Seat Ibe



Seat a adus la Salonul Auto de la Geneva un coupe sport, cu design deosebit.
SEAT IBE concept oferă o perspectivă nouă asupra viitoarelor maşini spaniole.
Cu proporţii puternice şi precise, limbajul de design defineşte evoluţia continuă a stilului adoptat de SEAT. Având dimensiuni compacte şi o siluetă dinamică, SEAT IBE se prezintă ca o maşină sport clasică. Cu toate acestea, interpretează stilul acestui gen într-o manieră inovativă şi unică.
SEAT IBE concept are o lungime de 3,78 metri - cu 25 cm mai puţin decât Ibiza - o lăţime neobişnuită de 1,80 metri şi o înălţime de doar 1,22 metri. Vehiculul este complet electric, având sub capotă un motor ce dezvoltă 75 kW (102 CP) şi 200 Nm - suficient pentru o dinamică plăcută, sugerată de stilul exterior. SEAT IBE accelerează de la 0-50 km/h în doar 3,4 secunde, are nevoie de 6,3 secunde pentru a ajunge la 80 km/h şi de 9,4 secunde pentru 0-100 km/h. Puterea continuă este limitată la 50 kW (68 CP) iar viteza maximă este de 160 km/h. Capacitatea bateriilor de 18 kWh îi asigură o autonomie suficientă pentru deplasările zilnice din oraş.
Următorul pas în strategia SEAT îl reprezintă Leon Twin Drive Ecomotive. Sistemul său hibrid de propulsie este format dintr-un motor cu combustie internă şi unul electric, ale cărui baterii se pot reîncărca. În modul electric modelul va permite o autonomie de 50 km, iar pentru călătoriile mai lungi va intra în funcţiune motorul cu combustie internă. Primul vehicul de serie Seat Leon Twin Drive ECOMOTIVE este plănuit pentru 2014.

0 comentarii:

top