VW Golf R la 330 CP

Golf-ul cu tracțiune integrală denumit R nu este o mașină lentă, dar cei de la firma de tuning "Sport-Wheels" au hotărât să îmbunătățească performanțele hot hatch-ului produs la Wolfsburg.
Inginerii au dus puterea mașinii de la cei 270 cai standard la 330 CP, cuplul de 450 Nm fiind crescut cu 100 Nm. Plusul de putere vine de la un ECU recalibrat și de la sistemul de evacuare sport. 
În ciuda performanțelor, sub capotă se află tot un motor TSI cu o cinlindree de 2 litri. 
Modificările sunt completate de suspensia sport și impunătoarele jante de aliaj de 20 inch de la O.Z. Pentru cei mai îndrăzneți, 'Sport-Wheels' oferă și o colantare opțională.

BMW M5 și M6 prinse în video



De curând, BMW Blog  a pus mâna pe un set de spy video în care au fost prinse viitoarele M5 sedan, M6 coupe alături de viitoarea decapotabilă M6.
Conform ultimelor informații, atât M5-ul cât și M6 vor renunța la motoarele natural aspirate în 10 cilindri și vor avea niște versiuni reviziute ale V8-ului turbo regăsit acum pe variantele M ale X5 și X6. Puterea motorului se pare că se va apropia de pragul de 600 CP.
Un alt fapt îmbucurător este că trebuie să ne așteptăm pentru seria 6 la un design mai puțin controversat, inspirat de conceptul Gran Coupe.


Conceptul Gran Coupe
Am scris mai jos de Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell, iată-l în acțiune...


Bentley a prezentat un nou set de imagini și un video (fără sunet) cu decapotabila Continental Supersports.
Prezentată pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva în martie, varianta soft top a Continental Supersports coupé este cea mai rapidă decapotabilă ce a ieșit de pe porțile fabricii din Crewe. Performanțele sunt uimitoare: de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și o viteză maximă de 325 km/h.
Sub capotă este aceeași variantă a motorului twin turbo W12 de pe Continental Supersport Coupe, cu o putere de 630 cai putere. Cuplul maxim este de 800 Nm, iar mașina poate fi alimentată atât cu benzină cât și cu etanol sau orice combinație dintre cele două.
Cel mai rapidă și mai potentă decapotabilă de la Bentley are și un preț pe măsură... 280.400 dolari... americani.

Abarth pregătește o mașină proprie


Abarth plănuiește să lanseze prima sa mașină sub brandul propriu din ultimii 40 de ani, potrivit declarațiilor ce aparțin șefului pe marketing al firmei italiene Antonio Labate.
Oficialul susține că această sportivă în două locuri ar putea fi disponibilă în showroomuri în 2012.
Brandul ce aparține Fiat dezvoltă un roadster cu motorul plasat median, asemănător cu acesta din schița concepută de cei de la world car fans.
Când va ieși pe piață mașina va cântări sub 900 kg și va avea o putere de 240 de cai.
Asta înseamnă că deși va avea o greutate asemănătoare cu Abarth 500, va fi cu 80% mai puternică.


Un accident, petrecut pe drumurile locale de pe lângă Nurburgring, a dus la moartea legendarului șef de teste și inginer al Toyota, Hiromu Naruse.

Pilotul de 67 de ani, era la volanul unui Lexus LFA Nurburgring Edition și s-a ciocnit frontal de un prototip BMW Seria 3. Cei doi șoferi de teste de la BMW au fost și ei răniți, unul dintre ei aflându-se în stare critică.

Nissan GT-R pe etanol

Tunerii de la firma americană Switzer Performance și-au îndreptat atenția din nou asupra supercarului Nissan GT-R. Ultima creație a acestora Switzer GT-R E900 este alimentată cu etanol în locul convenționalei benzine, permițând proiectanților să ducă performanțele la 900 de cai putere.
Acesta este un upgrade masiv al GT-R P800 (care în varianta pe benzină producea 800 de cai. Mașina pe etanol ae instalată o transmisie personalizată de la Dodson Motorsports.
Pachetul de upgrade este disponibil la sediul companiei din Ohio la un preț neanunțat încă.

Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell supercarul electric


În urmă cu aproximativ un an, Mercedes-Benz și-a dezvăluit planurile de a dezvolta o versiune 100% electrică a supercarului său SLS AMG. Acum, producătorul german prezintă prototipul denumit "SLS AMG E-Cell".
Pe prototipul E-Cell, inginerii din Stuttgart au înlocuit motorul standard V8 de 6,3 litri al SLS AMG de 571 CP cu patru motoare electrice plasate lângă roți electric motors placed near the wheels effectively making it a four-wheel drive model. Motoarele electrice produc o putere combinată de 392kW sau echivalentul a 526 CP și un cuplu maxim de 880 Nm, ultimul disponibil exact de la pornire. O transmisie pe fiecare axă duce puterea către roți.
Mercedes-Benz estimează că supercarul său cu zero emisii poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4 secunde.
Energia electrică este provenită de la o un sistem de acumulatori de tip lithium-ion de 400 de volți răcit cu lichid, acesta fiind alimentat și la frânări. Modulurile de baterii sunt localizate în tunelul central și în spatele scaunelor, producătorul german precizând că această soluție are ca avantaje un centru de greutate scăzut și o distribuție a greutății mai bună.
Tot potrivit companiei, instalarea elementelor sistemului de propulsie electric nu cere schimbări ale caroseriei sau șasiului Gullwing.
Sunt câteva schimbări notabile la interiorul și exteriorul SLS AMG E-Cell. Pe lângă vopseaua "AMG lumilectric mango", Gullwing-ul electric are o parte față cu un splitter față extensibi, admisii de aer reviziute, culoare închisă pentru oglinzi și jante și un nou deflector spate.
În interior este un panou de instrumente cu display pentru viteză, încărcare și autonomia estimată și un nou sistem infotainment cu touch screen. Tot în interior este regăsit un mix alb negru din piele și Alcantara.

Teaser pentru Alpina B5 Bi-Turbo

Compania independentă ce se ocupă de modelele de performanță BMW, Alpina a publicat prima schiță oficială a viitorului B5 Bi-Turbo înaintea premierei modiale a sedanului sportiv ce se va desfășura la 'Goodwood Festival of Speed' din Marea Britanie.

După cum sugerează și numele, B5 Bi-Turbo este bazat pe noul sedan BMW seria 5, Alpina ține în mare secret detaliile despre mașină, dar B5 Bi-Turbo poate fi ceva mai mult decât M5-ul mult visat.
Nu am fi surprinși însă dacă pentru noul B5 va fi folosit același V8 de 4,4 litri turbo cu o putere de 500 CP găsit și sub capota lui Alpina B7 Bi-Turbo.
Schița sugerează că B5 va avea un body kit ce va cuprinde un nou spoiler, panouri, și un set de jante cu multe spițe.
Designerul Arturo Alonso de la GWA-Tuning a pregătit un pachet cosmetic pentru Mercedes-Benz E63 AMG estate. Kitul propus văzut în aceste imagini include o nouă bară de protecție față cu lumini de poziție de tip LED, o grilă unică și un deflector spate ce include patru țevi de evacuare, eleron, diverse admisii de aer și multe elemente din fibră de carbon.


Breakul AMG mai primește și niște jante de tip deep-dish din aliaj (de 19 inch în față și de 20 în spate). Tot interesant este și modulul de coborâre al suspensiei. În interior pe șofer ăl așteaptă niște pedale de aluminiu și logouri iluminate.



Grand Prix este abordarea companiei Senner Tuning a noului Audi S5 Sportback. Începând cu puterea motorului, compania germană aduce puterea de la cei 333 de cai ai motorului TSI standard de 3 litri, la 375 CP. Plusul de putere vine de la un ECU configurat, adugarea de filtre de aer de performanță, dar și de la sistemul de evacuare cu patru țevi.
S5 Sportback Gran Prix mai primește un set de arcuri sport care coboară înălțimea cu 40 de mm și jante de aluminiu de 20 de inch.
În interior, Audi este îmbunătățit cu un pachet de finisaje din fibră de carbon.


Yaris Batmobile

Probabil că din cauza grijii pentru mediu vedem în ultimul timp tot felul de Batman-wannabes trecând către mașini mult mai mici și economice. Unul dintre aceștia și-a transformat Toyota Yaris, într-un Batmobil. Nu știm câtă bătaie și-a luat de la nevastă pentru că a stricat mașina familiei, dar știm că omul merge înainte cu Hristos...

Noul VW Jetta

A șasea generație Volkswagen Jetta a fost prezentată în Times Square din New York, un gest clar în ceea ce privește ambițiile VW pe noul continent.
Un lucru înbucurător pentru noi este că, deși a fost dezvoltat pentru a fi eficient din punct de vedere al costurilor, Jetta nu va mai împărți la fel de multe componente cu VW Golf ca în trecut.
Tot în mod suprinzător, pe piața americană au fost anunțate prețuri mai mici decât ale variantei precedente.
Bazat pe conceptul Volkswagen NCC, noul Jetta este mai lung decât precedentul, are un ampatament cu șapte centrimetri mai lung, și o caroserie extinsă cu nouă centimetri.
În State, clienții pot alege între patru motoare, incluzând unul nou de 140 de cai (2 litri TDi common-rail). Nou mai este și cel mai mic motor din gamă, cel de 115 cai pe benzină. Celelalte două motoare pe benzină sunt: o unitate de 2,5 litri de 170 CP și un TSI de 2 litri de 200 de cai (ce va fi folosit pe Jetta GLI).

 
Pentru varianta europeană sunt disponibile șase motoare, din care patru sunt noi:
  • TDI BlueMotion de 1,6 litri și 105 CP
  • TDI de 2 litri și 140 CP
  • TSI de 1,2 litri și 105 CP
  • TSI de 1,4 litri și 160 CP
  • TSI de 1,4 litri și 122 CP
  • TSI de 2 litri și 200 CP.
În noua lor reclamă cei de la Hyundai fac mișto de cei de la TopGear pentru a promova viitorul iX 35


Acesta este de departe cea mai lipsită de gust tentativă de personalizare a unui supercar Ferrari. Și dacă credeți ca abțibildurile cu 'Hello Kitty', locașurile pentru oglinzi, suportul de numere, capacul de motor și țevile de eșapament sunt destul, așteptați să vedeți ce a făcut posesorul acestui Ferrari 360 Modena în interior. Eu, personal nu aveam nimic cu popularul personaj desenat japonez, dar totul până la profanarea unui supercar...
Locul unde poate fi găsită mașina este Jakarta, Indonesia.


Defender modificat

Land Rover Defender este unul dintre ultimele modele la care aș putea să mă gândesc că ar putea fi în atenția tunerilor. Totuși, de curând, Aznom și Romeo Ferraris au făcut echipă pentru a crea o astfel de mașină modificată.
În ciuda lookului conservator, Aznom a echipat mașina de teren cu bare de carbon, a vopsit-o în două culori, i-a adăugat niște accente roșii și niște jante negre cu anvelope Kumho Road Venture. În interior, cabina are tapiserie de tip alcantara, volan din fibră de carbon, scaune sport Sparco și inserții din fibră de carbon.
Sub capotă, Romeo Ferraris a umblat la motorul turbo de 2,4 litri care normal produce 152 CP, pentru a câștiga 30 de cai.

Noua reclama Mercedes-Benz

Noua reclamă pentru Mercedes-Benz E-Classe se concentrează
pe situațiile neprevăzute și pe siguranța oferită de noile
sisteme active... Sorry!

Renault a prezentat viitorul său vârf de gamă denumit Latitude care va înlocui pe controversatul Vel Satis.

Descris de producătorul francez ca "un salon de familie care îmbunătățește imaginea ta", Latitude va fi arătat publicului pentru prima dată la Salonul Auto de la Moscova, la sfârșitul lui august.
Pentru cei care urmăresc știrile auto internaționale în detaliu, noul Latitude nu este o surpriză și este bazat pe modelul Samsung SM5 care este vândut nu de mult timp în Coreea de Sud. De fapt pe cele două modele le diferențiază doar grila (asemănătoare cu cele de la VW) și sigla.
Latitude este construit pe o platformă modificată a Laguna și spre deosebire de modele precedente precum Safrane, 25 și Vel Satis, este un sedan convențional în patru uși. Modelul măsoară 4.890 mm lungime, 1.830 mm lățime și 1.490 mm înălțime ceea ce înseamnă că este cu 195 mm mai lung și cu 19 mm mai lat decât Laguna.
Detalii despre motorizări nu au fost date, dar probabil va fi o gamă variată de motoare diesel și pe benzină.

Abruzzi aduce spiritul Le Mans


După o serie de teasere, Panoz a arătat lumii supercarul Abruzzi "Spirit of Le Mans" în casa celebrei competiții, circuitul de La Sarthe din Franța.

Mașina construită manual are motor montat pe partea față, transmisie pe puntea spate și este propulsată de un motor de o proveniență necunoscută ce va dezvolta mai mult de 600 de cai putere.
Supercarul agresiv și unic, are o caroserie din materiale compozite care este anunțată ca fiind incasabilă, reciclabilă, mai puternică și mai ușoară decât fibra de carbon.
Compania a precizat că supersportiva va fi oferită într-o ediție limitată de doar 81 de exemplare, care corespunde curselor de 24 de ore de la Le Mans desfășurate în intervalul 1923 - 2013.
Abruzzi "Spirit of Le Mans" va fi street legal în Europa și multe țări din Asia, Orientul Mijlociu, America de Sud, dar nu și în America de Nord. Prețul este încă necunoscut.

Lorinser prezintă o schiță cu viitorul Mercedes-Benz CLS

Tunerul german Lorinser a "scăpat" o schiță de modificări pentru viitorului Mercedes-Benz CLS.
Deoarece nu există încă poze oficiale ale viitorului CLS ce va fi lansat în 2012 putem să ne facem o idee despre cum va arăta în general acest model, dar în detaliu este mai greu deoarece este greu sa distingem care parte din caracteristici aparțin companiei Mercedes și care tunerului Lorinser.
În ciuda acestui fapt, recunoaștem un CLS mult mai agresiv și mai dinamic decât predecesorul.
Mașina este așteptată la Salonul Auto de la Paris din toamnă, la scurt timp după aceea v-a apărea și varianta modificată de Lorinser.

Poate un LEXUS LFA sa sparga un pahar?

Este o intrebare la care japonezii au incercat
sa raspunda in cea mai noua propunere de reclama
pentru LEXUS LFA. Motorul cu precizie de instrument
muzical a spart un pahar de sampanie special ales de
fizicieni pentru aceasta ocazie...

BMW M3 de 717 CP de la Emotion Wheels

O altă companie, îngroașă rândurile tunerilor cu pretenții. Emotion Wheels, o firmă care până acum câtva timp oferea jante, acum oferă un pachet de tuning atrăgător.
Pachetul este destinat modelului BMW M3 (E92). În mod normal acest coupe are un motor V8 natural aspirat de 4 litri ce produce 420 CP (309 kW). Cei de la Emotion au scos acest motor și au pus în loc un V8 de 4,4 litri. Acest propulsor, în X5 M și X6 M produce 555 cai putere.
După câteva modificări și instalarea unui sistem de evacuare sport, Emotion a obținut 717 CP. Pentru a face față acestei noi puteri, au fost făcute modificări șasiului și suspensiei.
Nu au fost furnizate date despre performanțe dar ne așteptăm la un M3 foarte rapid. Schimbările stilistice includ o capotă de carbon, praguri și jante de 19 inch.

Clip cu noul Saab 9-5


A fost un an greu pentru Saab, dar se pare că, alături de noul patron Spyker Cars NV, producătorul suedezva avea parte de zile mai bune. De departe cel mai promițător bun al Saab este noul sedan 9-5 ce va fi vândut pe piața americană din vara aceasta.
Saab a început deja promovarea noului model.

Freelander, condimentat de Project Kahn

Noul Freelander a atras atenția tunerilor de la Project Kahn. Inspirat din proiectul Range Rover Sport RS600, Freelander RS200 primește un remake cosmetic extins, dar de bun gust.
Pe exterior modificările includ dunga semnătură de pe capotă, mânere argintii, admisii de aer în bara de protecție față și praguri.
Freelander RS200 ese o apariție mai agresivă și datorită jantelor de 20 de inch. Project Kahn a mai upgradat interiorul cu scaune din piele neagră în timp ce cusături albe pot fi întâlnite pe uși, scaune și volan.

Noul Citroen C4, gata pentru showroomuri

Citroën nu a putut astepta pana la Salonul Auto de la Paris pentru a ne arata noul C4 hatchback.

Atunci cand a aparut, actualul C4 a fost un termen de referinta in ceea ce priveste designul si inovatia, volanul sau fiind foarte inspirat, la fel ca si restul interiorului.
Acum, actuala compacta abia asteapta sa o ia de la inceput si sa se lupte cu concurentele sale VW Golf, Renault Megane, Ford Focus, Opel Astra si Toyota Auris.
Daca designul noului model vi se pare familiar ar trebui sa va reamintiti de conceptul DS High Rider care a fost prezentat in acest an la Salonul Auto de la Geneva.
De data aceasta designul compactei franceze este mai conservator, fata de ceea ce ne-a obisnuit pana acum Citroen. Din punct de vedere stilistic. Acum este un frate mai mic al C5-ului.
In interior sunt o multime de schimbari notabile, volanul cu butuc fix fiind una dintre regretabilele disparitii de aici. Tot disparut este si panoul de intrumente LCD central. Ca o consolare, totusi, producatorul francez sustine ca ne va oferi mai multe variante de personalizare.
Compacta a crescut in dimensiuni si nu au fost oferite despre variantele de motoare disponibile. C4 va intra pe pietele din Europa imediat dupa debutul de la salonul parizian.
top