Editie speciala de la Koenigsegg



Un nou challenger se pregateste sa “atace” Buggati Veyron. Supermasina care tinde sa ameninte pozitia Veyron-ului este noul CCXR de la Koenigsegg. Primele detalii asupra proiectului au fost prezentante in martie, iar acum avem reperele oficiale ale versiunii finale care va intra in productie.

Dupa cum s-a anuntat pana acum, CCXR va fi o “sportiva” cu un motor V8 din aluminiu capabil sa functioneze si cu biocombustibil. engine capable of running on biofuel. Arderea etanolului in amastecul de biocombustibili are efectul pozitiv de a mai raci camerele de combustie. Acest lucru combinat cu o cifra octanica mai mare, ofera primului supercar prietenos cu mediul inconjurator o putere de 1.018 CP la 7.200rpm si un moment maxim de 1.060Nm la 6.100rpm

Propulsorul de 4.7L are o rata de compresie de 8.2:1 si o sistem de injectie multipunct. Doua superchargere Rotrex centrifugale creeaza presiune de propulsie la 1,5 bari . Acceleratia de la la 100 km/h ia mai putin de 2,9 secunde, producatorul suedez anuntand o viteza maxima de peste 400 km/h. Pretul pentru toate aceste performante nu este mic pretul anuntandu-se in jurul valorii de 1 milion si jumatate de euro per exemplar.

0 comentarii:

top