Sport coupeul hibrid al Honda tinteste si piata europeana


America de Nord poate constitui cea mai mare piata pentru masini hibride, dar viitorul model pe benzina-electric de la Honda este proiectat in principal pentru a se potrivi Europei. Atat partea stilistica cat si mecanica noului model, care este in fapt un mic coupe sportive hybrid, va fi influentat decisive de gusturile europenilor iar munca finala de dezvoltare va fi data pe mana unei echipe din Offenbach, Germania.Honda ne-a lasat sa ne facem o idee asupra viitorului model la Tokyo Motor Show prin intermediul conceptului CR-Z, si la Detroit Auto Show seful Honda, Takeo Fukui a spus ca un coupe sport bazat pe CR-Z va intra in productie la sfarsitul anilor 2009 alaturi de alte doua vehicule hibride dedicate.
Urmatorul model hybrid de la Honda se va constitui si intr-un fel de preview la un nou model global, care va aparea in variant concept, anul acesta la Salonul Auto de la Paris. Asteptat sa intre in vanzare in 2009, noul hybrid global va fi mai mic decat actualul Civic, si va costa mai putin. In Europa, pretul sau va fi cuprins intre 16.000 si pana la 20.000 de euro, in comparatie cu Civic Hybrid, care costa 23.800 de euro.
Amandoua masinile vor beneficia de un sistem hybrid mixt, folosind un motor electric care “ajuta” un motor pe benzina si refoloseste energia eliminata la franare. Singurul inconvenient este ca acest sistem nu poate functiona numai animat de energia electrica.

0 comentarii:

top