia 0-100 km/h are loc in 5.7 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.
- Motorul V8 TDI de 4.2 litri dezvolta 350 CP si 800 Nm si este capabil sa duca noul A8 de la 0 la 100 km/h in 5.5 secunde, in conditiile unei viteze de varf de 250 km/h. Consumul declarat al unitatii diesel este de 7.6 litri/100 km.
- Motoarele V6 TDI de 3.0 litri care dezvolta 250, respectiv 204 CP vor fi lansate pe piata de Audi in cursul verii anului 2010, acestea urmand sa beneficieze in standard de un sistem Start&Stop. Versiunea de 204 CP va fi cea mai economica din segmentul sedanurilor premium de clasa superioara, consumul mediu mixt al acesteia fiind de doar 6.0 litri/100 km.
Ulterior, Audi va scoate in gama lui A8 un motor cu patru cilindri si, foarte probabil, un W12 de inalta performanta. Versiunea sportiva S8 va beneficia de aportul de putere al unui V10 Turbo. Fanii motorizarilor "verzi" se vor putea baza si ei pe o viitoare motorizare hibrida, insa nu se cunoaste exact momentul lansarii de piata a acesteia.
TRANSMISIE/SASIU/SUSPENSII
Clientii care vor comanda noul Audi impreuna cu motoarele V8 vor avea la dispozitie o noua generatie a transmisiei automate Tiptronic cu opt rapoarte si, evident, sistemul de tractiune integrala quattro, prezent in versiunea standard pe TDI-ul de 4.2 litri. Sper deosebire de generatia precedenta, care transmitea cuplul in proportie 50/50 pe fata si spate, noul A8 beneficiaza permanent de 60% din cuplu pe rotile din spate, ceea ce se traduce, spun inginerii Audi, printr-un comportament mult mai sportiv pe sosea. Mai mult, versiunea TDI de 4.2 litri dispune in standard si de un diferential sport care imbunatateste si mai mult performantele la rulare ale modelului german.
Sefii Audi sustin ca noul A8 reprezinta cea mai sportiva varianta in segmentul sau din punctul de vedere al sasiului, care a fost dezvoltat pentru ca distributia maselor pe axe sa fie foarte echilibrata. Sasiul este realizat in intregime din aluminiu, iar suspensiile pneumatice fac parte din meniul standard oferit de Audi.
MULTIMEDIA
La nivelul ofertei multimedia, noul A8 se distinge printr-un sistem audio semnt Bang&Olufsen care scoate 1400W prin cele 19 difuzoare din habitaclu. Sistemul MMI (MultiMedia Interface) poate fi actionat printr-un touchpad - o noutate absoluta semnata Audi - prin care soferul poate comanda diferite setari si actiuni ale sistemului de navigatie 3D HD si ale telefonului. De exemplu, in momentul in care vreti sa formati un numar de telefon, "desenati" cu degetul pe touchpad cifrele acestuia, iar sistemul le recunoaste automat.
DATE TEHNICE AUDI A8 (pentru 4 modele de baza)

Audi A8 4.2 FSI
Audi A8 3.0 TDI 204 CP
Audi A8 3.0 TDI 250 CP
Audi A8 4.2 TDI
Motor
V8 benzina, 32S
V6 Tdiesel, 24S
V6 Tdiesel, 24S
V8 Tdiesel, 32S
Cilindree (cm3)
4.163
2.967
2.967
4.134
Transmisie
BVA 8
BVA 8
BVA 8
BVA 8
Putere (CP)
372
204
250
350
Cuplu (Nm/rpm)
445 la 3.500
n/a
550 la 1.500
800 la 1.750
0-100 km/h (s)
5,7
n/a
6,6
5,5
Consum (l/100 km)
9,5
6
6,6
7,6
CO2 (g/km)
219
159
174
199
Dimensiuni (L/l/h)
5,14/1,95/1,46 m
5,14/1,95/1,46 m
5,14/1,95/1,46 m
5,14/1,95/1,46 m
Volum portbagaj
510 litri
510 litri
510 litri
510 litri
top