Ediţie limitată Ford Focus RS500


Ford s-a hotărât să ne prezinte Ford Focus RS500 mai devreme.
RS500 este o ediţie limitată a Focus RS cu modificări la motorul turbo de 2,5 litri, care acum produce 350 CP. Vor fi produse doar 500 de autovehicule din această serie.
Culoarea neagră mată face ca hatch-urile sportive să arăte foarte bine, la fel şi interiorul. RS500 va suna la fel ca o maşină abia scoasă dintr-un atelier de tuning.
Schimbările au fost pregătite de Ford TeamRS în parteneriat cu Revolve Technologies, o companie ce dezvoltă upgrade-uri pentru gama Ford sub numele Mountune.
Îmbunătăţirile aduse motorului includ un intercooler; o cutie pentru filtru e aer mai mare pentru un flux mai bun, ţevi de eşapament de dimensiuni mai mari, o pompă de combustibil, alături de o recalibrare a software-ului proulsorului pentru a optimiza performanţele.
Producătorul susţine că rezultatele din testele preliminare indică faptul că Focus RS500 ajunge de la 0 la 100 km/h în 5.6 secunde şi de la 0 la 160 km/h în 12,2 secunde. Viteza maximă atinsă este de 265 km/h.
Celelalte schimbări aduse maşinii sunt pur cosmetice şi includ numai schimbări de nuanţe.
În interior finisajele au o tentă de carbon, iar schema de culori a fost schimbată nuanţa dominantă fiind roşie. Tot în interior găsim o plăcuţă metalică individuală.



UPDATE: Azi am scris şi despre:


0 comentarii:

top