Sandero e "Masina Anului 2009"

Mai deunazi am aflat cu stupoare castigatoare premiului "Masina anului 2009" in Romania.
Aceasta esteeee.............. Dacia Sandero. Cu o Insignia numita "European Car of the Year 2009" as tinde sa speculez un pic despre tendinta UZEAR de a face o treaba mica, perfect naturala, contra vantului... dar, asta e, daca este pe bani... este.
Surprinzatorul hatchback romanesc, cu o gama senzationale de dotari in echiparea standard (nu imi amintesc... dar parca si ABS-ul era optional), a facut saltul vietii sale.
Cu 146 de puncte, Dacia Sandero a surclasat modele precum Volkswagen Tiguan (101 puncte), Subaru Forester (91 puncte), Mazda6 (90 puncte), Honda Accord (87 puncte) sau Opel Agila ( 86 puncte).Printre premianti s-au mai numarat si VW Tiguan, care a fost numit "SUV-ul anului 2009 in Romania" si Jaguar XF, care a castigat titlul "Designul anului 2009 in Romania". Juriul a fost format din membri Uniunii Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR).
Bun! Inteleg gestul ca si pe noua taxa auto... un imbold dat economiei nationale producatoare de Dacii si o incercare de a ajuta renumele constructorului de la Mioveni peste hotare... dar ce te faci atunci cand afli ca Sandero este vandut peste hotare sub sigla Renault??

0 comentarii:

top