ABT tuneaza VW Touareg TDi



Motoarele turbodiesel primesc din ce in ce mai multa atentie in ultima vreme si, odata cu ele vehiculele grupului Volkswagen. Audi R8 se pare ca va primi un motor V8 TDI, iar Jetta TDI Cup in Statele Unite se pare ca va aduce diesel-urile inapoi in constiinta publica a Americanilor.
Atentia de care se bucura motoarele diesel se manifesta si la nivelul tunerilor, firma germana de performanta Abt indreptandu-si atentia asupra celui mai nou model Touareg 3.0 TDI.Concentrati asupra upgradeurilor de putere si a modificarilor de design, cei de la Abt au dus Touareg-ul 3.0 TDI (cu motor de 3 litri, arhitectura V6) de la 225 CP la 300 CP in timp ce cuplul maxim a crescut cu 100 Nm de la valoare si asa impreionanta de 500 Nm. In ciuda faptului ca propulsorul este doar un V6 cu o cilindree de aproximativ 3.000 cmc, SUV-ul masiv ajunge la 100km/h in doar 8,2 secunde.
Celelalte imbunatatiri includ un kit complet de caroserie, spoilere pentru partea fata, spate si acoperis, suspensii sport si un sistem de franare proiectat de Abt. Cu discuri de 380 mm si etriere cu sase pistoane, Touareg-ul poate "ingheta" instantaneu. Clientii pot alege intre doua tipuri de jante "stralucitoare" de 20 si 22 de inch. Ca si la celelalte programe Abt numeroase alte mici modificari pot fi incluse la cererea clientilor.

0 comentarii:

top