Primul hibrid Lotus




Lotus se aruncă oficial pe piaţa sportivelor hibride. Compania britanică va consemna în curând debutul primului său hibrid bazat pe tehnologia Evora Versatile Vehicle Architecture (VVA), Evora 414E.
Scopul acestui hibrid de 414 cai va fi reprezentantul celei mai noi tehnologii Lotus. În primul rand caii provin de la cele două motoare electrice (care produc 207 CP fiecare. Fiecare motor transferă cuplul prin intermediul unei transmisii de tip single-speed. Puterea este stocată într-un pachet de acumulatori.
Doar pe electricitate pură maşina va atinge o autonomie de 60 şi în aceste condiţii maşina nu mai este aşa de amuzantă. Din fericire, după această limită, intră în acţiune motorul Lotus Range Extender care oferă o autonomie de 480 kilometeri.
Pe maşină există un motor clasic de 1.2 litri în 3 cilindri cu o putere de 48 de cai, al cărui singur scop este de a încărca motoarele electrice.
În ceea ce priveşte performanţele, Lotus pretinde că Evora 414E Hybrid poate ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde.
Lotus rezervă şi alte chestii interesante. Primul din ele ar fi vopseaua unică ce evocă ideea de "sisteme electrice".
Un sistem computerizat transformă pentru şofer transmisia continuă dând impresia uneia pseudomanuale de tip paddle. Apoi mai există un sistem denumit HALOsonic (dezvoltat împreună cu Harman International) care simulează sunetele a diferite motoare (V6, V12, "futuristic", etc.).

0 comentarii:

top