Facelift pentru Gallardo


Supercarul de nivel entry al Lamborghini, Gallardo este pe piata neschimbat de aproape cinci ani, asa ca designerii producatorului Italian au hotarat ca la mijlocul vietii aceasta masina ar trebui sa primeasca un usor face-lift. La aceasta modificare se va mai adauga si o noua versiune de top in gama. Pentru editia din 2008 a Geneva Motor Show, Lamborghini va lansa un Gallardo LP550 de mare performanta, dotat cu un motor V10 de 5.2 litri.Noul grup propulsor va beneficia de injectie directa FSI si va dezvolta 550 de cai (cu 30 mai multi decat actualul 5.0 l). Inginerii vor folosi o mare parte din tehnologiile folosite la trenul de rulare al R8-ului si al recent anuntatului RS4, acestea incluzand schimbari semnificative la nivelul cutiei de viteze. Un sistem de tractiune de tip permanent AWD isi va face si el simtita prezenta.
LP550 va fi disonibil atat cu o cutie de viteze manuala cat si cu una secventiala de tip e-gear, amandoua fiind revizuite pentru a trimite mai multa putere si cuplu catre mult mai eficientul sistem de tractiune integrala. Rigiditatea sasiului si componentele sistemului de franare au fost si ele modificate.
Modelul cu face-lift va avea bare de protectie cu totul noi, dar mare parte din masina (incluzand interiorul) va ramane relativ neschimbata.

0 comentarii:

top