Cel mai mic off-roader bavarez prinde forma



La o prima vedere, aceste fotografii pare ca sunt de la un nou prototip X3 - dar in realitate masina prinsa de fotografi pe drumurile germane sunt ale celui mai mic off-roader al gigantului bavarez, X1.

Recent oficialii firmei au dat unda verde productiei si au confirmat deja aparitia unui model pe aceeasi platforma a SUV-ul Mini Monte. Bazat pe hatchback-ul seria 1, noul venit este cea mai noua incercare a BMW de a-si extinde portofoliul si va intra in vanzare in 2010.

Modelul va rivaliza cu alte off-roadere compacte precum viitorul Ford Kuga sau traditionalul Toyota RAV4. Dimensiunile BMW se pare ca vor fi similare cu cele ale Kuga, desi modelul german va fi un putin mai lung. Partea stilistica este inspirata de X5, grila fiind indrazneata si garda la sol ridicata. Nou venitul va avea un look impunator si iar masivele arcuri ale prototipului vor fi "umplute" de niste roti de dimensiuni mari. In interior este loc pentru cinci persoane, iar modelul imparte multe caracteristici cu seria 1.

Motoarele ce vor echipa SUV-ul vor fi aceleasi de la Seria 1, varful de gama fiind un twin-turbo de 3.0 litri cu o putere de 305 CP. Toate masinile vor beneficia de sistemul BMW Efficient Dynamics. Pretul de pornire pentru aceasta gama se pare ca va fi de 30.000 euro.

0 comentarii:

top