Bugatti Veyron Hermes




Calcand pe urmele precedentului Pur Sang, noul Bugatti Veyron Hermes se adauga la variantele de tip "editie speciala" din aceasta gama. De data aceasta a fost chemata in ajutor una dintre cele mai cunoscute case de design franceza - Hermes. Rezultatul este un supercar cu stil, dar fara upgradeuri de performanta. Numele complet al noului model este "Bugatti Veyron Fbg par Hermès" si reprezinta reinvierea unui parteneriat ce are o istorie de aproape 80 de ani. Ciudatul nume ‘Fbg par Hermès’ se refera la sediul istoric al Hermès situat pe Rue du Faubourg Saint-Honoré (Fbg fiind abrevierea pentru faubourg), loc unde s-au creat o multime de interioare elegante pentru creatiile lui Ettore Bugatti, in special in anii ‘20.
Cel care a condus lucrarile pentru Fbg par Hermès a fost designerul sef Gabriele Pezzini, a carui echipa a creat o frumoasa tema in doua culori pentru a omgia modelul aparut in 1924 si denumit Bugatti Type 35. Printre trasaturile importante ale noului model se numara culoarea unicat a capotei, care se extinde catre interior si la nivelul aripii spate, jantele de aluminiu polisat cu opt spite, noua grila frontala si noul buson pentru rezervor.
Suprafetele interioare, care includ si panoul de bord din aluminiu periat, au primit finisaje din piele lucrata cu grija, manerele de la usi au fost inlocuite cu manere de la gentile Hermès si o servieta noua din piele este instalata in portbagaj.
Partea mecanica a Veyron-ului a fost lasata neschimbata, ceea ce inseamna ca motorul de 16,4 litri inca produce 1.001 CP si un cuplu maxim de 1.250 NmNou8l model va fi vandut incepand cu sfarsitul anului la pretul de 1,55 milioane euro fara taxe. Se pare ca in ciuda pretului piperat, deja toate exeplmplarele sunt deja antamate.

0 comentarii:

top