Renault DeZir, viitorul designului francez

Renault a prezentat primele fotografii ale celui mai nou concept al său, vehiculul electric DeZir. Acest concept va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Paris din septembrie 2010. Acest concept este privit cu interes deoarece oferă indicii privind viitoarea politică de design a producătorului francez.
DeZir este primul proiect condus de noul designer șef al producătorului francez, Laurens van den Acker care a preluat ștafeta de la Patrick le Quement în 2009. Înainte de a lucra la Renault, designerul olandez a mai lucrat pentru Mazda, unde a fost responsabil pentru mai multe proiecte ce includ Nagara, Ryuga și Hakaze. Ford și Audi sunt și ele adăugate în CV-ul designerului van den Acker.
Mașina sport măsoară 4,2 metri și are o înălțime de 1,1 metri. Este mai lungă, dar și mai joasă  (216 mm) decât un Audi TT.
DeZir este proiectată cu un motor electric montat în poziție mediană, care pune în mișcare roțile din spate. Acumulatorul de 24kWh de tip lithium-ion este montat vertical și asigură o autonomie de 160 de kilometri.
Motorul electric este aceeași unitate folosită la vehiculele electrice Renault care sunt deja în producție, deși acesta este upgradat să producă 150 CP și un cuplu maxim de 226 Nm.

0 comentarii:

top