BMW GINA Light Visionary



Chris Beagle ne uimeste din nou, BMW dandu-ne cu cativa ani inainte prezentandu-ne viitorul construciei de vehicule prin intemediul noului GINA Light Visionary concept.
Noul nume vine de la "Geometry and Functions In "N" Adaptions," (geometrie si functii in adaptari infinite) si arata o serie impresionanta de concepte viitoare de productie. GINA are in exterior un strat futurist ce pare a fi textil ce se intinde deasupra unei structuri de metal mobile. Partea fata a masinii si partile laterale, incluzand usile creeaza o tot neintrerupt ce converge pentru a forma o unitate structurala.
Pentru a crea aceasta "caroserie" flexibila, GINA s-a dispersat de elementele clasice gasite pe vehiculele de productie actuala. Partea fata, capota, panourile laterale, usile, bosajele, acoperisul, portbagajul si eleronul sunt inlocuite de o structura cu un numar minim de componente.
Materialul special este sustinut de o structura metalica din fire. In puncte cheie, metalul cu rezistenta mare este intarit prin traverse de carbon cu o flexibilitate crescuta. Designul ramei a fost optimizat pentru a aspecte precum rezistenta la accidente, rigiditate si manevrabilitate.
Soferul poate schimba parti ale structurii prin intermediul unor controale hidraulice. Acest lucru va modifica forma invelisului exterior care va fi adaptat pentru a se potrivi oricarei situatii, cererilor soferului si pentru a mari gama functionala a masinii. Cel mai elecvent exemplu este cel al designului blocurilor optice fata. IN pozitie normala, cand nu sunt active, ele sunt ascunse sub o acoperitoare speciala. Imediat, ce soferul aprinde farurile, conturul partii fata se schimba.

0 comentarii:

top