Face-lift pentru Elise


Lotus îşi pregăteşte revenirea triumfală pe segmentul maşinilor sprotive cu un facelift pentru popularul Elise, aşteptat luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva. Exodul italienilor de la Ferrari se pare că începe deja să îşi arate roadele. Elise vine cu o noua faţă aliniată la filosofia de design introdusă de Evora.
Spoilerul faţă a fost redesenat pentru a face loc unei prize de aer mai lărgi, blocurile optice au fost restilizate şi se bucură acum în premieră de lumini LED iar capotă a primit o noua formă. Şi în partea posterioară schimbările sunt evidente, noutatea fiind spoilerul şi stopurile restilizate.
Efortul designerilor nu a dus doar la o îmbunătăţire a aspectului vizual ci şi la reducerea coeficientului de frecare cu aproximativ 4 procente, ceea ce se traduce într-un consum mai mic. Versiunea entry-level, echipată cu unitatea de 1.6 litri S reuşeşte să obţină un consum redus şi emisii îmbunătăţite cu 13%, până la o valoare record de 155 g/km. Acelaşi efect se resimte şi pe versiunile 1.8 R şi SC, de 192 şi 217 căi putere, care emit acum 196 respectiv 199 g/km.
Pentru a putea obţine aceste cifre, inginerii au fost nevoiţi să introducă o serie de tehnologii noi, cum ar fi Valvematic şi Dual VVT-i alături de o noua cutie manuală cu şase rapoarte, care se va regăsi pe toate versiunile. Lista de opţionale va fi îmbogăţită şi ea cu un nou set de jante din aliaj forjat şi cu o funcţie cruise-control, pentru cei care vor să se plictisească pe autostradă.

0 comentarii:

top