Hennessey Venom GT, forma finală

Se întorc supercarurile americane! Hennessey Performance Engineering a prezentat forma finală a supercarului său Venom GT.
Anunţat iniţial încă din 2007, Venom GT a trecut prin multiple schimbări încă de când era doar o schiţă. Totuşi ultimele înfăţişări ne prezintă o maşină ce se poate dovedi uimitor de rapidă.
Bazată pe Lotus Elise, Venom GT combină un şasiu uşor britanic cu un puternic V8 american. Hennessey a rămas fidel filosofiei Lotus şi a făcut toată caroseria din fibră de carbon.
De la masa de sub 1.080 de kg şi până la motorul său Corvette ZR1 V-8 supraalimentat modificat pentru a atinge 725 CP (Hennessey va mai oferi şi variante twin turbo de 1.000 şi 1.200 de cai), maşinăria este o adevărată reţetă pentru performanţă zdrobitoare.
Printre estimările tehnice se numără acceleraţia de la 0 la 100 de km în 2,4 secunde şi o viteză maximă de 431 de km la oră.
La construcţia supercarului s-a mai folosit o cutie de viteze secvenţială Ricardo cu şase viteze şi frâne Brembo cu discuri ceramice. Venom este echipat cu un sistem de control programabil al tracţiunii şi sistem de suspensie activ. Producţia va fi limitată la doar 10 maşini pe an şi compania deja a primit comenzi pentru patru.

0 comentarii:

top