Infinity FX50



In apropierea lansarii brandului Infiniti in Vestul Europei, divizia de lux a Nissan a prezentat ce-a de-a doua generatie a SUV-ului FX. Noul tot-terrain superior este propulsat de un motor V8 de 5.0 litri.
Debuntand pe varful de gama FX50, noul V8 dezvoltat de constructorul nipon dezvolta un varf de putere de 390 CP si 500 Nm si este cuplat la o transmisie automata cu sapte viteze si un sistem inteligent AWD denumit ATTESA-E TS.In comparative cu modelul trecut, noua generatie are un ampatament cu 35 mm mai lung si un encartament cu 50 mm mai lat. Suspensiile SUV-ului au fost si ele imbunatatite avant acum un control active al amortizoarelor. Se pare ca un sistem active de viraj al puntii din spate va fi si el prezent in gama. Fiind bazat pe platforma Nissan FM, FX beneficiaza de un raport al greutatrii de 54/46 ceea ce nu este deloc rau pentru un SUV V8.
Dezvoltari aditionale au fost adoptate pentru a se reduce greutatea si a se imbunatati rezistenta caroseriei. Spre exemplu, fetele usilor de pe FX (care sunt din aluminiu) au aceeasi rigiditate ca cele din aluminiu si sunt cu 20 de kilograme mai usoare decat cele montate pe generatia precedent. Caroseria lui FX50 este acum mai usoara cu 90 kg fata de cea a precedentului model dar are o rezistenta de 3,4 ori mai mare la indoire.
Echipamentele standard ale masinii includ jante de aluminiu de 21 de inch, cu pneuri de 265 mm, lampi de ceata si faruri de tip Bi-Xenon, DVD si sistem de navigatie, sistem stereo Bose si un avansat sistem de ajutor la parcare. Noul Infinity FX50 va fi disponibil in America de Nord incapand cu luna iunie si in showroomurile Europene din octombrie. Propulsorului V8 i se va adauga si un V6, cel mai probabil fiind unitatea Nissan de 3,7 litri regasita si pe Infiniti G37 si EX37.

0 comentarii:

top