Noul BMW X3


La șase ani după introducerea pe piață a primului X3, BMW a lansat a doua generație a acestui model. Acesta crește în dimensiuni și are noi motoare.
Noul X3 se va regăsi în showroom-uri la sfârșitul acestui an, după premiera de la Salonul Auto de la Paris. Deși forma este familiară, designul noului X3 este mai curat decât cel al precedentului model, încorporând elemente de stil regăsite la X1 și X5, dar și la seria 5. Printre acestea se numără grila proeminentă și elementele concave de pe capotă.
Interiorul a fost refăcut complet și include o consolă centrală mai orientată către șofer cu un ecran de 8,8 inch HD.
X3 este cu 12 mm mai înalt, cu 83 cm mai lung, cu 28 mm mai lat și are o gardă la sol mai mare cu 12 mm decât precedentul model. Aceste dimensiuni aduc loc mai mult pentru pasageri, iar BMW se laudă cu cel mai mare portbagaj din segment. În Europa, vor fi disponibile două variante de motorizare la lansare: xDrive20d ca fi propulsat de un motor de 2 litri turbo, cu patru cilindri ce va produce 184 CP și un cuplu maxim de 380 Nm, ce poate fi legat la o transmisie manuală cu șase rapoarte sau o automată cu opt rapoarte.
Varianta de top X3 xDrive35i are un motor cu șase cilindri cu o putere de 306 CP și 400 Nm. Ulterior va apărea și o variantă diesel de 2 litri, de 204 CP.

0 comentarii:

top