Masina electrica de la Mitsubishi


Producătorul japonez de automobile Mitsubishi va lansa, anul viitor, un automobil de clasă mică, denumit MiEV, propulsat exclusiv de un motor electric de 63 de Cai Putere, pe care bateriile îl pot alimenta pentru distanţe de până la 170 kilometri. MiEV (Mitsubishi innovative Electric Vehicle) va fi comercializat pentru început pe piaţa japoneză, însă nu este exclusă lansarea lui şi în Europa.
Automobilul nu are emisii poluante şi poate funcţiona în două moduri, Drive şi Eco.
Primul poate face ca motorul de 63 de Cai Putere - care dezvoltă un cuplu de 185 Newton Metru (NM) - să propulseze automobilul de la 0 la 100 de kilometri pe oră în nouă secunde, însă astfel bateriile se consumă mult mai repede, în aproximativ o oră. Modul Eco reduce puterea motorului la 42 de Cai Putere şi poate conduce la o autonomie de până la 170 de kilometri, scrie sursa citată.
Maşina va fi comercializată şi în varianta pe benzină, echipată tot cu un motor în trei cilindri, de 660 centimetri cubi, cu 63 de Cai Putere, dar care dezvoltă un cuplu motor mai mic, de 85 NM.
Bateriile, aşezate pe podeaua maşinii, sub scaune, oferă avantajul unui centru de greutate mai coborât decât la varianta pe benzină şi implicit un comportament rutier mai bun. Bateriile pot fi încărcate la 80% din capacitate în 30 de minute, iar încărcarea normală poate dura până la 14 ore.

0 comentarii:

top