Mini va intra in WRC

Fara eforturile lui John Cooper si ale unor soferi precum Paddy Hopkirk in campionatul european de raliuri din anii 60, brandul Mini poate nu ar fi avut o reputatie atat de buna. BMW se gandea de mult la acest aspect si astazi a pus capat zvonurilor anuntand ca Mini se va intoarce pe scena motorsportului in sezonul 2011 al WRC prin intermediul Countryman.

Modelul Countryman WRC este dezvoltat impreuna cu parterul Subaru, Prodrive conform regulamentelor Super2000. Varianta special[ pentru raliu va avea un motor de 1,6 litri, in linie, turbo si tractiune integrala. Prodrive a inceput lucrul la acest proiect la inceputul anului, iar din septembrie va trece la faza de testari.

Acest Nissan vrea sa fie in adancul sufletului sau un Lamborghini, sau un Ferrari, dar arata ca masina lui spiderman... Poate fi vazuta in Bucuresti si este un exemplu clar de tuning fail...

Audi A7 Sportback, primele poze oficiale

Primele poze oficiale ale viitorului Audi A7 Sportback arată că designul sedanului sportiv al producătorului din Ingolstadt a rămas fidel conceptului de la Detroit.
Diferenţele comportă doar aspecte practice precum forma şi dimensiunea oglinzilor exterioare, admisiile de pe bara faţă şi unele elemente din partea spate.
Tot fidel modelului conceptului, sedanul lung de 5 metri va fi strict pentru 4 pasageri.
Din punct de vedere tehnic este bazat pe A6 şi va primi aceleaşi motoare diesel şi pe benzină. Sistemele quattro şi transmisia S-tronic vor fi prezente în ofertă.
Nu vor lipsi din gama A7 Sportback, versiunile de performanţă S7 şi RS7. Pentru cei ce vor să protejeze mediul va exista şi o variantă hibridă.
În urmă cu câteva săptămâni, Chrysler a anunţat noul Dodge Mopar 10' Challenger. Dacă atunci am primit doar o schiţă, astăzi avem primele poze oficiale. Maşina va fi produsă într-un număr limitat de 500 de unităţi şi va costa 38.000 de dolari varianta automată şi 39.000 cea manuală.
Modelul este bazat pe Challenger R/T cu motorul HEMI V8 de 5,7 litri. Mopar, divizia de accesorii a Chrysler, a adus şi ea în ecuaţie o serie de îmbunătăţiri estetice şi de performanţă.
Maşina are acum o admisie agresivă şi este dedicată iubitorilor de maşini mai hardcore. Şasiul este întărit pentru o mai bună siguranţă şi manevrabilitate.
Mopar '10 Challenger este disponibil doar negru, clienţii alegând doar culoarea dungilor de pe maşină (între bleu, roşu sau argintiu). Jantele sunt de 20 de inch, iar grila faţă este cromată. Şi acestea sunt de culoare neagră.

Promo la A7 Sportback

La mai puțin de o lună de la lansarea siteului teaser a noului A7 Sportback,
compania din Ingolstadt a anunțat că lansarea oficială va avea loc pe 26 iulie 2010,
la muzeul "Pinakothek der Moderne München", situat în centrul Munchenului.
Detalii oficiale despre mașină nu au fost prezentate încă. Totuși, se știe că A7 Sportback este versiunea de serie a conceptului Sportback din 2009 și va fi înrudit din punct de vedere mecanic cu viitorul A6.
Sedanul sportiv va rivaliza cu a doua generație a Mercedes-Benz CLS. Se va poziționa în gama Audi între A6 și A8 (la fel cum A5 Sportback se poziționează între A4 și A6).

Lamborghini testează o ediție specială


Se pare că Lamborghini lucrează la dezvoltarea unei versiuni decapotabile a ediției sale limitate Gallardo LP550-2 Valentino Balboni, care a fost denumită după cel mai renumit șofer de teste al companiei.
Imaginile sunt înregistrate în jurul și pe pista Nürburgring.
Gallardo Spyder LP550-2 Valentino Balboni are transmisie pe puntea spate (mai ușor decât cel de transmisie integrală de pe modelele standard) și un motor V10 de 5,2 litri cu o putere de 550 CP.

Ferrambo

Poate că mulți nu deosebesc mașinile exotice una de alta, dar împătămiții cunosc fiecare detaliu în parte de la bolizi precum Ferrari sau Lamborghini.
Japonezii de la Auto Veloce s-au hotărât să le dea și acestora dureri de cap. Pachetul lor propus pentru Ferrari F430 aduce un tratament vizual similar cu Lamborghini Gallardo Superleggera și Murcielago SuperVeloce. Rezultatul este denumit simplu, F430 Super Veloce Racing. Are admisiile și eleronul precum cele mai suparate dintre Lambo-uri, numai că ele acoperă un V8 Ferrari.
Amestecătura profană este disponibilă pentru vânzare...

Noul Mercedes-Benz CLS


Trebuia să vedem pentru prima dată viitoarea generație a Mercedes-Benz CLS abia la Salonul Auto de la Paris, dar datorită unui cititor brazilian ager al siteului "Noticiasautomotivas", avem câteva fotografii ale sedanului sportiv, fără nici o urmă de camuflaj. Acesta a prins mașina în jurul muzeului din Stuttgart. Presupunem că era acolo pentru o ședință foto.
Noul CLS este un amestec între forma de banană a caroseriei modelului precedent cu cele mai noi elemente de stil ale firmei germane (bosaje proeminente pe partea spate și o parte frontală mult mai expresivă). De asemenea se observă și asemănarea cu CLS Shooting Brake Concept.
Ca și prima generație CLS și aceasta este bazată pe E-Class. Motoarele, probabil vor fi aceleași.
Va fi și o variantă AMG ce va avea sub capotă noul V8 de 5,5 litri bi-turbo ce va produce 544 CP, iar cu pachet opțional de performanță are 571 CP.

Noul BMW X3


La șase ani după introducerea pe piață a primului X3, BMW a lansat a doua generație a acestui model. Acesta crește în dimensiuni și are noi motoare.
Noul X3 se va regăsi în showroom-uri la sfârșitul acestui an, după premiera de la Salonul Auto de la Paris. Deși forma este familiară, designul noului X3 este mai curat decât cel al precedentului model, încorporând elemente de stil regăsite la X1 și X5, dar și la seria 5. Printre acestea se numără grila proeminentă și elementele concave de pe capotă.
Interiorul a fost refăcut complet și include o consolă centrală mai orientată către șofer cu un ecran de 8,8 inch HD.
X3 este cu 12 mm mai înalt, cu 83 cm mai lung, cu 28 mm mai lat și are o gardă la sol mai mare cu 12 mm decât precedentul model. Aceste dimensiuni aduc loc mai mult pentru pasageri, iar BMW se laudă cu cel mai mare portbagaj din segment. În Europa, vor fi disponibile două variante de motorizare la lansare: xDrive20d ca fi propulsat de un motor de 2 litri turbo, cu patru cilindri ce va produce 184 CP și un cuplu maxim de 380 Nm, ce poate fi legat la o transmisie manuală cu șase rapoarte sau o automată cu opt rapoarte.
Varianta de top X3 xDrive35i are un motor cu șase cilindri cu o putere de 306 CP și 400 Nm. Ulterior va apărea și o variantă diesel de 2 litri, de 204 CP.

Ford Focus RS în producție

Un film cu Ford Focus RS în diferitele faze de producție...

Noul Peugeot 508 a fost dezvăluit oficial. Disponibil în versiunile sedan și station wagon 508 două mașini în gama Peugeot, 407 și 607. Concurentul mărcii franceze pentru Ford Mondeo și Volkswagen Passat își va face debutul la Salonul Auto de la Paris.
508 este varianta de serie a conceputului 5 by Peugeot și este primul autoturism care reprezintă noul limbaj de design al companiei franceze. Deci trebuie să vă așteptați să vedeți același tip de grilă pe toate modelele viitoare de la Peugeot.
Bazat pe platforma 3 a grupului PSA de pe care iese și Citroen C5, 508 este situat între 407 și 607 din punct de vedere al dimensiunilor. Cu 4,79 metri lungime, varianta sedan este cu 100 mm mai lungă decât 407, dar tot cu 100 mm mai scurtă decât 607. Wagon-ul este puțin mai lung decât sedanul, măsurând 4,81 metri.
Peugeot a fost zgârcit cu detaliile tehnice ale 508, dar a confirmat că va fi disponibilă varianta HYbrid4 după lansare (cel mai probabil la mijlocul anului următor). Modelul va combina un motor turbo diesel montat în față, cu unul electric montat în spate ce vor oferi p putere combinată de 200 CP cu transmisie integrală.
Emisiile sunt și ele scăzute, variind de la 99g/km de CO2 către zero în modul electric. Mașinile dedicate pieței europene vor fi produse la Rennes în Franța.

"Mopar '10" Dodge Challenger

Implicarea Fiat în grupul Chrysler va aduce o abundență de ediții limitate ale
modelelor mărcilor deținute de gigantul american.
Una dintre cele mai așteptate este "Mopar '10" Dodge Challenger.
'Mopar 10' este bazat pe un Challenger R/T cu un motor Hemi V8 de 5,7 litri care are față de modelul de serie mai multe îmbunătățiri mecanice și estetice.
Doar 500 de exemplare vor fi construite...

BMW Z4 Slingshot

Câteodată inspirația vine de unde nu te aștepți. Este și cazul MWDesign. Pentru cel mai nou proiect bazat pe BMW Z4, roadsterul cu motor de șase cilindri în linie.
Compania și-a luat inspirația din designul croselor de golf Nike Slingshot.
Tunerul a pornit prin adăugarea unui spoiler față de la AC Schnitzer cu inserții galben fosforecent, praguri tip custom din carbon, deflector spate mat din carbon de la 3D Design, grile de la BMW Performance, inserție pentru capotă din carbon și jante de tip Modular din aliaj de 20 de inch, negre. alloy wheels with glossy black outer rims.
Așa cum am mai spus, mașina are inserții galben fosforecent pe bara față, dar și în alte locuri. Inserțiile de carbon mai sunt prezente, pe lângă capotă și pe portbagaj, dar și pe acoperișul retractabil. Țevile de evacuare negre, mate completează schimbările cosmetice.
Z4 Slingshot beneficiază de multe îmbunătățiri de performanță ce includ un kit de putere de la Dinan, un sistem de evacuare de la Eisenmann USA și un nou intercooler, toate ridicând puterea la 400 cai putere.
Renault a prezentat primele fotografii ale celui mai nou concept al său, vehiculul electric DeZir. Acest concept va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Paris din septembrie 2010. Acest concept este privit cu interes deoarece oferă indicii privind viitoarea politică de design a producătorului francez.
DeZir este primul proiect condus de noul designer șef al producătorului francez, Laurens van den Acker care a preluat ștafeta de la Patrick le Quement în 2009. Înainte de a lucra la Renault, designerul olandez a mai lucrat pentru Mazda, unde a fost responsabil pentru mai multe proiecte ce includ Nagara, Ryuga și Hakaze. Ford și Audi sunt și ele adăugate în CV-ul designerului van den Acker.
Mașina sport măsoară 4,2 metri și are o înălțime de 1,1 metri. Este mai lungă, dar și mai joasă  (216 mm) decât un Audi TT.
DeZir este proiectată cu un motor electric montat în poziție mediană, care pune în mișcare roțile din spate. Acumulatorul de 24kWh de tip lithium-ion este montat vertical și asigură o autonomie de 160 de kilometri.
Motorul electric este aceeași unitate folosită la vehiculele electrice Renault care sunt deja în producție, deși acesta este upgradat să producă 150 CP și un cuplu maxim de 226 Nm.

Bugatti Veyron Super Sports

Fanii Bugatti și nu numai o sa aprecieze noul Veyron Super Sport care este mai rapid, mai ușor și mai puternic decât... modelul de serie.

Și dacă vă întrebați cât de puternic, aflați că noul Veyron de 16.4 Super Sport are un motor cu 16 cilindri turbo care produce 1.200 CP, sau cu 199 mai mulți cai decât modelul standard.
La tura pe care inginerii Bugatti au făcut-o cu supersportiva neagră-oranj s-a atins viteza maximă de 431,07 km/h.
Totuși din considerente de securitate și mai ales pentru a proteja anvelopele, viteza limită a modelului va fi limitată la 415 km/h. De menționat că Veyronul standard atinge o viteză maximă de 407km/h.
Inginerii Bugatti au început proiectul Super Sport prin upgradarea motorului de 8 litri și 16 cilindri de pe Veyron cu patru turbine mai mari și intercoolere mai masive. Acestea, alături de alte modificări au dus puterea motorului de la 1.001 CP la 1.200 CP. Cuplul maxim a crescut și el de la 1.250 Nm la 1.500 Nm.
Suspensia a fost și ea upgradată, Bugatti susține că mașina produce forțe laterale de 1,4 G.
Super Sport are o structură monococă din fibră de carbon. Senzaţiile dinamice oferite de acest bolid rivalizează cu cele mai periculoase roller coastere din lume, Super Sport generând acceleraţii laterale de 1.4 G. Estetic acest model se diferenţiază prin câteva detalii care au rol funcţional în primul rând cum ar fi noul plafon care integrează aerisirile NACA, prizele mai mari în partea frontală şi difuzorul redesenat din partea posterioară. Bineînţeles, cea mai evidentă particularitate este tema bicoloră a caroseriei, kitul fiind portocaliu iar partea superioară neagră. Este o combinaţie discutabilă, dar întreaga caroserie este din fibră de carbon.
Acest model va fi oficial lansat în în August la Peeble Beach Concours, dar primele 5 unităţi denumite World Record Edition au fost deja vândute. Nu ştim încă la ce preţ, pentru că acesta nu a fost încă anunţat.



Citroen DS3 R3 rally car



Citroën va ataca circuitele de raliu cu noul DS3 R3, omologat pentru regulamentele FIA R3T. DS3 este disponibil atât în varianta kit cât și în cea gata de curse.
Cu același design structural și siluetă ca modelul de producție, caroseria ranforsată cu cușcă de oțel antirăsturnare, DS3 R3 are un motor de 1,6 litri turbo de 210 cai și cu un cuplu de 350 Nm.
DS3 R3 este echipat cu o transmisie secvențială cu șase viteze, despre care compania franceză spune că schimbă vitezele de două ori mai repede decât una manuală. Suspensia a fost reproiectată, iar jantele de raliu și sistemul de frânare regândit fac și ele parte din proiect.
 

Face-lift pentru Viano și Vito


Acestea sunt primele poze oficiale cu varianta face-lift ale Mercedes-Benz Viano și Vito. Pe cele două modele au fost operate modificări necesare la mijlocul vieții oricărei generații, ce includ blocuri optice, grilă și design pentru barele de protecție noi.
Mercedes-Benz nu a prezentat încă poze ale interiorului, dar producătorul german a susținut că ambele modele beneficiază de o gamă întreagă de îmbunătățiri interioare de la noi tipuri de tapiserie și până la noul volan multifuncțional.
Mai mult, Viano va avea lumini pentru citit de tip LED și noi opționale precum sistemul Rear Seat Entertainment.
Schimbările mecanice de pe ambele variante includ o suspensie reproiectată și introducerea unei noi transmisii cu șase rapoarte, standard pentru motoarele pe patru cilindri diesel.
Gama completă de motoare cuprinde modele cu patru sau șase cilindri, diesel sau pe benzină cu puteri ce variază de la 126 CP până la 258 CP pentru Viano și de la 95 CP până la 258 CP pentru Vito.
Acesta este prima fotografie oficială a noului Range Rover Evoque, care este produsul de serie inspirat din conceptul Land Rover LRX. Acesta este primul SUV compact al producătorului britanic
top