Bugatti Veyron Super Sports

Fanii Bugatti și nu numai o sa aprecieze noul Veyron Super Sport care este mai rapid, mai ușor și mai puternic decât... modelul de serie.

Și dacă vă întrebați cât de puternic, aflați că noul Veyron de 16.4 Super Sport are un motor cu 16 cilindri turbo care produce 1.200 CP, sau cu 199 mai mulți cai decât modelul standard.
La tura pe care inginerii Bugatti au făcut-o cu supersportiva neagră-oranj s-a atins viteza maximă de 431,07 km/h.
Totuși din considerente de securitate și mai ales pentru a proteja anvelopele, viteza limită a modelului va fi limitată la 415 km/h. De menționat că Veyronul standard atinge o viteză maximă de 407km/h.
Inginerii Bugatti au început proiectul Super Sport prin upgradarea motorului de 8 litri și 16 cilindri de pe Veyron cu patru turbine mai mari și intercoolere mai masive. Acestea, alături de alte modificări au dus puterea motorului de la 1.001 CP la 1.200 CP. Cuplul maxim a crescut și el de la 1.250 Nm la 1.500 Nm.
Suspensia a fost și ea upgradată, Bugatti susține că mașina produce forțe laterale de 1,4 G.
Super Sport are o structură monococă din fibră de carbon. Senzaţiile dinamice oferite de acest bolid rivalizează cu cele mai periculoase roller coastere din lume, Super Sport generând acceleraţii laterale de 1.4 G. Estetic acest model se diferenţiază prin câteva detalii care au rol funcţional în primul rând cum ar fi noul plafon care integrează aerisirile NACA, prizele mai mari în partea frontală şi difuzorul redesenat din partea posterioară. Bineînţeles, cea mai evidentă particularitate este tema bicoloră a caroseriei, kitul fiind portocaliu iar partea superioară neagră. Este o combinaţie discutabilă, dar întreaga caroserie este din fibră de carbon.
Acest model va fi oficial lansat în în August la Peeble Beach Concours, dar primele 5 unităţi denumite World Record Edition au fost deja vândute. Nu ştim încă la ce preţ, pentru că acesta nu a fost încă anunţat.



0 comentarii:

top