Brabus tunează decapitabila E-Class


Brabus nu a stat degeaba şi a prezentat de curând programul său de tuning pentru noul model E-Class Convertible, model lansat în această săptămână în Europa. La fel ca şi pentru celelalte modele din gama Mercedes-Benz, Brabus oferă multe kituri de prformanţă şi stilistice.
Începând cu motoarele, cea mai puternică opţiune este pentru E500 Convertible. Motorul stock de 388 CP de 5,5 litri V8 este dus până la 6,1 litri, conversiunile incluzând noi capete şi cămăşi de cilindru, un nou catalizator şi sistem de evacuare dar şi un ECU recalibrat. Rezultatul este o putere de 462 CP şi un sprint de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde şi o viteză maximă de 300 km/h.
Tot cu un kit al firmei germane, E250 CGI primeşte un salt de la 204 la 230 CP, în timp ce E350 CGI de la 292 la 310 CP.
Pentru gama de dieseluri, ofertele Brabus includ un kit pentru E250 CDI şi E350 CDI ce sporeşte potenţa de la 204 la 232 CP şi, respectiv de la 231 la 272 CP.
Un sistem de evacuare cu patru ţevi, o suspensie sport ajunstabilă şi un sistem de frânare conceput de Brabus completează lista îmbunătăţirilor.
Body kit-ul cuprinde o nouă bară de protecţie faţă cu lumini de poziţie integrate de tip LED, un scut deflector în continuarea bării spate şi un eleron discret. Clienţii pot alege dintr-o gamă variată de jante cuprinse între 17 şi 19 inch.
Interiorul poate fi configurat la cerere, alegându-se între mai multe scheme de culori. Numitorul comun va fi volanul sport, logo-ul iluminat dar şi inserţiile de firbă de carbon.


Nu este nici un secret că R-Class a fost unul dintre cele mai urâte vehicule din istoria Mercedes-Benz. Admiţând deja asta, producătorul German încearcă să dea modelului un nou scop în viaţă aruncând-ul în braţele departamentului stilistic.
Designerii de aici au lucrat şi au redesenat partea faţă conform celor mai noi modele şi acest lucru ne face bucuroşi pentru că nu o să mai vedem farurile acelea bulbucate. Şi capota este acum mai cizelată, iar luminile de poziţie completează tabloul reînnoirilor.
Pe partea spate, Mercedes-Benz a modificat blocurile optice, bara de protecţie şi ţevile de evacuare. Gama a mai fost înnoită cu nişte seturi de jante de aluminiu şi oglinzi exterioare redesenate.
Interiorul este în mare acelaşi, în afară de câteva modificări minore cum ar fi butoanele de pe volan.
Mercedes-Benz nu a menţionat schimbările mecanice, dar probabil le vom afla după debutul de astăzi de la Salonul Auto de la New York.

Ediţie limitată Ford Focus RS500


Ford s-a hotărât să ne prezinte Ford Focus RS500 mai devreme.
RS500 este o ediţie limitată a Focus RS cu modificări la motorul turbo de 2,5 litri, care acum produce 350 CP. Vor fi produse doar 500 de autovehicule din această serie.
Culoarea neagră mată face ca hatch-urile sportive să arăte foarte bine, la fel şi interiorul. RS500 va suna la fel ca o maşină abia scoasă dintr-un atelier de tuning.
Schimbările au fost pregătite de Ford TeamRS în parteneriat cu Revolve Technologies, o companie ce dezvoltă upgrade-uri pentru gama Ford sub numele Mountune.
Îmbunătăţirile aduse motorului includ un intercooler; o cutie pentru filtru e aer mai mare pentru un flux mai bun, ţevi de eşapament de dimensiuni mai mari, o pompă de combustibil, alături de o recalibrare a software-ului proulsorului pentru a optimiza performanţele.
Producătorul susţine că rezultatele din testele preliminare indică faptul că Focus RS500 ajunge de la 0 la 100 km/h în 5.6 secunde şi de la 0 la 160 km/h în 12,2 secunde. Viteza maximă atinsă este de 265 km/h.
Celelalte schimbări aduse maşinii sunt pur cosmetice şi includ numai schimbări de nuanţe.
În interior finisajele au o tentă de carbon, iar schema de culori a fost schimbată nuanţa dominantă fiind roşie. Tot în interior găsim o plăcuţă metalică individuală.



UPDATE: Azi am scris şi despre:


Mercedes-Benz SLS AMG GT3

După ce BMW a prezentat versiunea sa de GT3 bazată pe Z4, rivalul de la Stuttgart a profitat de recentul său supercar, devenit Safety car oficial al F1, lansându-l în varianta GT3.

Noua versiune de curse Mercedes-Benz SLS AMG GT3 va debuta oficial la Salonul Auto New York 2010, unde vom afla, de fapt, toate datele şi informaţiile oficiale - deocamdată, este vorba despre câteva imagini pe internet.
Din care putem remarca fără probleme cura de racing la care a fost supus SLS GT3: un kit exterior eficient, cu un spoiler aerodinamic şi un imens eleron pe capota din spate, dar şi o sumedenie de prize de aer, remarcându-se cea de pe capotă.
GT3 SLS se va folosi de acelaşi motor V8 de 6,3 litri ca şi varianta de stradă, dar FIA va determina puterea sa finală.
Se întorc supercarurile americane! Hennessey Performance Engineering a prezentat forma finală a supercarului său Venom GT.
Anunţat iniţial încă din 2007, Venom GT a trecut prin multiple schimbări încă de când era doar o schiţă. Totuşi ultimele înfăţişări ne prezintă o maşină ce se poate dovedi uimitor de rapidă.
Bazată pe Lotus Elise, Venom GT combină un şasiu uşor britanic cu un puternic V8 american. Hennessey a rămas fidel filosofiei Lotus şi a făcut toată caroseria din fibră de carbon.
De la masa de sub 1.080 de kg şi până la motorul său Corvette ZR1 V-8 supraalimentat modificat pentru a atinge 725 CP (Hennessey va mai oferi şi variante twin turbo de 1.000 şi 1.200 de cai), maşinăria este o adevărată reţetă pentru performanţă zdrobitoare.
Printre estimările tehnice se numără acceleraţia de la 0 la 100 de km în 2,4 secunde şi o viteză maximă de 431 de km la oră.
La construcţia supercarului s-a mai folosit o cutie de viteze secvenţială Ricardo cu şase viteze şi frâne Brembo cu discuri ceramice. Venom este echipat cu un sistem de control programabil al tracţiunii şi sistem de suspensie activ. Producţia va fi limitată la doar 10 maşini pe an şi compania deja a primit comenzi pentru patru.
    Cel mai puternic şi mai rapid model de serie Seat, noul Leon Cupra R, de 265 cai va fi comercializat în Marea Britanie.
Cupra R este echipat cu motorul turbo de 2 litri de la grupul VW. Această variantă a motorului va avea pe lângă cei 265 de cai un cuplu maxim de 350 Nm atins la 2.500 rpm care e transmis către puntea faţă prin intermediul unei cutii manuale cu şase viteze.
Spaniolii pretind că hatch-ul sportiv sprintează
de la 0 la 100 km/h în doar 6,2 secunde.
Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 250 km/h.
Printre îmbunătăţirile exterioare ale Cupra R
se numără ţevile de eşapament montate central,
deflector, spoiler, tapiserie neagra lucioasă şi
jante de 19 inch special proiecate pentru acest model.

Schiţă pentru viitorul C-Class





Cei de la Motor Authority au făcut nişte schiţe care prefigurează viitorul C-Class. Împrumutând multe teme de la conceptul F800 Style, viitoarea generaţie va avea linii mult mai fluide şi un design care îl va diferenţia clar de competiţie. Noul model este aşteptat în 2014, va fi produs la Bremen şi vor exista şi versiuni hibride şi AMG.


Cel mai sportiv Scirocco, varianta 'R', a primit recent tratamentul afectuos al 'B & B'.
Cum îi stă bine unui program de tuning, munca a început de la motorul de doi litri care are în varianta stock 265 CP. Firma germană oferă 3 stagii diferite de tuning, primul crescând puterea la 310 cai. Următoarele două sunt şi mai uimitoare oferind puteri de 324 şi chiar 362 CP.
Modificările de la cea mai puternică versiune includ o turbină mai mare, sistem de evacuare mai gros, un catalizator de performanţă, precum şi ECU, admisie şi intercooler modificate.
B & B Scirocco R sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde şi atinge o viteză maximă de 280km/h.
Celelalte îmbunătăţiri includ: o suspensie sport ce coboară garda la sol cu 30 de mm, sistem de frânare sport şi jante de aliaj de 19 sau 20 inch.

BMW M3 S3-R



Tunerul californian Dinan a depus ceva muncă la modificarea unui BMW M3. Modelul rezultat se numeşte S3-R. Motorul V8 a fost modificat pentru a ajunge la 4,6 litri (de la o capacitate cilindrică de 4 litri).
Modificări ample au fost aduse şi sistemului de evacuare, High Flow fiind acum definiţia de bază a acestuia.
În treacăt tunerii menţionează şi nişte suspensii noi, tot felul de piese de carbon şi modificări mecanice, la toate acestea se adaugă nişte banale jante de 19 inch.
Dacă sunetul maşinii din video-ul ce urmează nu vă va convinge că Dinan a făcut treabă bună, vă întreb: Cum vi se par 527 de cai obţinuţi prin aspiraţie naturală? Dar o viteză maximă de 332 km/h?
PS: Pachetul Dinan S3-R M3 este disponibil pentru E92, E90, E93 M3.


BMW Z4 GT3



BMW a prezentat primele exemple din seria Z4 GT3 echipelor private ce vor putea folosi astfel de maşini în campionate private sau internaţionale.
Dezvoltat de divizia Motorsport a producătorului bavarez, Z4 GT3 are un motor de 4 litri cu 480 de cai, similar celui folosit pe M3 GT2.
Cutia de viteze este una cu şase rapoarte, secvenţială cu funcţie "Quick Shift".
Pe lângă multiple îmbunătăţiri de siguranţă şi mecanice (printre care şi roll-cage necesar în curse), Z4 GT3 are multe componente din carbon ranforsat printre care: aripile, capota şi barele. Toate acestea reduc greutatea maşinii la 1.200 de kg.
Dacă vreţi să vă "daţi" la curse cu aşa ceva, aflaţi că pretul unui model este de 298.000 euro.

Clip de prezentare cu Alfa Romeo Giulietta



La câteva săptămâni după premiera mondială a modelului Giulietta, Alfa Romeo a prezentat un clip pentru noul său hatchback.
Noua compactă italiană Giulietta va fi oferită cu o gamă largă de propulsoare, primul fiind un diesel de 1,6 litri de 105 cai, iar vârful de gamă va fi un motor turbo pe benzină de 1,7 litri cu o putere de 235 cai putere.

UPDATE>> Astazi am mai scris si despre:
Peugeot Hoggar Pickup

Euro 6

Trenul de rulare al Dacia MPV la teste


Automarket ofera in premiera imagini in care este surprins trenul de rulare al viitorului model construi pe platforma gamei Logan. Este vorba de un monovolum care va pune accent pe aceleasi calitati care au facut din gama marcii romanesti una foarte cautata pe pietele vestice: pret scazut si spatiu interior fara egal in segmentul sau.
Imaginile alaturate au fost realizate in timpul testelor de sasiu pe care inginerii Renault si Dacia le desfasoara in aceasta perioada in zona Cercului Polar de nord. Pentru a "ascunde" masina de aparatele foto ale fotografilor, echipele de ingineri au mascat sasiul noului model cu o caroserie falsa de Logan MCV, insa aceasta nu a putut acoperi diferentele de dimensiuni dintre Logan MCV si modelul care va aparea in curand in gama Dacia.
Prima observatie: noul monovolum va fi clar mai lat decat MCV, indiciu subliniat de faptul ca aripile caroseriei MCV au fost taiate si suplimentate cu un bosaj suplimentar, pentru ca rotile sa nu para ca ies prea mult in exterior. Astfel, daca Logan MCV dispune de o latime de 1993 de milimetri, ne asteptam ca latimea totala a monovolumului sa ajunga la 2050-2100 de milimetri. In aceste conditii, noul model Dacia va fi cu circa 20 de centimetri mai lat decat Renault Grand Scenic si cu cinci centimetri mai ingust decat Renault Espace, desi platforma de pe care porneste - cea a lui Logan - este de segment inferior.
Un alt element usor observabil la nivelul rotilor din spate este faptul ca sasiul testat de inginerii romani este faptul ca ampatamentul noul monovolum va fi ceva mai scurt decat cel al lui MCV. Dupa calculele noastre, un ampatament de circa 2850 de milimetri (cu 5 centimetri mai scurt decat cel al lui MCV) va fi insa de asemenea mai mare decat al lui Renault Grand Scenic, model al carui ampatament atinge abia 2770 de milimetri.
In sfarsit, indiciile legate de faptul ca imaginile pe care le avem astazi in fata in premiera "ascund" o caroserie de monovolum este reprezentat de greutatea aditionala amplasata pe acoperisul masinii. Aceasta este o practica clasica in cazul monovolumelor testate inaintea lansarii, solutii asemanatoare fiind utilizate in toate cazurile in care viitoarele monovolume sunt "camuflate" sub o caroserie cu inaltime mai mica.
Noul monovolum Dacia va fi primul model al marcii romanesti care nu va fi produs la Mioveni. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca, odata cu intrarea in productie a noului Duster, linia de asamblare de la Mioveni a ajuns la limita superioara tehnologica a numarului de caroserii care pot fi produse in fabrica romaneasca. Avand in vedere ca noul model va fi destinat mai ales clientilor din Europa de Vest, acolo unde piata monovolumelor este una matura, este foarte probabil ca masina de familie Dacia sa fie produsa la una dintre uzinele Renault din nordul Africii, zona in care constructorul francez investeste in aceasta perioada sume importante pentru imbunatatirea capacitatii de productie.


Viitorul 911, testat în Suedia


Porsche continuă să muncească din greu la dezvoltarea următoarei generaţii a sportivei 911 sub codul intern 991.
În ultimele imagini apărute, prototipul este testat în condiţii de iarnă în Suedia. Noul 911 va fi disponibil atât în variantă coupe cât şi în cea decapotabilă cu o varietate mare de motoare.
Conform imaginilor, 911 va fi puţin mai coborât dar şi mai lat decât actualul model. Şi linia acoperişului va fi mai coborâtă. Deşi Porsche susţine că fiecare panou al caroseriei va fi nou nouţ, să nu va aşteptaţi la schimbări drastice.

Japonezii fac drift cu absolut orice... deci, aveţi grijă că orice maşină creată pentru grădinari sau căratul de prăjiturele poate face scheme precum cele din Tokyo Drift...

Lame: Mini BMW & Mini Aston

În marea majoritate a cazurilor, cu cât devine mai mare
o companie în materie de venituri, cu atât mai mult
se îndepărtează de la ideile originale.
În cazul BMW, firma bavareză şi-a făcut un nume de pe urma sportivităţii sedanurilor şi coupe-urilor sale cu tracţiune spate. După aceea s-a aventurat şi pe segmentul SUV-urilor cu X1, X3, X5 şi X6. Acum se pare că BMW este gata să spargă un alt tabu, acela al unui model de dimensiuni mici şi tracţiune faţă plasat undeva sub seria 1.
Detalii nu sunt prea multe despre micul BMW, dar sperăm că nu se va numi seria 0. Este foarte prosibil ca modelul să fie dezvoltat pe platforme MINI.



Aston Martin este un alt exemplu de producător de maşini sportive care a luat-o pe câmpii. Şeful companiei Ulrich Bez a spus că sunt decişi să scoată pe piaţă minicarul Cygnet, care în fapt este o Toyota iQ îmbrăcată de gală.
Singura calitate originală 'Aston Martin' va fi preţul maşinii care se pare că va fi de €33.000 până la 55,000.
Ne putem gândi la o mie de motive pentru care nu am da atâţia bani pentru un minicar. Dar, lăsăm în continuare producătorul britanic sa se facă de râs pe siteul propriu unde a plasat un generator de wallpaper copilăresc care îţi permite să împopoţănezi pe Cygnet cum vrei şi apoi să dowloadezi imaginea pe desktop sau telefon. O iniţiativă bună dacă te numeşti Smart, Kia sau Mini, dar cam ridicolă pentru o companie cunoscută pentru produse exotice ca Rapide şi Vantage.

Ford va produce B-Max la Craiova




Ford va produce în România modelul B-Max, un monovolum de clasă mică pe care grupul american urmează să îl lanseze pe piaţă, au declarat surse apropiate constructorului de la Craiova.
"Aspectul noului model va fi situat undeva între Fiesta şi C-Max, însă mai mic decât acesta din urmă. Producţia va începe, cel mai probabil, în acest an", au precizat sursele.
Acestea au menţionat că în urma investiţiilor, constructorul american se aşteptă să devină în România a doua marcă după Dacia, ca volum de vânzări.
Vicepreşedintele Ford Europa, Wolfgang Schneider, a afirmat la începutul anului că grupul intenţionează să utilizeze un împrumut contractat de la Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 400 de milioane euro, pentru dezvoltarea producţiei de vehicule comerciale, dar şi la fabricarea unui model de clasă mică, cu motor inovativ şi ecologic.
În prezent, la uzina de la Craiova se asamblează vehiculul comercial Ford Transit Connect, iar conform preşedintelui Ford Europa, John Fleming, producţia integrală a acestui model va începe după primul trimestru al acestui an.
Anul trecut, uzina de la Craiova a livrat pe piaţă 300 de unităţi Ford Transit Connect. Înmatriculările Ford în România au scăzut anul trecut cu 58%, la 7.176 de unităţi.

Luând lecţii valoroase de marketing de la Fiat (de la modelul plin de succes 500), Citroen găseşte în continuu noi metode de a promova noul său hatchback DS3. De data aceasta, producătorul francez a "gătit" câteva DS3-uri cu acoperişuri negre cu logo "YSL" (Yves Saint Laurent) şi cu echipări interioare speciale.
Ediţiile speciale DS3, care nu vor intra în vânzare, au fost folosite pentru transportul invitaţilor la deschiderea expoziţiei retrospective a lui Saint Laurent de la Muzeul Petit Palais. Este bine că Citroen ia lecţii de marketing dar ar fi bine să le aplice şi până la capăt.

Despre dezvoltarea auto


Dezvoltarea auto dezavantajeaza Rusia...

Compania responsabilă cu modificarea modelelor Mitsubishi şi transformarea lor în adevărate bestii pentru şosea îşi va înceta activitatea începând cu data de 1 aprilie a acestui an, punând astfel capăt celor 27 de ani de existenţă în domeniul tuningului auto.
Tunerul de casă al constructorului nipon îngroasă lista victimelor crizei financiare globale, şi este tare păcat, căci maşinile transformate erau adevărate reuşite în domeniu, apreciate de împătimiţi şi admiratori deopotrivă.
Cei aproape 30 de ani de carieră au propulsat casa de tuning japoneză drept un preparator de maşini sport respectat, iar produsele sale au încântat mulţi cumpărători şi chiar au condus la dezvoltarea unor pasiuni puternice.
Într-o scrisoare deschisă adresată clienţilor săi, preşedintele companiei Ralliart, Masao Taguchi, a anunţat închiderea activităţii, declarând totodată că şi competiţia Mitsubishi / Ralliart Driver a fost anulată. Singura linie de producţie funcţională va fi cea a componentelor FIA VO Ralliart.


Binecunoscutele cruisere de poliţie americane se pregătesc să iasă la pensie. Ford Crown Victoria Police se pregăteşte de încheierea carierei şi asta pentru că producătorul american a prezentat azi primele imagini oficiale ale înlocuitorului său, bazat pe sedanul Taurus.
Nu există încă detalii oficiale, dar compania va oferi Taurus Interceptor în două variante, un model cu transmisie faţă cu un V6 aspirat de 3,5 litri şi un V6 EcoBoost tot de 3,5 litri.
Ford, care vine aproape 75 la sută din maşinile de poliţie din SUA, a spus că Taurus Interceptor va fi oferit odată cu scoaterea din producţie a Ford Crown Victoria la sfârşitul lui 2011.

Reclama pentru Pagani Zonda R



Nu că ar avea nevoie de reclamă, dar cei de la Pagani au realizat un superb video...

Veşti teribil de îngrozitoare pentru industria auto. Şi de data asta nu ne referim la criză ci la planul Porsche care vizează o variantă drop-top a sedanului Panamera. În mod normal nu ar fi o veste rea, dar producătorul din Stuttgart se pare că vrea să păstreze şi cele patru uşi.
Vream să descriem ideea în câteva cuvinte. Dacă ceva este posibil din punct de vedere tehnologic, nu înseamnă că şi trebuie să îl faci.

FT-86 plasat în tablou de familie






Toyota acum nu mai poate spera decât să înveţe din greşelile trecutului şi să aplice toate acestea pe viitoarele produse, precum mult aşteptata variantă de producţie a FT-86.
Constructorul japonez a insistat la prezentarea FT-86 (Future Toyota-86) Sports Concept să îl plaseze într-un tablou de familie alături de Corolla AE86, Celica şi Supra.
Studiul FT-86 al cărui design a fost realizat la studioul ED2 din Nisa, Franţa, a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva.
Coupe-ul cu dimensiuni compacte are 4.160 mm lungime, o lăţime de 1.760 mm şi e înalt de 1.260 mm este dezvoltat împreună cu Subaru care îşi va prezenta şi el propria variantă.


Ca o întărire a participării Subaru la proiect, prototipul are un motor boxer de 2 litri şi cu patru cilindri luat din gama Impreza.
Conform Toyota, FT-86 va fi lansat pe piaţă la sfârşitul lui 2011, Subaru urmând ca la puţin după să îşi prezinte varianta sa.


Demonstraţie video a capacităţilor sistemului de tracţiune integrală de pe Duster.

Alfa Romeo cu un nume ciudat




Pininfarina a adus la Geneva un concept de Alfa Romeo cu un nume ciudat: 2uettottanta. Construit pentru a celebra centenarul Alfa Romeo şi a 80-a aniversare a Pininfarina, 2uettottanta este un roadster pur sânge italienesc.
Pininfarina crede că pe varianta de producţie a 2uettottanta ce va fi denumită Duetto poate fi echipată cu motorul 1.750 cmc turbo cu patru cilindri, poziţionat longitudinal.
Maşina are o lungime 4.212 mm, o lăţime de 1.797 mm, un ampatament de 2.500 mm şi o înălţime de 1.280 mm concurând alături de Z4, SLK şi Miata.

Long live the bling



Un tuner german (as fi putut jura că e american) a reuşit performanţa de a lua ceva urât să îl facă hidos. Sub sloganul "I-aţi Hummer-ul şi condu-l sexy", CFC spune în comunicatul de presă că Hummer H2 este cel mai... pimped-out.
Şi au dreptate, pentru că maşina este mai de prost gust decât garderoba la o întâlnire de peşti din anii 90.
După o tură prin depozitul lor personal, echipa de tuning de la CFC au ales cam tot ce era pe acolo şi au umplut Hummerul la fel ca pe un curcan de Ziua Recunoştiinţei. Maşina are de toate: mult crom, vinyl wrap, folie pentru geamuri şi un set de stickere de neam prost.
H2 este aşezat pe nişte jante masive TunerShop de 28 de inch cu anvelope 325/35 R28 de la Kumho. Celelalte modificări exterioare includ patru ţevi de eşapament, lumini peste lumini, alte lumini şi, bineînţeles bare laterale cromate. Peste toate acestea pică perfect nişte uşi de tip lambo...
Decoratorii CFC au întrecut chiar şi pe cei mai excentrici dintre colegii lor care se ocupă de limuzine. Baieţii au înghesuit acolo 17 ecrane LCD (sunt clar mai multe ca la magazinul Flanco de la mine din cartier), un DVD player, un sistem de 1.360 Watt RMS, un minibar şi cam atât.
CFC a adus motorul H2+ului la 480 CP, suficienţi pentru a căra atâta junk.

Primul hibrid Lotus




Lotus se aruncă oficial pe piaţa sportivelor hibride. Compania britanică va consemna în curând debutul primului său hibrid bazat pe tehnologia Evora Versatile Vehicle Architecture (VVA), Evora 414E.
Scopul acestui hibrid de 414 cai va fi reprezentantul celei mai noi tehnologii Lotus. În primul rand caii provin de la cele două motoare electrice (care produc 207 CP fiecare. Fiecare motor transferă cuplul prin intermediul unei transmisii de tip single-speed. Puterea este stocată într-un pachet de acumulatori.
Doar pe electricitate pură maşina va atinge o autonomie de 60 şi în aceste condiţii maşina nu mai este aşa de amuzantă. Din fericire, după această limită, intră în acţiune motorul Lotus Range Extender care oferă o autonomie de 480 kilometeri.
Pe maşină există un motor clasic de 1.2 litri în 3 cilindri cu o putere de 48 de cai, al cărui singur scop este de a încărca motoarele electrice.
În ceea ce priveşte performanţele, Lotus pretinde că Evora 414E Hybrid poate ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde.
Lotus rezervă şi alte chestii interesante. Primul din ele ar fi vopseaua unică ce evocă ideea de "sisteme electrice".
Un sistem computerizat transformă pentru şofer transmisia continuă dând impresia uneia pseudomanuale de tip paddle. Apoi mai există un sistem denumit HALOsonic (dezvoltat împreună cu Harman International) care simulează sunetele a diferite motoare (V6, V12, "futuristic", etc.).

Hyundai a prezentat la Geneva un concept ce prefigurează viitoarea generaţie Sonata.
Sonata concurează direct cu Ford Mondeo şi celelalte vehicule din clasa aceasta. Sub capotă, i-Flow are prima motorizare hibrid diesel creată vreodată de Hyundai. Aceasta are la bază un motor cu patru cilindri în linie, de 1,7 litri, de asemenea de concepţie nouă.
Motorul diesel are un sistem turbo care acţionează în două etape, la care se adaugă sistemul Blue-drive elaborat de Hyundai şi o transmisie, de asemenea nouă, cu şase trepte şi dublu ambreiaj.
La fel ca şi viitorul model Sonata, i-Flow foloseşte o baterie lithium polymer. Cu un coeficient de aerodinamicitate de 0,25, i-Flow are un consum de numai 3l/100 km şi emisii de CO2 de 85 g/km.

Koenigsegg Agera




Koenigsegg Agera este o maşină de acţiune. Şi chiar literalmente "agera" înseamnă în suedeză "a acţiona". Fiind un Koenigsegg, Agera pune în discuţie multă putere, 910 cai datorită celor două turbine, un cuplu nebunesc de 1.100 Nm şi nişte imense discuri de frânare (392 mm faţă şi 380 mm spate).
Amuzant este că la lansare s-a anunţat că supercarul oferă şi cel mai mare spaţiu pentru bagaje din segment. De parcă asta ar interesa pe cineva şi de parcă cineva şi-ar lua un Koenigsegg ca să fie... practic.
Iluminările interioare ale Agera sunt pur şi simplu fascinante, denumite Ghost Light, utilizează o tehnologie complicată cu nanotuburi care ar fasciona până la extaz studenţii de la Poli din toată lumea.
Printre numeroasele gadgeturi aflate la îndemâna şoferului se află şi un G-force-o-meter.

top