A doua generatie de Cayenne


Prima data cand Porsche Cayenne a aparut la lumina, toti s-au grabit sa critice firma faimoasa pentru masinile sale sport ca intentioneaza sa vanda un SUV supraponderal derivat din masinile "transportatoare de familii" de la companiile "sora" VW si chiar Audi. Curand, au aparut si zvonuri care sustineau ca Porsche va lansa un SUV mai mic, dar ultra performant pentru a mentine imaginea sportiva a brandului, dar presedintele Wendelin Wiedeking s-a grabit sa le dezminta.
Totusi, se pare ca urmatoarea generatie a Poreche Cayenne va fi acel SUV "mai mic". Datorita "sosirii" sale pe piata la sfarsitul anului 2009, noul Cayenne se poate sa fie bazat pe arhitectura viitorului Audi Q5 – fiind directionat spre segmentul SUV-urilor medii. Primele imagini ne arata ca va fi intr-adevar un vehicul mai mic ce isi va pierde o mare parte din caracteristicile si pretentiile unui off-roader veritabil.
Cayenne va fi un vehicul de preformanta cu manevrabilitate si cu o dinamica superioare modelului actual. In ciuda faptului ca va fi mai mic, lanturile cinematice vor ramane neschimbate, poate chiar vor primi o crestere in putere. Este vorba din nou despre motoare V6 si V8 cu turbina. Conform oficialilor Porsche, va exista si o versiune hibrida, fiind dezvoltat un grup propulsor ce va fi disponibil si pe Panamera.

0 comentarii:

top