SARBATORI FERICITE!!!


Ford Fiesta - Masina Anului 2010 in Romania



Noua generatie Ford Fiesta este castigatoarea titlului "Masina anului 2010 in Romania", distinctie acordata de catre Asociatia Presei Auto din Romania (APAR). Ford Fiesta a reusit sa castige concursul de anul acesta, depasind marele favorit, Volkswagen Polo care are deja in palmares titlul de "Masina Anului 2010 in Europa".
Ford Fiesta s-a batut cu alte noua masini in finala pentru distinctia de Masina Anului 2010 in Romania. Celelalte finaliste au fost Chevfrolet Cruze, Hyundai i20, Mazda 3, Opel Astra, Peugeot 206 Plus, Renault Fluence, VW Polo, Toyota Avensis si Kia Soul.

Update (A1 in street-art)


Cei de la Audi au lansat oficial micro-siteul dedicat jurnalistilor care vor sa asiste la numaratoarea de pana la aparitia noului A1.
Subcompacta va avea mai putin de 4 metri in lungime. Cu aceasta masina, germanii vor sa aiba acelasi succes pe care l-au avut cu A3 si A4. Rupert Stadler, Presedintele consiliului de administratie al AUDI AG spune ca Audi A1 va fi lansat la show-ul de la Geneva din 2010.

Bat-limo









Recunosc, mă incită Batmobilele, cu atât mai mult acesta venită în formă de limuzină.
Probabil că Bruce Wayne nici nu visă la nebunia asta, dar uite că sunt unii care s-au gândit că o limuzină inspirată din Batmobilul din filmele lui Tim Burton ar fi deosebită.



Săptămâna asta, Dacia a anunţat toate detaliile referitoare la primul său SUV - Duster. Maşina are un design care, personal nu cred că va rupe gura târgului.
Bosajele şi partea spate "seamănă” un pic cu cele de la Dodge Nitro, iar partea faţă arată că designerul nu a fost în cea mai bună formă.
Criticii din presa internaţională au afirmat despre acest model că va fi variantă modernă a Lada Niva. Dacia va lansa modelul Duster, în două versiuni, 4X2 şi 4X4, în Europa, Turcia, Algeria şi Maroc în primăvara anului viitor, iar din iunie 2010 sub marca Renault în Ucraina, Orientul Mijlociu şi Africa, a anunţat, marţi, compania.
Uzina de la Mioveni va produce vehiculele destinate tuturor acestor pieţe, atât sub marca Dacia, cât şi Renault. Uzina, cu o capacitate actuală de producţie de 350.000 maşini pe an, va continua să realizeze şi celelalte modele ale mărcii.
"Expansiunea Duster va continua şi în 2011. În ţările din Golful Persic modelul va fi disponibil sub marca Renault începând din acel an, vehiculele urmând a fi produse de uzina de la Mioveni. Duster va fi produs şi în Brazilia şi Rusia, începând cu 2011", se arată într-un comunicat al Automobile Dacia.
Dacia Duster va fi disponibil, în versiunile 4X2 şi 4X4, cu o motorizare pe benzină cu o capacitate cilindrică de 1.6 şi 110 CP, precum şi cu două motoare diesel - capacitate cilindrică 1.5 şi 85 CP, respectiv 1.5 capacitate cilindrică şi 105 CP.
Modelul va avea un consum redus de carburant, potrivit constructorului, care susţine că maşinile diesel vor emite sub 140g CO2/km în versiunea 4X2 şi mai puţin de 150g CO2/km pentru 4X4.
Dacia Duster beneficiază, în versiunea de serie, de două airbag-uri frontale şi de centuri de siguranţă în 3 puncte. În funcţie de versiune sunt disponibile două airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din faţă.
Modelul are o lungime de 4,31 metri şi o lăţime de 1,82 metri.
Prin dimensiunile maşinii, noul model se înscrie în clasa compactă, dar va avea un preţ care "aminteşte mai curând de cel al modelelor de clasă mică", se mai arată în comunicat.
Producătorul auto, deţinut de grupul francez Renault, va oferi o garanţie de trei ani sau 100.000 de kilometri.
Acesta este al 6-lea vehicul al gamei Dacia, după Sandero, Logan, Logan MCV şi vehiculele utilitare Logan VAN şi Logan Pick-Up.

Un SUV Citroen mai putin plictisitor




Creatura prezentata in poze se numeste D-Crosser si e un produs custom. Se numeste D-Crosser si combina o caroserie modificata de la Citroen DS-ul clasic si lantul cinematic al unuia dintre cele mai capabile masini 4x4, Toyota Land Cruiser.



Audi a prezentat cea de-a treia generatie a lui A8, varful de gama al producatorului german. Lansat in premiera in 1994, A8 s-a maturizat si iese pe piata cu un design care amesteca cu succes sportivitatea si eleganta distinctiva.
EXTERIOR
Noul Audi A8 masoara 5.1 metri in lungime, 1.95 metri in latime si 1.46 metri in inaltime. Ampatamentul atinge 2.99 metri. Linia generala a modelului german atinge coarda sensibila a iubitorilor modelelor coupe. Designul exterior este imprumutat de la fratii mai mici A4 si A5, liniile si tusele particulare fiind insa evident evoluate. Grila single frame specifica Audi revine in actualitate pe noul Audi A8 cu un contur mai clar, angular. In sfarsit, blocurile optice frontale si posterioara pastreaza stampila de eleganta Audi. Farurile se individualizeaza printr-o bagheta LED franta care anima intreaga parte frontala a masinii, aceasta fiind incadrata de o serie de LED-uri rotunde care subliniaza aspectul impetuos al modelului Audi. In spate, aceeasi tehnologie LED a fost implementata de Audi la nivelul stopurilor, care vor fi recunoscute si ele foarte usor pe strada. Fiecare client care va alege noul A8 va putea sa aleaga jante care variaza ca marime intre 17 si 21 de inch. Portbagajul noului A8 ajunge la 510 litri, volum care in limbajul proprietarilor de Audi este echivalentul a patru genti de golf.
INTERIOR
Interiorul noului A8 se distinge prin materiale si solutii care se adreseaza tuturor simturilor. Instrumentarul de bord este clar individualizat in designul general al bordului, in timp ce plansa de bord simpla aminteste de liniile exterioare elegante. Consola centrala reprezinta punctul forte al habitaclului noului A8, pe aceasta fiind asezate comenzile sistemului de climatizare, cele ale panoului multimedia si ale interfatei MMI. Materialele utilizate se ridica la cel mai inalt nivel din punctul de vedere al calitatii percepute. Audi ofera cinci nuante de baza pentru habitaclu si trei versiuni de culoare pentru plafon. Evident, din pachet nu sunt excluse diversele tipuri de piele disponibile, printre acestea numarandu-se si un set Alcantara.
Scaunele ofera reglaj electronic pe 12 directii in standard si pe 22 de directii in cazul in care clientul alege pachetul confort. Acestea sunt incalzite si ventilate pe trei niveluri. Sistemul de aer conditionat functioneaza independent in toate cele patru zone ale masinii, pasagerii din spate fiind gratulati cu o functie de masaj.
MOTOARE
In momentul lansarii, Audi A8 va fi disponibil pe piata impreuna cu doua motoare cu opt cilindri, unul diesel si unul pe benzina. Ulterior, in gama A8 vor intra alte doua motoare cu sase cilindri.
- Motorul V8 de 4.2 litri pe benzina dezvolta 372 de cai putere si atinge 445 Nm la 3500 rpm. Acesta vine in plus cu 22 de cai fata de motorul pe care il inlocuieste iar consumul mediu mixt anuntat de Audi se afla cu 13% sub media tuturor motoarelor prezente pe modelele constructorului german si ajunge la 9.5 litri/100 km. Acceleratia 0-100 km/h are loc in 5.7 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.
- Motorul V8 TDI de 4.2 litri dezvolta 350 CP si 800 Nm si este capabil sa duca noul A8 de la 0 la 100 km/h in 5.5 secunde, in conditiile unei viteze de varf de 250 km/h. Consumul declarat al unitatii diesel este de 7.6 litri/100 km.
- Motoarele V6 TDI de 3.0 litri care dezvolta 250, respectiv 204 CP vor fi lansate pe piata de Audi in cursul verii anului 2010, acestea urmand sa beneficieze in standard de un sistem Start&Stop. Versiunea de 204 CP va fi cea mai economica din segmentul sedanurilor premium de clasa superioara, consumul mediu mixt al acesteia fiind de doar 6.0 litri/100 km.
Ulterior, Audi va scoate in gama lui A8 un motor cu patru cilindri si, foarte probabil, un W12 de inalta performanta. Versiunea sportiva S8 va beneficia de aportul de putere al unui V10 Turbo. Fanii motorizarilor "verzi" se vor putea baza si ei pe o viitoare motorizare hibrida, insa nu se cunoaste exact momentul lansarii de piata a acesteia.
TRANSMISIE/SASIU/SUSPENSII
Clientii care vor comanda noul Audi impreuna cu motoarele V8 vor avea la dispozitie o noua generatie a transmisiei automate Tiptronic cu opt rapoarte si, evident, sistemul de tractiune integrala quattro, prezent in versiunea standard pe TDI-ul de 4.2 litri. Sper deosebire de generatia precedenta, care transmitea cuplul in proportie 50/50 pe fata si spate, noul A8 beneficiaza permanent de 60% din cuplu pe rotile din spate, ceea ce se traduce, spun inginerii Audi, printr-un comportament mult mai sportiv pe sosea. Mai mult, versiunea TDI de 4.2 litri dispune in standard si de un diferential sport care imbunatateste si mai mult performantele la rulare ale modelului german.
Sefii Audi sustin ca noul A8 reprezinta cea mai sportiva varianta in segmentul sau din punctul de vedere al sasiului, care a fost dezvoltat pentru ca distributia maselor pe axe sa fie foarte echilibrata. Sasiul este realizat in intregime din aluminiu, iar suspensiile pneumatice fac parte din meniul standard oferit de Audi.
MULTIMEDIA
La nivelul ofertei multimedia, noul A8 se distinge printr-un sistem audio semnt Bang&Olufsen care scoate 1400W prin cele 19 difuzoare din habitaclu. Sistemul MMI (MultiMedia Interface) poate fi actionat printr-un touchpad - o noutate absoluta semnata Audi - prin care soferul poate comanda diferite setari si actiuni ale sistemului de navigatie 3D HD si ale telefonului. De exemplu, in momentul in care vreti sa formati un numar de telefon, "desenati" cu degetul pe touchpad cifrele acestuia, iar sistemul le recunoaste automat.
DATE TEHNICE AUDI A8 (pentru 4 modele de baza)

Audi A8 4.2 FSI
Audi A8 3.0 TDI 204 CP
Audi A8 3.0 TDI 250 CP
Audi A8 4.2 TDI
Motor
V8 benzina, 32S
V6 Tdiesel, 24S
V6 Tdiesel, 24S
V8 Tdiesel, 32S
Cilindree (cm3)
4.163
2.967
2.967
4.134
Transmisie
BVA 8
BVA 8
BVA 8
BVA 8
Putere (CP)
372
204
250
350
Cuplu (Nm/rpm)
445 la 3.500
n/a
550 la 1.500
800 la 1.750
0-100 km/h (s)
5,7
n/a
6,6
5,5
Consum (l/100 km)
9,5
6
6,6
7,6
CO2 (g/km)
219
159
174
199
Dimensiuni (L/l/h)
5,14/1,95/1,46 m
5,14/1,95/1,46 m
5,14/1,95/1,46 m
5,14/1,95/1,46 m
Volum portbagaj
510 litri
510 litri
510 litri
510 litri

Cea mai rapida motocicleta de serie


Germanii au creat cea mai rapidă motocicletă de producţie de serie cu drept de circulaţie din lume. Modelul are un motor cu patru cilindri şi 16 supape care dezvoltă 220 CP. La viteze de peste 180 km/h, modelul poate să dezvolte chiar şi 280 CP graţie sistemului de admisie care preia aerul la viteză mare şi îl "împinge" direct în motor, această funcţie fiind însă limitată din probleme de tracţiune doar la viteze mari şi pentru perioade scurte de timp. Producţia acestui model va fi realizată în serie limitată la fabrică din Aalen, Germania. Fiecare exemplar Asphaltfighters Stormbringer are un preţ de pornire de 57.500 de euro. Modelul cântăreşte doar 195 de kilograme cu rezervorul plin şi este oferit alături de un costum de protecţie din fibră de carbon şi de o căsca de protecţie din Kevlar. Suspensia, poziţia la condus şi toate comenzile sunt modificate la fiecare exemplar în funcţie de dimensiunile şi masă pilotului, iar costumul oferit alături de motocicletă se asortează cu combinaţia de culori de pe motocicletă. Acceleraţia de la 0 la 300 de km/h este realizată în doar 13.9 secunde, în timp ce viteză maximă a acestei motociclete este de peste 320 km/h.

Lamborghini Urus

Lamborghini nu este unul dintre acei contructori care răspunde imediat la orice nişă deschisă de competitori. Dar compania a fost fondată tocmai pentru a concura cu Ferrari, iar rivalitatea lor a creat de mult ori legende.
Lamborghini dezvoltă în prezent un nou model denumit Urus şi care va concura cu viitorul Ferrari Enzo. Acest model va fi cu totul distinct faţă de înlocuitorul lui Murcielago, denumit Jota.
Urus va avea o versiune modificată a şasiului de pe Jota, realizată din fibră de carbon. Caroseria modelului Urus va fi şi ea realizată din acelaşi material şi va fi echipată cu elemente aerodinamice active.
Urus va avea acelaşi motor V12 de 6 litri de pe Jota, dar într-o variantă de putere mai mare, ce se va apropia de 800 de cai putere.
Jota va debuta pe pieţele auto anul viitor, în timp ce Urus va fi prezent în showroom-uri din 2012.

Leon FR de la Je Design



Specialistii de tuning de la JE Design planuiesc sa lanseze viziunea lor asupra lui Seat Leon FR la Salonul Auto de la Essen din Germania.
Pachetele de performanta includ upgradeuri pentru variantele TSI (benzina) si TDI (diesel). In ultima sa forma, TSI-ul de 2 litri are o putere de 211 de cai si un cuplu de 280 de Nm. Cu kitul JE Design ce costa 1.499 de euro, puterea motorului este "adusa" la 270 de cai si cuplul la 335 Nm.
Dieselul care in varianta stock are 170 de cai, "ajunge" la 204 CP si un cuplu de 380 Nm. Pretul kitului pentru TDI este de 1,339 Euro.
Cat despre celelalte accesorii, arcurile ce coboara masina cu 35 de mm costa 159 de euro, suspensia sport cista 979 euro. Par jantele de 19 inch cu tot cu pneuri costa 2.930 setul.
Pentru exterior, JE Design ofera multiple modificari precum "pleoape" pentru blocurile optice fata (la 89 euro), lumini de pozitie de tip LED (€299) si un pachet aerodinamic ce cuprinde un spoiler frontal (€279), praguri (€299), sistem de evacuare cu patru tevi (€899) si usi de tip Lambo (€1.499).
Modificarea tapiseriei interioare costa 1.599 euro), dar mai pot fi montate si alte gadget-uri, chiar si un sistem de masaj pentru locurile din fata.

Fiat 500 Abarth-Ferraris


Romeo Ferraris, o firmă de tuning din Italia care se ocupă şi de modificarea maşinilor pentru curse a anunţat că va lua parte în cursă de "6 ore de la Vallelunga" cu un model special de Fiat 500 Abarth. Hatchul "rău" cu caroserie de fibră de carbon are un motor 1.4 l modificat din greu, turbo cu patru cilindri care produce 360 de cai putere. Nimic nu se poate întrece în spectaculozitate cu această maşină, bine poate doar imensul său eleron spate.

Duster ice-racer



Dacia, sau mai exact, Renault, a dat publicităţii primele informaţii tehnice şi fotografii a viitorului Duster, un 4x4 ce va fi prezentat în premieră la Geneva, anul viitor.
Deşi această variantă de competiţie nu va avea nimic altceva în comun în afară de siluetă cu viitorul produs de serie, putem să ne facem câteva idei despre cum va arăta viitoarea Dacia Duster.
Modelul competiţional a fost dezvoltat de Renault Sport Technologies. Sub caroseria de fibră de sticlă, Duster ice-racer are un şasiu tubular care susţine un motor V6 de 3 litri cu 24 de valve montat pe partea spate. Propulsorul produs de Alianţa Renault-Nissan are o putere de 350 de cai şi un cuplu maxim de 360 Nm la 5.500 rpm.
Această versiune de competiţie, ce va fi condusă în seria Trophée Andros de Alian Prost (campion modial al F1), cântăreşte doar 950 kg.

M3 GTS




Divizia M de la BMW a prezentat prima imagine a celei mai puternice şi uşoare versiuni M3. Aşteptată să debuteze în 2010, versiunea a fost botezată GTS. Deşi este construit cu precădere pentru circuit, noul BMW M3 GTS poate fi omologat şi pentru şosea, BMW punând la dispoziţia celor interesaţi întregul suport pentru realizarea schimbărilor necesare în acest sens. Noul M3 GTS se diferenţiază de celelalte versiuni clasice standard ale gamei prin nişte elemente estetice care dezvăluie încă din start faptul că noua versiune supersport are la bază un model deja radical, 320si, utilizat de bavarezi în cadrul campionatului mondial de turisme (WTCC). Astfel, spre deosebire de M3-ul standard, GTS vine cu un spoiler cu prize de aer imense, cu un splitter frontal şi cu un eleron posterior ajustabil de mărime considerabilă. În plus, grilă clasică BMW este finisată într-o nuanţa închisă. Printre celelalte modificări se numără apariţia unui plafon din fibră de carbon şi renunţarea la materialul care asigură în mod normal izolarea fonică a habitaclului, scopul fiind acela de a coborî cât mai mult posibil masa proprie a modelului. Habitaclul este mai degrabă spartan decât clasic, cu fibră de carbon şi câteva inserţii de piele Alcantara înlocuind toate elementele clasice ale modelului german. Per total, germanii au scăzut masa M3-ului cu 155 de kilograme, o diferenţă foarte mare între două versiuni ale aceluiaşi model, mai ales având în vedere că M3-ul clasic este Sub capotă, M3 GTS dispune de o versiune revizuită a unităţii V8 de 4.0 litri de pe clasicul M3. În cazul lui M3 GTS, capcaitatea cilindrică urcă însă până la 4.4 litri datorită modificării alezajului. Deşi BMW nu a publicat date exacte legate de puterea pe care o dezvoltă noul motor, primele indicii arată că vorbim de 30 de căi în plus faţă de versiunea clasică M3. Acest lucru înseamnă că M3 GTS va dispune de circa 450 de căi putere, cifră care induce un raport putere/masă de top: 300 CP/tonă. La nivel tehnic, divizia M a schimbat atât suspensiile, care şi-au modificat întreagă geometrie, cât şi sistemul de frânare şi transmisia. Acesta din urmă este de tip Drivelogic, este semnată Getrag şi şi-a modificat rapoartele în comparaţie cu versiunea de bază M3 pentru că timpul de schimbare a vitezelor să fie redus la minimum.

Francezii de la Renault vor prezenta noul model Gordini pe 10 noiembrie. Directorul de marketing Stephen Norman va dezvălui toate detaliile acestei mărci abia în data anunţata mai sus. Cel mai probabil, divizia Gordini a celor de la Renault va oferi versiuni sportive ale modelelor existente deja în gamă producătorului francez, iar primul model modificat va fi Twingo.
Gordini nu va fi o marca de sine stătătoare, ci doar un nivel de echipare superior disponibil pentru modelele Renault. În cazul acesta, destinantia modelelor RenaultSport rămâne sub semnul întrebării, deoarece Renault ar produce două versiuni de performanţă ale aceluiaşi model, sau nu toate modelele Renault vor beneficia de aceste versiuni, respectiv unele modele vor avea o versiune RenaultSport, pe când altele vor avea o versiune Gordini. În urmă cu ceva vreme, Renault a anunţat că modelele Gordini vor oferi un nivel superior de dotări, echivalent cu vârful gamei, iar veleităţile sportive ale acestora au fost "uitate" din descriere. Versiunile Gordini se vor diferenţia de celelalte modele Renault prin intermediul vopselei albastre şi a dungilor albe longitudinale, precum şi prin dotările oferite.

Focus RS tunat de Wolf

Pentru cei care credeau că Focus RS este o maşină cool şi rapidă, cei de la Loder propun altceva....
Este vorba de programul de tuning Loder 1899 Focus RS. Tunerii germani propun 360 de cai pentru cel mai rapid Focus de serie, motorul turbo de 2,5 litri fiind revizuit. Costul pentru kitul de motor a fost stabilit la 1.299 de euro. La ofertă se mai adaugă un diferenţial de 2.500 de euro şi o suspensie de 1.299 euro (cu kit de coborâre opţional la 219 euro.
Pachetul mai include jante de aliaj de 20 de inch (la preţul de 399 euro fiecare).

Hyundai Genesis Coupe se pare că atrage tot mai mult atenîia tunerilor pentru ediţia din acest an a SEMA show. Pentru această propunere, Hyundai Motor America a făcut echipă cu Hennessey Performance Engineering (HPE) şi Şcoala de Tuneri a companiei coreene. Pe lângă negrul mat, "îmbrăcămintea" de carbon şi transmisia spate, coupeul a mai fost îmbunătăţit cu un motor modificat din greu ce va produce 500 CP la 6.000 rpm. Maşina va ajunge la 100 de km-h în doar 3,9 secunde.
Celelalte îmbunătăţiri includ, jantele de aliaj Savini, arcurile Eibach şi frânele Brembo.

Sunt tot felul de replici şi creatori de replici. O maşină legendară ca Batmobilul nu putea să facă excepţie de la această regulă.
Am mai văzut replici ale maşinii justiţiarului mascat dar nici una nu se complară cu cea găsit pe eBay Motors. Aceasta este una din cele mai proaste replici de maşini realiyate vreodată. Batmobile a fost contruit de un designer (doar cu numele se pare) grec din Germania, care s-a autodenumit 'Koon'. Grozăvia este bayată pe un Ford Granada din 1984 şi nu are dotări special care merită menţionate.


Conceptul Toyota FT-86 coupe abia a fost prezentat săptămână trecută la Salonul Auto de la Tokyo, dar jurnaliştii auto din Japonia sunt deja gata cu speculaţiile în ceea ce priveşte geamănul Subaru. Aceste noi redări ale coupeului ce poartă emblema Subaru au fost publicate de revista japoneză Best Car. Imaginile sunt însoţite de zvonuri despre transmisie integrală şi un motor turbo boxer.

10 finaliste pentru "Masina anului 2010 în România"

Competiţia naţională "Maşina Anului 2010 în România" a desemnat cele 10 maşini finaliste.
Mărcile de maşini alese în finala competiţiei naţionale "Maşina Anului 2010 în România" sunt: Chevrolet Cruze, Ford Fiesta, Hyundai i20, Kia Soul, Mazda3, Opel Astra, Peugeot 206 plus, Renault Fluence, Toyota Avensis şi Volkswagen Polo.
Cele 10 finaliste au fost votate de un juriu desemnat din presa auto românească, care a ales din cele 40 de modele eligibile.
Juriul se va reuni în luna decembrie pentru o sesiune de teste în urma căruia se va vota câştigătoarea titlului. Iar înainte de sărbatorile de iarnă românii vor cunoaşte numele masinii anului 2010 în Romania.
Dacia Sandero a câştigat anul trecut. Regulamentul după care se jurizează prevede ca maşini eligibile toate automobilele lansate de industria auto pe piaţa romneâscă cu vânzare, începând cu luna februarie a anului de aplicabilitate a premiului, respectiv anul 2010 la această ediţie.

Honda electrica - "Trabby like"





Designul vechi întâlneşte noutatea la Honda EV-N un concept electric al producătorului japonez. Dacă despre această maşină unii spun că arată ca o încrucişare ciudată între clasicul Fiat 500 şi clasicul Mini, pe noi ne trage gândul mai degrabă la o asemănare izbitoare cu conceptul Herpa Trabant.
În ciuda faptului că este o maşină minusculă, EV-N are patru locuri. Acumulatorii maşinii sunt încărcaţi printr-un panou solar aflat pe acoperiş.



După ani de speculaţii, Lexus a prezentat în sfârşit primul său supercar. Un prototip al LFA a fost expus la Salonul Auto de la Tokyo.
Detaliile oficiale arată nişte cifre uimitoare. LFA va fi propulsat de un motor V10 aspirat natural de 4,8 litri care datorită materialelor folosite la construcţie este mai uşor decât un V8 convenţional.
Puterea maximă este de 560 de cai obţinută la 8.700 rpm. Maşina poate atinge 100 de km pe oră în doar 3,7 secunde, iar viteza maximă este de 325 km/h. Transmisia este una cu 6 trepte de tip ASG (automată).
Datorită elementelor high-tech folosite a fost obţinută o caroserie mai uşoară. Elementele aerodinamice ale LFA inclod partea de jos a maşinii aproape plată, un scut deflector pentru partea spate şi un eleron controlat în funcţie de viteză. Interiorul poate fi configurat după specificaţiile clienţilor.

Bentley Mulsanne


Construit pentru a înlocui celebrul Arnage, Mulsanne este noul “vârf” al mărcii britanice Bentley. Limuzina a fost proiectată integral la Crewe.
Deşi eu nu sunt impresionat de designul părţii faţă, Mulsanne arată mai apetisant decât Maybach, dar mai puţin classy decât Rolls Royce Phantom.
Partea faţă ne arată nişte blocuri optice bizarre şi o grilă faţă ce evocă designul modelului din anii ’50, Bentley S-Type. Silueta şi partea spate ale maşinii arată impunător, mai ales cu jantele de 20 sau 21 de inch.Interiorul este o simbioză perfectă de tradiţionalism şi nou elementele de lux împletindu-se perfect cu gadgeturile high tech din interior şi cu sistemul multimedia.







După ce a format recent propria sa divizie auto independentă, contructorul britanic al bijuteriei F1 (ce a fost produsă între 1993 şi1998) şi al modelului Mercedes-Benz SLR McLaren (2003-2008) a prezentat recent primul său supercar. McLaren MP4-12C este "altceva", tocmai pentru că este proiectat şi asamblat 100% de McLaren. Modelul cu motor median şi două locuri a fost dezvoltat in-house, nu va împărţi piese cu alte modele şi va fi produs chiar în Marea Britanie.
Primele livrări sunt preconizate pentru prima parte a anului 2011.
“Inima” acestui model este un motor V8 de 3.8-liter twin turbo ce va oferi “în jur de 600 de cai” după spusele oficialilor companiei. Motorul transmite forţa către untea spate prin intermediul a două ambreiaje şi a unei cutii de viteze cu şapte trepte dezvoltate de McLaren şi denumite Seamless Shift (SSG).
În materie de design, MP4-12C nu este la fel de extravagant precum rivalii săi, dar conform designerului şef al firmei, forma a fost mai mult dictată de aerodinamică.

Fluence s-a grăbit "să ajungă" în România


La mai puţin de o lună după prezentarea sa în premieră internaţională, care a avut loc la ediţia 2009 a Salonului Auto de la Frankfurt, astăyi a fost lansat Renault Fluence şi pentru clienţii din România. Noul Renault este cu 12 cm mai lung faţă de predecesorul său, Mégane Sedan. Fluence se declară “best in class” pentru cotele de habitabilitate faţă, spate şi raza la genunchi pentru ocupanţii locurilor din spate.
Preţul de pornire de 12.900 euro cu TVA (ofertă de lansare), Renault Fluence propune o dotare standard care cuprinde, printre altele, ABS cu EBV şi AFU, 6 airbag-uri, computer de bord, aer condiţionat, geamuri electrice, radio CD cu MP3, închidere centralizată. Garanţia este de 4 ani sau 100.000 km.
La lansare, gama Fluence cuprinde trei motorizări: 1,6 16V 110 CP; 1,5 dCi 85 CP şi 1,5 dCi 105 CP. Pentru propulsorul pe benzină 1,6 16V 110 CP este disponibilă şi transmisia automată BVA. Sunt disponibile patru versiuni de echipare, Authentique, Expression, Dynamique şi Privilege.

RCZ va fi produs în serie


RCZ nu numai că este cel mai arătos Peugeot din zilele noastre, dar şi captează mai multp atenţie în lumea designului segmentului coupe decât prima generaţie Audi TT.
Şi ca şi cum acest lucru nu ar fi de ajuns, Peugeot oferă clienţilor odată cu acest model posibilitatea de a personalize propriul model cu o gamă de opţionale reuşite ce includ un acoperiş de carbon, arcuiri ale acestuia în diferite culori, numeroase modele de jante de aliaj în diferite nuanţe, locaşuri pentru oglinzi din carbon şi altele.
La lansarea modelului official s-a precizat că RCZ va fi construit de Magna Steyr în Austria într-un spaţiu de producţie specializat pe vehicule exclusive. Vor fi disponibile trei variante de motoare ce ândeplinesc standardele Euro 5. Cel mai puternic propulsor este o unitate de 1,6 litri care produce 200 de cai la 5.000 rpm, legat la o cutie de viteze manuală cu şase viteze.
Utimul motor din gamă (din punct de vedere al puterii) este un turbo diesel cu patru cilindri de 2 litri, cuplat la o cutie manuală cu şase trepte. Acesta va produce 163 de cai şi va face parte din gama dieselurilor cu emisii reduse.




Prezentat pentru prima dată la un eveniment privat la clienţi pe care Bugatii îi consideră "formatori de opinie", 16 C Galibier a constituit una dintre atracţiile Salonului Auto de la Frankfurt. Conceptul este o propunere pentru un sedan luxos care poate intra în producţie în următorii ani.
Conform preşedintelui Bugatti, Dr. Ing. Franz-Josef Paefgen, Galibier este doar unul dintre studiile care sunt luate în considerare pentru viitorul mărcii.
Pentru cei care se întreabă de unde vine acest nume, "Galibier" a fost denumit după unul dintre cele mai dificile pasuri alpine din turul Franţei. Bugatti a mai folosit acest nume pentru o versiune specială a legendarului său model cu patru uşi, Type 57.
În mod surprinzător pentru o eră în care designerii se chinuie să creeze produse care să iasă cât mai mult în evidenţă, Galibier 16 C vine cu un design încâtător şi classic… asta până la cele opt ţevi de eşapament din spate.

SLS la standul Mercedes-Benz





Mercedes-Benz a adus in fata publicului de la Frankfurt cel mai nou supercar al sau, inlocuitorul SLR-ului. Este vorba despre mult asteptatul SLS AMG, o reinterpretare a modelului cu acelasi nume, devenit deja legendar. Alaturi de cei 571 de cai de sub capota SLS-ului, constructorul din Stuttgart a “asezat” un design uimitor chiar si pentru o supermasina.
Mercedes-Benz a mai prezentat si conceptul ecologic Blue Zero E-Cell.
Standul germanilor a facut loc si versiunii de performanta E63 AMG Estate, cel mai puternic break din actuala gama Mercedes-Benz. Si pentru a continua discrepantele, create de sutele de cai putere expusi langa emisiile zero, compania a dezvaluit si Vision S500 Hybrid Plug-in.
top