Renault Megane Coupe Concept




Se vede clar ca Renault se incapataneaza sa paseasca in urmatoarea epoca a designului auto inaintea celorlalti producatori. Aceasta e impresia pe care mi-o lasa noul Megane Coupe Concept prezentat saptamana aceasta la Salonul Auto de la Geneva. Vehicul despre care oficialii sustin ca va "invia" sub forma unui coupe de serie la sfarsitul acestui an. Conceptul este caracterizat de admisiile de aer incadrate de rame de aluminiu, care stau sub doua blocuri optice bazate pe tehnologia LED. Sub capota se afla un motor de 2 litri turbo cu o putere de 200 CP (147kW) 2.0L si care dezvolta un cuplu maxim de 280 Nm la 2.600 rpm. Cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte, propulsorul duce masina la 100 km/h \n doar 7,2 secunde, desi consumul estimat va fi de 6,5 litri la 100km (36mpg).
Noul coupe beneficiaza de un sasiu si un tren de rulare mai sportive decat Megane-ul obisnuit, si "sta" pe jante de aluminiu de 21 de inch cu pneuri de 245mm Michelin Pilot Sport.
In interior exista un sistem central multimedia cu ecran tip touchscreen care controleaza totul de la navigatie si pana la conectivitatea cu telefonul mobil. Masina mai poate fi deschisa si inchisa cu ajutorul unui telefon Samsung F700, care mai poate fi folositor ca hands-free card si se poate conecta la consola centrala. Amandoi pasagerii din spate se pot delecta folosind playerul multimedia Samsung P2 care are si el interfata de tip touch.

0 comentarii:

top