Maserati rasat de vanzare



Dupa ce acum cateva luni a reusit sa se impuna in etapa FIA GT de la Bucuresti si-a adjudecat titlul mondial la categoria GT1, exemplarul Maserati MC12 de curse este scos la vanzare de compania italiana. Pretul sau: 1.5 milioane de euro, cumparatorul avand la dispozitie, pe langa masina in sine, si piese de schimb in valoare de un milion de euro.
Cateva informatii legate de acest model: a intrat in productie in 2004, fiind creat special pentru a asigura linia de baza a echipelor Maserati in FIA GT. Au fost produse doar 55 de masini, 50 dintre acestea fiind destinate vanzarii directe catre eventualii clienti din toata lumea. Pretul fiecaruia a fost initial de 600.000 de euro. MC12 dispune de un motor V12 de 6.0 litri care dezvolta 632 de cai si 652 Nm, viteza maxima a acestuia fiind de 330 km/h. Cifrele acceleratiei arata si ele bine: 3.8 secunde pentru 0-100 km/h si 9.9 secudne pentru 0-200 km/h.
Modelul Maserati a insemnat reintrarea companiei italiene in competitiile sportive, MC12 fiind de asemena omologat pentru Le Mans, Super GT sau AMLS. In cazul in care exista doritori, Maserati Italia inregistreaza comenzile din orice tara de pe glob, inclusiv din Romania.

0 comentarii:

top