Noul Touareg



De curând cei de la VAG au prezentat noua generaţie Touareg. SUV-ul VW a preluat noul ADN stilistic al mărcii şi are o alură mai suplă şi mai dinamică. A crescut în lungime cu 4,3 cm faţă de vechea generaţie (măsoară 4,80 metri) şi a pierdut în înălţime 2 cm. Mai important este faptul că e mai uşor cu 208 kg.
La interior, confortul pasagerilor de pe bancheta spate s-a îmbunătăţit, graţie şezutului culisabil pe o plajă de 16 cm şi spătarului reglabil în trei poziţii. Volumul portbagajului variază între 580 şi 1.642 litri.
Una dintre surprizele noii generaţii Touareg o constituie versiunea cu propulsie hibridă, care poate rula doar în modul electric până la 50 km. Consumul mediu este de 8,2 litri / 100 km, iar puterea însumată a motorului electric şi a celui V6 TSI este de 379 CP, cu o viteză maximă de 240 km/oră.
Alte motorizări disponibile pe noul Touareg sunt V6 FSI de 280 CP, un V6 TDI de 240 CP şi un V8 TDI de 340 CP - toate, în combinaţie cu o transmisie automată cu 8 trepte, sunt cu 20% mai economice decât la vechea generaţie.
Toate variantele constructive au în dotarea standard tracţiunea integrală 4Motion. Pentru motorizarea V6 TDI se poate comanda un "Terrain Tech Packet", care îi măreşte considerabil abilităţile off-road.

0 comentarii:

top