Vw Scirocco



Dupa mai multe luni de speculatii si "scurgeri" de imagini oficiale, in sfarsit la Salonul Auto de la Geneva s-a deslusit misterul ce acoperea coupeul sport de la Volkswagen, Scirocco. La 34 de ani dupa lansarea modelului original, VW a hotarat sa renasca acest model care a starnit extrem de multe pasiuni.
Gandit ca o "masina sport practica", Scirocco combina cele mai noi tehnologii ce pot fi regasite intr-un tren de rulare, cu niveluri inalte de confort si un interior spatios. Scirocco beneficiaza de cea mai noua transmisie in sapte rapoarte DSG. Designul coupeului sportiv a fost prevestite in 2006, prin intermediul conceptului Iroc.Scirocco are un acoperis alungit, linii laterale fluide, faruri si o capota de motor agresiva. Cu o lungime de 4,26 metri si un design compact si fluid, Scirocco pare ca este la concurenta cu Golf. Oricum, profilul masinii este semnificativ mai coborat, iar Scirocco este la fel de lat ca sedanul Passat. Patru adulti pot calatori confortabil in aceasta masina, iar prin rabatarea banchetei se obtine un spatiu de stocare de 755 litri.
De propulsarea gamei se vor ocupa niste motoare TDI si TDI. Propulsoarele TSI au trei variante de putere: 90kW (122 CP), 118kW (160 CP) si 147kW (200 CP). Motoarele common rail TDI au un varf de putere de 103kW (140 CP). Puterea va fi transmisa catre rotile fata prin intermediul unei cutii manual cu sase viteze sau a unei transmisii DSG cu sapte rapoarte. Cea mai rapida versiune a masinii, are un motor TSI de 200 CP cu un moment maxim de 280 Nm si ajunge de la 0 la 100 km/h in doar 7,2 secunde. Viteza maxima este de 235 km/h, in timp ce consumul declarat de producator este de doar 7,6 litri la 100 km in ciclul mixt.
Scirocco va intra in showroomurile din Europe la sfarsitul verii, iar in cele din restul lumii pe parcursul lui 2009. Toate modelele vor avea un sistem de control adaptive al sasiului (cu setari de tip: ‘Normal,’ ‘Comfort,’ si ‘Sport’), jante din aliaj de 17 inch si sase airbaguri inca din dotarea standard.

0 comentarii:

top