Noul Nissan Patrol



A şaptea generaţie a imensului Nissan Patrol a fost prezentată în premieră, în weekendul acesta la Abu Dhabi. Compania japoneză susţine că rivalul lui Toyota Land Cruiser va fi unul dintre cele mai capabile 4x4 din istoria auto.
Pentru a realiza acest lucru, Nissan aruncă în joc un nou motor V8, un design mai modern şi un comfort interior îmbunătăţit.
Directorul de produs al acestui model, Taiji Toyota a declarat că designul exterior al Patrol-ului, care a fost prefigurat în 2006 prin conceptul Terranaut, este mai puţin dur şi mai futurist.
"Nu la fel de colţuros şi hardcore ca predecesorul, Patrol are noi suprafeţe care adaugă o nuanţă de modernitate" a spus Taiji.
Pentru a îmbunătăţi ţinuta de drum a modelului său, Nissan aduce odată cu noul Patrol cu sistemul botezat HBMC (Hydraulic Body Motion Control), acesta având capacitatea de a limita ruliul în virajele strânse în acelaşi timp în care adaptează comportamentul şasiului în oras, unde suspensiile trebuie să fie cât mai confortabile cu putinţă. Apropo de suspensii, acestea sunt independente pentru fiecare roată, un mare pas înainte în comparaţie cu generaţia anterioară a modelului japonez, care dispunea de suspensii care lucrau la nivel de axă.
Noul sistem de tracţiune integrală dezvoltat de Nissan pentru noul Patrol îi permite celui de la volan să adapteze printr-un simplu buton comportamentul la rulare al maşinii în funcţie de suprafaţă (asfalt, nisip, zapadă şi pietre). Normal, noul Patrol dispune de pachete de asistenţă la pornirea din rampă şi la coborarea unei pante, dar şi de un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri cu avertizare sonoră în momentul în care aerul a atins presiunea optimă în anvelope.
Interiorul noului Patrol a fost cu mult îmbunătăţit devenind acum un spaţiu de lux, poate şi datorită faptului că Nissan a recunoscut că cei mai mulţi clienţi ai săi petrec doar 15% din timp în regim off-road, ei având nevoie de un interior de o calitate foarte bună.

Deci s-a decis în favoarea unui design interior asemănător celor de pe maşinile premium cu multă piele, lemn şi aluminiu la care se adaugă (opţional) un sistem de entertainment DVD cu ecrane de 7 inch.
Motorul de 5.6 litri aruncat pe piaţă odată cu acest model dezvoltă 400 de cai şi un cuplu de 550 Nm.
Noul Patrol va mai servi ca bază pentru viitorul model 2011 Infiniti QX ce va fi lansat pe piaţa americană la începutul lui 2011.

0 comentarii:

top