S60 Concept


Noul concept ce vine din partea producatorului Volvo se va numi S60 Concept si va fi prezentat pentru prima la Salonul Auto de la Detroit.
Potrivit producatorului suedez, conceptul ne da niste indicii despre cum va arata Volvo S60 la lansarea sa din 2010. Chiar daca suntem obisnuiti ca masinile de serie sa nu fie atat de "dramatice" in comparatie cu prototipurile, sunt convins ca S60 va fi ceva diferit in segmentul sau.
Unele dintre cele mai proeminente caracteristici ale masinii, dar care nu vor intra in productie sunt lipsa coloanei B si usile spate in forma de paralelogram care se deschid la o apasare de buton. Alt detaliu interesant priveste designul blocurilor optice fata care par sa creeze silueta a doua barci de vikingi in miniatura care navigheaza una langa alta.
Cu patru locuri, interiorul conceptului S60 are niste finisaje de vis cu cristale Orrefors.
Motorul ales de Volvo este unul cu patru cilindri si o capacitate de 1,6 litri. Propusorul pe benzina foloseste tehnologia de injectie GTDi (Gasoline Turbocharged Direct Injection) si are o putere de 180 CP.
Ca un adevarat Volvo, S60 este plin de sisteme de siguranta ce includ o noua tehnologie care poate detecta un pieton care poate ajunge in calea masinii. Acest program activeaza automat sistemul de franare la capacitatea maxima daca soferul nu reactioneaza rapid la pericol. Tehnologia va fi introdusa pe varianta deproductie a S60.

0 comentarii:

top