Lotus Evora CUP


După ce a lansat noua sportivă Evora, Lotus şi-a îndreptat atenţia spre dezvoltarea unei versiuni de competiţie ce poate fi eligibilă pentru curse în categoria FIA GT4 şi pentru constitui bază pentru o serie ce va fi denumită Evora Cup.
Arătând absolut superb în culorile verde Epsom Green şi galben Solar, maşina de curse Evora Cup are montată o versiune modificată a motorului 3.5 l V6 provenit de la Toyota. Spun asta pentru deoarece capacitatea cilindrică a motorului a crescut la 4 litri, obţinându-se astfel performanţe "rotunde": 400 de CP şi cuplu maxim de 400Nm.
Transmisia este asigurată de o cutie Cima cu şase rapoarte, secvenţială cu schimbător de tip paddle şi special concepută pentru motorsport.
Printre modificări se mai numără amortizoare sport și etriere cu 6 pistoane. Printre Lipsesc partea electric, extinctorul și controlul tracțiunii.
Lotus precizează că a reușit să reducă greutatea mașinii la 1.200 kg (sau cu 200 kg mai puțin decât varianta de serie).
Evora a primit un kit aerodynamic de la Dallara ce include numeroase părți realizate din firbă de carbon ce îmbunătățesc răcirea și reduc forța de portanță ce afectează rulajul părții spate.

0 comentarii:

top