Kia cee’d – Masina Anului 2008 in Romania


Modelul Kia Cee’d a fost desemnat de catre UZEAR (Uniunea Ziaristilor Auto din Romania) Masina Anului 2008 in Romania.

Cel mai ravnit titlu al importatorilor romani de autovehicule a fost acordat de un juriu alcatuit din 18 ziaristi de specialitate din presa scrisa, radio, TV, precum si de la cateva dintre site-urile auto.

Compacta coreeana a devansat cu doar patru puncte Ford Mondeo si cu sapte „lungimi" a treia clasata, Mazda2.Cele opt masini ajunse in finala - Fiat 500, Fiat Bravo, Ford Mondeo, Hyundai i30, Kia cee’d, Mazda2, Nissan Qashqai si Peugeot 308 – au fost stabilite la mijlocul lunii noiembrie, la incheierea primei etape a concursului. Juriul a votat online modelele preferate dintr-un total de 31 de automobile eligibile.

Acestea au fost selectate de UZEAR dintre modelele noi care au fost lansate in acest an sau vor fi lansate in curand pe piata romaneasca (fara restilizari sau variante de caroserie).

Ca si la competitia europeana „Car of The Year", fiecare membru al juriului a avut la dispozitie 25 de puncte pe care le-a acordat unui numar de minimum cinci modele, astfel incat punctajul maxim sa nu depaseasca 10 puncte pentru o masinna.

In paralel cu acest concurs se desfasoara si cel pentru atribuirea titlului de Masina Anului 2008 in Romania de catre Asociatia Presei Auto din Romania (APAR).

Castigatoarea in versiunea APAR va fi desemnata prin vot, in preajma Sarbatorilor de iarna, dupa ce juriul va fi efectuat o sesiune de teste cu finalistele.

Cele 10 modele care se afla in lupta pentru acest titlu sunt: Fiat Linea, Ford Mondeo, Kia c'eed, Mazda2, Mitsubishi Lancer, Peugeot 308, Renault Laguna, Skoda Fabia, Subaru Impreza si Toyota Auris/Corolla.Anul trecut, titlul de Masina Anului in Romania a fost castigat de Opel Corsa.

0 comentarii:

top